• Οταν ο (νέος υφυπουργός) Θάνος Μωραΐτης έβριζε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «fake Αριστερά» που εξαπάτησε τον λαό

    Μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Θάνος Μωραΐτης ήταν ένας ενθουσιώδης πολιτευτής του Κινήματος Αλλαγής. Οχι όσο ενθουσιώδης ήταν όταν φώναζε υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου στις προεκλογικές εκδηλώσεις του αποτυχημένου ΚΙΔΗΣΟ τον Ιανουάριο του 2015, αλλά συμμετείχε ενεργά και χτυπούσε αλύπητα τον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Θα πρέπει λοιπόν ο νέος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών να μας εξηγήσει υπό ποία λογική -όχι παλιά- χαρακτήριζε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα τυχοδιωκτική. Επαψαν άραγε να είναι τυχοδιώκτες τώρα που είναι μέλος της;

    Ή πώς πέρυσι τον Μάρτιο έκανε λόγο για «fake αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ». Τελικά δεν είναι «fake»; Βγήκε ξαφνικά στο ξέφωτο της αλήθειας ο κ. Μωραΐτης;

    Ή πώς διαβεβαίωνε ότι «με αυτούς που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό δεν θα συνεργαστούμε ποτέ». Δεν τους εξαπάτησαν αυτοί δηλαδή; Γιατί αυτός συνεργάστηκε.

    Οτι υπάρχει μια κάποια απόσταση ανάμεσα σε αυτά που διαπρυσίως έλεγε μέχρι πρότινος ο κ. Μωραΐτης και σε αυτό που έσπευσε να κάνει, αποδεχόμενος μια θέση στην κυβέρνηση του (τυχοδιώκτη, fake αριστερού και πολιτικού απατεώνα –δικά του λόγια) κ. Τσίπρα, είναι αυταπόδεικτο.

     

    Βέβαια μπορεί και να μη χρειαστεί να τα εξηγήσει. Μπορεί να ρωτήσει τι έκανε ο άλλο πρώην μεγαλοπασόκος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πολιτικός του προϊστάμενος Χρήστος Σπίρτζης.

     

    ΥΓ. Τουλάχιστον ο νέος υφυπουργός πρόλαβε να θέσει τον ιστότοπό του σε κατάσταση under construction.

     

    Διότι στο πρόσφατο παρελθόν έδειχνε έτσι:

  • Κασιμάτη ή Μιχελογιαννάκης στο ΚΙΝΑΛ;

    Η βουλευτής Β’ Πειραιώς Νίνα Κασιμάτη, ως γνωστόν διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση (εδώ). Το ίδιο έπραξε και ο βουλευτής Ηρακλείου, Γιάννης Μιχελογιαννάκης (εδώ).

     

    Εγραψε λοιπόν η Αριστοτελία Πελώνη ένα πολύ ενδιαφέρον κουίζ στη στήλη της «Κονκλάβιο» στην «Καθημερινή» της Παρασκευής:

     

    «Ποιος/ποια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξ αυτών που καταψήφισαν χθες το άρθρο 3.1 συζητεί εσχάτως την πιθανότητα να κατεβεί υποψηφιος/α με το ΚΙΝΑΛ;».

     

    Και οι δύο δεν ψήφισαν την κυβερνητική πρόταση για αναθεώρηση του άρθρου 3.1 για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας. Ποιος ή ποια όμως συζητά με το ΚΙΝΑΛ;

     

    Απλώς να θυμίσω ότι ο κ. Μιχελογιαννάκης έχει διατελέσει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (όπως βέβαια και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ).

  • Ποιος μιμείται καλύτερα τον Ανδρέα; Ο Χάρρυ Κλυνν ή ο Τσίπρας;

    Οι πιο παρατηρητικοί το είχαν εντοπίσει από το 2015 σε κάποιες ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Ο τονισμός, ο εγκοπτώμενος λόγος, θύμιζαν σε ύφος κάτι από τις ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου. Λέγεται ότι ο κ. Τσίπρας το είχε προβάρει καλά, κάποιοι είχαν πει ότι είχε κάνει και σχετικά μαθήματα. Δεν τους πιστεύω.

