406
Ο ουκρανός στρατιώτης Μιχάιλο Ντιανόφ αφέθηκε ελεύθερος σε τραγική κατάσταση μετά από αιχμαλωσία 4 μηνών | Facebook

Συγκλονιστικές φωτογραφίες ουκρανού στρατιώτη μετά την αιχμαλωσία του

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2022, 15:18
Ο ουκρανός στρατιώτης Μιχάιλο Ντιανόφ αφέθηκε ελεύθερος σε τραγική κατάσταση μετά από αιχμαλωσία 4 μηνών
|Facebook

Συγκλονιστικές φωτογραφίες ουκρανού στρατιώτη μετά την αιχμαλωσία του

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2022, 15:18

Ο Μιχάιλο Ντιανόφ συνελήφθη από τους Ρώσους πριν από 4 μήνες όταν πολεμούσε στο χαλυβουργείο Αζοφστάλ στη Μαριούπολη και έκτοτε παρέμενε αιχμάλωτός τους. Ο Ντιανόφ, μουσικός στο επάγγελμα πριν μπει στην πρώτη γραμμή του πολέμου εναντίον του εχθρού ήταν ένας από τους 205 ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου που αφέθηκαν ελεύθεροι το βράδυ της Τετάρτης.

Μια φωτογραφία του τον περασμένο Μάιο (ΚΑΤΩ) στην οποία φαίνεται να κάνει το σήμα της ειρήνης με το χέρι του κατά τη διάρκεια της ρωσικής πολιορκίας του Αζοφστάλ έγινε viral.

Facebook

Σε αυτό φαινόταν κουρασμένος και αξύριστος. Η τελευταία του φωτογραφία όμως είναι πραγματικά «μαχαίρι στην καρδιά». Ο Ντιανόφ απεικονίζεται αδυνατισμένος γεμάτο με ουλές και μώλωπες στο χέρι και στο πρόσωπο. Τέσσερις μήνες έμεινε αιχμάλωτος από τις ρωσικές δυνάμεις, 120 μέρες που τον έκαναν κυριολεκτικά αγνώριστο, αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph.

Οι σκληροπυρηνικοί υποστηρικτές του Κρεμλίνου είχαν ζητήσει την εκτέλεση των κρατουμένων, κατηγορώντας τους ως εγκληματίες πολέμου και Ναζί.

Μετά την απελευθέρωσή του ως μέρος μιας μεγάλης ανταλλαγής κρατουμένων αυτή την εβδομάδα, φωτογραφήθηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο του Τσερνίχιβ με φίλους και συγγενείς (ΚΑΤΩ).

Facebook

Eκτοτε νοσηλεύεται εκεί. Η αδερφή του είπε ότι παραμένει σε σοβαρή κατάσταση και θα χρειαστεί μακροχρόνια θεραπεία.
Τα τραύματα στον βραχίονα δεν έχει επουλωθεί και του λείπουν 4 εκατοστά κόκαλου λόγω των απάνθρωπων συνθηκών κάτω από τις οποίες έζησε στην αιχμαλωσία του.

Η αδελφή του είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι «ο γιατρός στο στρατιωτικό νοσοκομείο που τον εξέτασε τους ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να τον χειρουργήσουν ακόμα γιατί είναι αποστεωμένος. «Πρέπει πρώτα να πάρει λίγο βάρος. Αν δεν συνέλθει μπορεί να κινδυνέψει η ζωή του. Πρώτα θα δυναμώσει και μετά θα κάνει τις θεραπείες και τα χειρουργεία που χρειάζεται», δήλωσε.

Πάντως, αν και η φυσική του κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή, το γεγονός ότι επέστρεψε στους δικούς του ανθρώπους τού έχει δώσει μεγάλη ψυχική δύναμη.

«Είναι χαρούμενος που γύρισε», λένε οι δικοί του άνθρωποι. «Μας κοιτάζει και λέει συνέχεια ”περπατάω και αναπνέω καθαρό, ελεύθερο αέρα”».

Ο Μιχάιλο Ντιανόφ όταν ξεκίνησε ο πόλεμος

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...