181
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή - το ταξίδι του στη Μόσχα θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου | George Vitsaras / SOOC

«Κλείδωσε» η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μόσχα και έχει και παρασκήνιο

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 12:36
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή - το ταξίδι του στη Μόσχα θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου
|George Vitsaras / SOOC

«Κλείδωσε» η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μόσχα και έχει και παρασκήνιο

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 12:36

Το επικείμενο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μόσχα και το παρασκήνιο γύρω από αυτό αποκαλύπτει η «Καθημερινή» της Παρασκευής. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προγραμματίζεται να επισκεφτεί τη ρωσική πρωτεύουσα στο τέλος Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα το διήμερο 27 και 28 του μήνα.

Οπως αναφέρει η στήλη «Κονκλάβιο» της Αριστοτελίας Πελώνη, η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Μόσχα προετοιμαζόταν εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν βρισκόταν κατάλληλος χρόνος, κυρίως λόγω των εξελίξεων στο Σκοπιανό και με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών –ως γνωστόν, το Κρεμλίνο υπήρξε και παραμένει κάθετα αντίθετο στη συμφωνία και πίεζε με κάθε τρόπο ώστε να μην ψηφιστεί σε Σκόπια και Αθήνα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι Ρώσοι επιθυμούσαν το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη να γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό και έτσι μετατέθηκε για το τέλος του μήνα.

Κατά την επίσκεψή του στη ρωσική πρωτεύουσα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τον πρόεδρο της Δούμας.

Θα τον συνοδεύουν ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο διπλωματικός του σύμβουλος Κώστας Αλεξανδρής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...