     

    Πριν από λίγους μήνες, ωστόσο, ο Νίκος Παπανδρέου, γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, είχε επιβεβαιώσει την προσπάθεια αντιγραφής κάποιων στοιχείων των ομιλιών του Ανδρέα. Είχε αποκαλύψει (εδώ) ότι «πριν τις πρώτες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μας ζήτησε όλους τους λόγους του Ανδρέα Παπανδρέου. Σκεφτόμουν να τα δώσω ή να μην τα δώσω. Αλλά τα δώσαμε, θα τα έβρισκε έτσι και αλλιώς κάπου αλλού».

     

    Τώρα, που είναι και υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές, ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε για το αν βρίσκει ομοιότητες στον Ανδρέα Παπανδρέου και στον κ. Τσίπρα. Η απάντησή του, στον «Φιλελεύθερο», ήταν αποστομωτική: «Ο Χάρρυ Κλυν ήταν καλύτερος μίμος του Ανδρέα από τον Τσίπρα»…

     

    «Τις αξίες, τις γνώσεις και τα οράματα δεν μπορείς να τις μιμηθείς» σχολίασε έπειτα ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

  • Τα ερωτικά ραντεβού του Τσίπρα στην Κουμουνδούρου

    Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου έσπευσε ο Πρωθυπουργός το απόγευμα της Πέμπτης και ενώ στη Βουλή συνεχιζόταν ακόμα η καταμέτρηση των ψήφων για τη συνταγματική αναθεώρηση με το κυβερνών κόμμα να μετρά (εδώ) διαφοροποιήσεις βουλευτών.

     

    Ωστόσο, το φιλότιμο ΑΠΕ-ΜΠΕ μάς ενημέρωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ευδιάθετος και μίλησε, μέρα που ‘ναι, για «ερωτικά ραντεβού» του. Κατά τα άλλα βέβαια στην Κουμουνδούρου συνεδρίαζε η Πολιτική Γραμματεία.

     

    Για την Ιστορία παραθέτουμε το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Εφτασε πριν από λίγο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και στο επίκεντρο θα βρεθούν οι τρέχουσες εξελίξεις.

    Φανερά ευδιάθετος ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για το εάν θα πούμε χρόνια πολλά σήμερα (του Αγίου Βαλεντίνου) απάντησε χαμογελώντας πως σήμερα είναι τα ερωτικά ραντεβού…

     

    Και δημοσιεύουμε μερικές φωτογραφίες από τις αφίξεις των ραντεβού του κ. Τσίπρα (credit: ΙΝΤΙΜΕΝEWS)

  • Αγιος Βαλεντίνος: H Δούρου ποστάρει μήνυμα με τον Τσίπρα να φιλάει την Μπαζιάνα

    Η Ρένα Δούρου ξέρει πολλά πράγματα. Ξέρει για παράδειγμα ότι οι Αριστεροί μαζεύουν με καλύτερο τρόπο τα σκουπίδια από τους Δεξιούς. Ξέρει ότι συμβαίνουν «στραβές» και βρίσκεσαι να μετράς 100 νεκρούς. Ξέρει και πού να βρίσκει μια ευκαιρία να κολακέψει τον Αλέξη Τσίπρα.

     

    Ετσι, ανήμερα Αγίου Βαλεντίνου, η Περιφερειάρχης Αττικής ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter ένα βιντεάκι, συρραφή διάσημων φιλιών – «Αγίου Βαλεντίνου και όλοι και όλες δικαιούμαστε μια βουτιά στο μελό. Και στο φιλί» σημείωσε.

     

    Σωστά. Ανάμεσα λοιπόν στα φιλιά του Χορν και της Λαμπέτη, του Τζορτζ Πέπαρντ και της Οντρεϊ Χέπμπορν, του Δημήτρη Παπαμιχαήλ και της Αλίκης Βουγιουκλάκη, του Περικλή Ασημακόπουλου και του Κωνσταντίνου Κάππα –γεια σου κλασικέ Παπακαλιάτη!–, να’ σου και ο Τσίπρας να φιλά την Μπαζιάνα…

  • Η Αννα Βίσση υποψήφια στις ευρωεκλογές;

    Κάποτε είχε δοκιμάσει να κάνει διεθνή καριέρα στο τραγούδι, αλλά δεν της βγήκε –η Ελλάδα δεν μετράει ως διεθνής προορισμός για τη γεννημένη στη Λάρνακα το 1957 τραγουδίστρια. Ισως λοιπόν, μέσω της πολιτικής, να υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία: Η Αννα Βίσση, ανέφερε το ρεπορτάζ από την Κύπρο, θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

     

    Οπως ανέφερε ο «Πολίτης», η κυρία Βίσση «κλείδωσε» ως το έκτο όνομα στο ευρωψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Κύπρο. Η υποψηφιότητά της θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

     

    Ωστόσο, μια ανάρτηση στο Instagram από το επίσημο φαν κλαμπ της τραγουδίστριας, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

    Στον βαθμό που αυτός ο λογαριασμός εκφράζει (ατύπως) τις θέσεις της κυρίας Βίσση, αυτό το όνειρο -να την δούμε στο Ευρωκοινοβούλιο- μάλλον χάνεται. Μια απογοήτευση σαν «12 και ούτε ένα τηλεφώνημα».

     

    Από την άλλη όμως οι επίσημοι λογαριασμοί της κυρίας Βίσση δεν ανέφεραν κάτι –παρά μόνο ευχές για τον Αγιο Βαλεντίνο.

  • Ο Παπαχριστόπουλος λέει ότι για τις ανισότητες στον πλανήτη φταίει το Χάρβαρντ και τα άλλα κορυφαία πανεπιστήμια

    O Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ένας γίγαντας του ελληνικού πνεύματος, έχει ανακαλύψει και πού οφείλονται τα δεινά των λαών του κόσμου: φταίνε τα καλά, τα κορυφαία πανεπιστήμια, το Χάρβαρντ, το Στάνφορντ και το London School of Economics –γι’ αυτό και δεν πρέπει να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα μας, μην την… πάθουμε όπως οι κακόμοιροι οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί.

     

    Ο κ. Παπαχριστόπουλος, ιδιώτης πλέον καθώς έχει παραιτηθεί από βουλευτής, μίλησε στον ραδιοσταθμό Focus 103,6. Και σε ένα σημείο της συνέντευξής του όταν η συζήτηση πήγε στη Συνταγματική Αναθεώρηση και στο άρθρο 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είπε:

     

    «Το πού οδήγησαν τα μεγάλα πανεπιστήμια, Χάρβαρντ, LSE, Στάνφορντ κτλ, οδήγησαν στο να έχουν 28 άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, συγκεντρωμένο τον πλούτο στα χέρια τους, να έχουν όσα έχει ο μισός πλανήτης»…

     

    Είναι μια εντυπωσιακή άποψη που θα είχε ενδιαφέρον ο κ. Παπαχριστόπουλος, τώρα που έχει άφθονο χρόνο ως ιδιώτης, να αναπτύξει περαιτέρω. Να διαπιστώσει τι μας έχει συμβεί συνολικά, πέρα από τα δεινά που προκάλεσαν στον κόσμο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Χάρβαρντ. Να δει πώς η ιατρική γέννησε τα φακελάκια. Πώς η ανακάλυψη του σιδήρου, δημιούργησε πιο ανεπτυγμένα όπλα. Πώς η ανακάλυψη του τροχού μας κατάντησε να σκοτωνόμαστε στους δρόμους. Και άλλα τέτοια…

     

    Αλλωστε «οι ψηφοφόροι μας» δεν θέλουν να πάνε σε καλά πανεπιστήμια. Και δεν θέλουν ούτε να πάει κανένας άλλος…

  • Ο Χρυσόγονος λέει ότι δεν πάει στο ΚΙΝΑΛ - στη ΝΔ όμως;

    Κάποιοι έχουν χόμπι το ψάρεμα. Αλλοι τη συλλογή πεταλούδων και άλλοι να χαζεύουν την μπογιά να στεγνώνει στον τοίχο. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που χόμπι τους είναι η αναζήτηση του επόμενου σταθμού στην πολιτική καριέρα του Κώστα Χρυσόγονου, του ευρωβουλευτή που εξελέγη το 2014 με τον επελαύνοντα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα έχει ανεξαρτητοποιηθεί και ψάχνεται.

     

    Το περασμένο Σαββατοκύριακο μάλιστα παρατηρήθηκε το εξής φαινόμενο. Η «Καθημερινή της Κυριακής» έγραψε ότι ο κ. Χρυσόγονος έχει «κλειδώσει» ως υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής –το έγραψε μάλιστα το έγκυρο «Κονκλάβιο» (εδώ). Ομως δύο ιστότοποι, το athensvoice.gr και το reporter.gr, έγραψαν ότι ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής συζητά να κατεβεί υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης!

     

    Χόμπι είναι αυτά, τέτοιες παραξενιές δεν είναι ασυνήθιστες. Το ενδιαφέρον όμως είναι το εξής. Οτι ο κ. Χρυσόγονος έστειλε επιστολή στην «Καθημερινή» χαρακτηρίζοντας ως «εντελώς ανυπόστατο και αναληθές» (εδώ) το ρεπορτάζ για την παρουσία του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, μολονότι, όπως γράφει η δημοσιογράφος Αριστοτελία Πελώνη, ο ευρωβουλευτής είχε κάνει δύο συναντήσεις με στενότατο συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά και μία με την ίδια. Στην επιστολή του γράφει μάλιστα ότι επιστρέφει στη δικηγορία –εκτός των άλλων ο σερραίος νομικός είναι καθηγητής στο ΑΠΘ.

     

    Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει στείλει αντίστοιχη επιστολή για τα περί υποψηφιότητάς του με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης…

  • Παρασκήνια: Οταν η Ελλη Στάη πρότεινε στον Τσίπρα να πολιτευτούν μαζί

    Τι μπορεί να λέει ο Πρωθυπουργός της χώρας όταν του δείχνουν το πλάνο του στην κάμερα; Τι μπορεί να λέει όταν έχει δίπλα του μια Ελλη Στάη που κρυώνουν τα χεράκια της;

     

    Τα παρασκήνια της πολυσυζητημένης συνέντευξης που είχε δώσει στις 9 του περασμένου Ιανουαρίου στο Open TV (εδώ) ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε η παρέα του «Ράδιο Αρβύλα» στην εκπομπή που προβλήθηκε τη Δευτέρα.

     

    Αυτά τα αποσπάσματα (εικόνα και ήχος) από τα όσα συνέβαιναν στο πλατό του Open TV εκτός «αέρα», στέκονται ως μάρτυρας όχι μόνο για το χαλαρό και φιλικό στιλ των δύο, αλλά και για το πόσο… δύσκολα θα περνούσε από τις ερωτήσεις της κυρίας Στάη ο Πρωθυπουργός.

    Αφού το θέμα πήρε διαστάσεις, η ίδια η κυρία Στάη έσπευσε να κάνει μια δήλωση στην οποία έκανε λόγο για «διαρροή-υποκλοπή των αποσπασμάτων» και διαμαρτυρήθηκε ότι ο ΣΚΑΪ και οι «Αρβύλες», όπως τους αποκαλεί, δεν είχαν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν ένα προϊόν κλοπής.

     

    Για λόγους ιστορικής καταγραφής παραθέτουμε αυτούσια τη δήλωση της κυρίας Στάη:

     

    «Ωραία! Γελάσαμε όλοι, μάλλον κουτσομπολέψαμε, με τη διαρροή-υποκλοπή των αποσπασμάτων από το backstage της συνέντευξης του πρωθυπουργού στο Open

    Και επειδή όλοι οι έξυπνοι άνθρωποι, οι έχοντες EQ, συναισθηματική νοημοσύνη για την ακρίβεια, έχουν αληθινό χιούμορ, τότε είμαστε όλοι οι εμπλεκόμενοι, ευχαριστημένοι.

    Γιατί και εγώ έχω χιούμορ και γνωρίζω όλες τις αποχρώσεις του (σαρκασμό, αυτοσαρκασμό, υποδόριο, γκροτέσκ, χαριτωμένο, υπονοητικό, κλπ, κλπ ) και οι αγαπητοί “Αρβύλες” βεβαίως έχουν ιδιαίτερο χιούμορ, αφού αυτή άλλωστε είναι η δουλειά τους, να μας διασκεδάζουν με τα συμβαίνοντα. Χιούμορ έχει και ο πρωθυπουργός, για όσους δεν το γνωρίζουν.

    Οπότε όλα καλά. Όλοι περάσαμε καλά.

    Και πριν τη συνέντευξη, όσοι ήμασταν εκεί, και νιώσαμε χαλαρά, ανταλλάσσοντας ατάκες με χιούμορ και όσοι είδαν κάποιο τμήμα από αυτό, μετά την προβολή του από την εκπομπή των Κανάκηδων (χιούμορ κάνω, δεν σας ισοπεδώνω κάτω από τον Αντώνη).

    Όλα καλά λοιπόν;

    Όχι ακριβώς.

    Γιατί υπάρχουν και δυο θέματα που είναι εκτός δικαιοδοσίας του χιούμορ.

    Το ένα αφορά το Open, και οποιοδήποτε κανάλι, που πρέπει να διαφυλάσσει το τηλεοπτικό του προϊόν και τα δικαιώματα του σε αυτό, και να εντοπίσει τους υφαρπάζοντες.

    Και το άλλο, αφορά τους αγαπητούς “Αρβύλες” και το κανάλι τους, που δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν προϊόν κλοπής (υποκλαπείσα διαρροή αν προτιμάτε) της δουλειάς των άλλων.

    Γιατί άλλο είναι να χρησιμοποιείς δημόσια εκπεμπόμενο η γενικώς δημόσια εκτιθέμενο προϊόν και άλλο να χρησιμοποιείς υποκλαπέν με κάποιο τρόπο προϊόν, χωρίς άδεια.

    Γιατί αν στο Open θεωρούσαμε ότι θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα παρασκήνια των τηλεοπτικών μας εκπομπών, έχουμε δικό μας τρόπο να το κάνουμε καλύτερα.

    Γιατί να μην το δίναμε, ας πούμε, στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά, ο οποίος έχει χιούμορ για όλους εμάς μαζί!

    ΥΓ 1. Πολύ μου άρεσε που με είπε ο πρωθυπουργός εκτυφλωτική (…λέτε να τον τύφλωσαν τα φώτα εκείνη την ώρα και να μην με έβλεπε καλά;)

    ΥΓ2. Λέτε να με πίστεψε και να μου κάνει πρόταση να πολιτευτώ;

    ΥΓ3. Μην βιαστεί κάποιος να πει ότι τσακώνομαι με το Open. Δεν τσακώνομαι»!

  • Τα συγχαρητήρια του Μητσοτάκη στον Λάνθιμο είχαν ένα μικρό πρόβλημα

    Οπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις οι πολιτικοί σπεύδουν να δώσουν τα συγχαρητήριά τους μέσω social media. Ολοι το κάνουν, από τον Μακρόν μέχρι την Φώφη, έτσι συνέβη και με την επιτυχία του Γιώργου Λάνθιμου στα BAFTA, τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης.

     

    Ολοι -ή σχεδόν όλοι τέλος πάντων- μνημόνευσαν στo Twitter, που είναι και πιο άμεσο, τα επτά βραβεία με τα οποία τιμήθηκε «Η Ευνοούμενη» («The Favourite»).

     

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα έγραψε το μήνυμά του προς τον κ. Λάνθιμο στα αγγλικά, στέλνοντας παντού το μήνυμα: «Greece at its best» (Η Ελλάδα στα καλύτερά της).

    Δίκιο έχει ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Λάνθιμος συμβολίζει την Ελλάδα που αντιστέκεται, είναι η Ελλάδα στα καλύτερά της.

     

    Ωστόσο σε αυτό το καλό μήνυμα του κ. Μητσοτάκη προς τον 46χρονο κινηματογραφιστή υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: έχει γράψει λάθος το όνομα της ταινίας: «Favorite» αντί «Favourite».

    Για την Ιστορία, η αφίσα της ταινίας έχει το σωστό spelling.

    Ο κ. Μητσοτάκης προδόθηκε προφανώς από τις σπουδές του στις ΗΠΑ, όπου όντως το αγγλικό «favourite» γράφεται «favorite». Κάτι σαν το πολιτικό δίλημμα «Κολάμπια» ή Κολούμπια», ένα πράγμα…

  • H Μαρέβα φτιάχνει τυροπιτάκια

    Λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από ένα φρεσκοψημένο τυροπιτάκι. Μάλλον έχουν δίκιο.

     

    Τέτοιες ημέρες δεν πρέπει να υπάρχει και τίποτα ωραιότερο από ένα φρεσκοψημένο  τυροπιτάκι.

     

    Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη επισκέφτηκε τον σύλλογο «Καλός Σαμαρείτης», όπου όχι μόνο παρακολούθησε και θαύμασε από κοντά το έργο των εθελοντριών…

    … αλλά βοήθησε και η ίδια στην παρασκευή των φαγητών προς τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

  • Καταχειροκροτήθηκε ο Γερουλάνος στην εκδήλωση της ομάδας «Παλιό ΠΑΣΟΚ - Το Ορθόδοξο»

    Η παρουσίαση στο «Polis Art Cafe» της οδού Πεσματζόγλου είχε προαναγγελθεί μέσω Facebook: η (όχι και τόσο σατιρική) ομάδα «Παλιό ΠΑΣΟΚ – το Ορθόδοξο» παρουσίασε το Σάββατο το ομώνυμο βιβλίο της, μια βίβλο της εποχής της πολιτικής ηγεμονίας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

     

    Σε αυτή την εκδήλωση η ομάδα ανακοίνωσε και τους εκλεκτούς της για την τοπική αυτοδιοίκηση και παρουσίασε επτά σημεία ως… ιδρυτική πράξη μιας πολιτικής πλατφόρμας.

     

    Μεταξύ (περισσότερο) σοβαρού και (λιγότερο) αστείου, το παρών έδωσε και ο υποψήφιος για τη δημαρχία των Αθηνών Παύλος Γερουλάνος. Το όποιο αστείο έγκειται στα καλτ χαρακτηριστικά αυτής της λατρείας της συγκεκριμένης διαδικτυακής -και όχι μόνο- ομάδας στην εποχή του παλαιού ΠΑΣΟΚ. Το σοβαρό είναι ότι αυτή η ομάδα -και μαζί όσα αυτή πρεσβεύει- έχει τεράστια απήχηση.

     

    Στον βαθμό που αυτά έχουν τη σημασία τους, το «Παλιό ΠΑΣΟΚ – το Ορθόδοξο» μετράει στο Facebook σημαντικά περισσότερους ακολούθους και likes από την επίσημη σελίδα του ΠΑΣΟΚ.

     

    Ετσι, για τον κ. Γερουλάνο, που ουδέποτε έκρυψε την προσκόλλησή του στις αξίες της παραδοσιακής ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας και στους συμβολισμούς του ΠΑΣΟΚ, ήταν μια ιδανική ευκαιρία να δώσει ένα στίγμα -με χιούμορ και πολιτική ουσία- με αυτήν την παρουσία του στη σαββατιάτικη εκδήλωση.

     

    Αλλωστε καταχειροκροτήθηκε με τα όσα είπε. Ιδού:

     

  • Ο Αρκάς απαντά στους επικριτές του: «Οι παλιοί ηθικολόγοι και πουριτανοί, σήμερα λέγονται politically correct»

    Εδώ και μερικά χρόνια ο Αρκάς, ένας από τους δημοφιλέστερους και πιο αξιόλογους γελοιογράφους που έχει αναδείξει η χώρα, έχει τάξει την τέχνη του και στην πολιτική –το σκίτσο του δεν είναι μόνο ένα χαϊκού της καθημερινότητάς μας, αλλά και μια σκληρή πολιτική κριτική, αναπόφευκτα αντικυβερνητική.

     

    Στους τοξικούς καιρούς που ζούμε, ο «πολιτικός» Αρκάς συγκέντρωσε πλήθος φανατικών πολέμιων, οι οποίοι πρώτα τον επέκριναν ως προδότη για την αντιπολιτευτική του θέση και έπειτα θυμήθηκαν ότι τα σκίτσα του είναι σεξιστικά, ρατσιστικά κλπ (εδώ και εδώ).

     

    Αυτή η ομοβροντία ανοίκειων επιθέσεων ανάγκασε τον Αρκά να απαντήσει μέσω ενός λιτού σχολίου στο Facebook:

    [Από το 1981 που εμφανίστηκαν τα σκίτσα του Αρκά στη ΒΑΒΕΛ, μέχρι σήμερα που ανεβαίνουν στο Διαδίκτυο, οι εχθροί τους ήταν πολλοί και εναλλασσόμενοι. Φασίστες, Χριστιανοί, δεξιοί, αριστεροί, κομμουνιστές και άλλες κατηγορίες φανατικών διαδέχονταν η μια την άλλη. Σήμερα, σαν να κλείνει ένας κύκλος, εμφανίστηκαν πάλι οι αρχικοί επικριτές: οι πουριτανοί. Την δεκαετία του ’80 τους λέγαμε ηθικολόγους. Σήμερα αυτοαποκαλούνται politically correct».

  • Η κοπή πίτας στον ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου έχει να μας πει κάποια πράγματα

    Είναι γνωστό ότι αυτή η εποχή είναι εποχή «το-κοπή-τη-πίτα». Σύλλογοι, οργανώσεις, φορείς, ΚΑΠΗ, κόμματα κόβουν τη βασιλόπιτά τους, λένε δυο λόγια, πίνουν μια πορτοκαλάδα, μαζεύονται εν ολίγοις για να τα πουν –και για να μετρηθούν.

     

    Υπό αυτήν την έννοια η παρουσία του Κώστα Ζαχαριάδη, γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, του Παναγιώτη Κουρουμπλή, πρώην υπουργού, και της Ανέτας Καββαδία, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή στην κοπή της πίτας της οργάνωσης Γαλατσίου, θα πρέπει να ανησυχήσει κάποιους στο κυβερνών κόμμα.

     

    Τα τρία σημαντικά στελέχη ήρθαν να προστεθούν σε μερικά άλλα που πήγαν στη μάζωξη των Συριζαίων του Γαλατσίου και συνολικά συνέθεσαν ένα σκηνικό πάρτι σε σχόλασμα.

     

    Βέβαια για την αναιμική συμμετοχή του κόσμου στο Γαλάτσι, o κ. Ζαχαριάδης και οι συν αυτώ μπορούν πάντα να επικαλεστούν το εξής: οι ψηφοφόροι μας δεν τρώνε βασιλόπιτα.

  • Και κόμμα συνταξιούχων με νονό τον... Αυτιά

    Η ανακοίνωση έγινε εκεί όπου έπρεπε. Στην εκπομπή του Γιώργου του Αυτιά, τηλεοπτικού πολυούχου των ελλήνων συνταξιούχων.

     

    Ο Γιώργος Ρωμανιάς, πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο πρώτο εξάμηνο της Πρώτης Φοράς Αριστερά, και ο Αλέξης Μητρόπουλος, περήφανος Συριζαίος κάποτε, ανακοίνωσαν υπό τις ευλογίες του Αυτιά και της τηλεοπτικής συχνότητας του ΣΚΑΪ, τη σύσταση  πολιτικού κινήματος προκειμένου «να προστατευθούν οι συντάξεις, οι μισθοί και οι άνεργοι».

     

    Ο κ. Ρωμανιάς είπε: «Την Κυριακή ξεκινάμε τη διαδικασία δημιουργίας ενός πολιτικού κινήματος. Έχουμε προοπτική να προστατεύσουμε τις συντάξεις, τους μισθούς και τους ανέργους. Πέρα από τα κόμματα, ανεξάρτητη κίνηση, ακριβώς για να προστατεύσουμε αυτές τις κατηγορίες των συμπολιτών μας».

     

    Ο κ. Μητρόπουλος από την πλευρά του, ανέφερε: «Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να πετσοκόψει τα δώρα των συνταξιούχων, θα καλέσουμε όσους είναι κοντά σε αυτή την ιδέα να μην λεηλατηθούν περαιτέρω οι συντάξεις γιατί με τις πιέσεις των δανειστών οι συντάξεις θα βρεθούν στο στόχαστρο μετά τις εκλογές, όποιος και αν βγει».

     

    Ετσι θα βγαίνουν στο γυαλί όχι μόνο ως «εργατολόγοι» αλλά και ως υπερασπιστές των συντάξεων. Μόνο η μπέρτα θα τους λείπει.




text
  • Δύο κενές θέσεις στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Να δούμε και πόσα χαμόγελα θα υπάρχουν


    29 Μαρτίου 2024, 06:09