313
Ούτε ο Τραμπ και μάλλον ούτε το κοινό του έχουν δει την ταινία | REUTERS/Kevin Lamarque

Στον Τραμπ καθόλου δεν άρεσε που πήραν Οσκαρ τα «Παράσιτα»

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2020, 09:03
Ούτε ο Τραμπ και μάλλον ούτε το κοινό του έχουν δει την ταινία
|REUTERS/Kevin Lamarque

Στον Τραμπ καθόλου δεν άρεσε που πήραν Οσκαρ τα «Παράσιτα»

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2020, 09:03

Με κάποια καθυστέρηση είναι η αλήθεια, ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε την απονομή του Οσκαρ καλύτερης ταινίας στο νοτιοκορεάτικο φιλμ «Παράσιτα». Το Χόλιγουντ άλλωστε ποτέ δεν συμπάθησε τον Τραμπ και τα αισθήματα είναι αμοιβαία.

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης την Πέμπτη στο Κολοράντο Σπρινγκς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στο ενθουσιασμένο ακροατήριό του: «Πόσο άσχημα ήταν τα βραβεία της ακαδημίας κινηματογράφου φέτος; Τα είδατε;».

Απάντησε ο ίδιος: «Νίκησε μια ταινία από τη Νότια Κορέα! Τι στον διάβολο ήταν αυτό; Αρκετά προβλήματα έχουμε με τη Νότια Κορέα στο εμπόριο. Και από πάνω, της δίνουν το βραβείο της καλύτερης ταινίας της χρονιάς;».

Ο Τραμπ άφησε να γίνει σαφές ότι δεν έχει δει την ταινία: «Είναι καλή; Δεν ξέρω».

Αλλά και αν την έβλεπε, δεν είναι πολύ πιθανό να του άρεσαν το περιεχόμενο και το μήνυμά της.

Η ταινία του Μπονγκ Τζουν Χο, ένα υβρίδιο θρίλερ, οικογενειακής κωμωδίας και σάτιρας για τις κοινωνικές ανισότητες, είναι το πρώτο μη αγγλόφωνο φιλμ μεγάλου μήκους που έλαβε το σημαντικότερο βραβείο της βιομηχανίας του Χόλιγουντ.

Η αμερικανική εταιρεία που διένειμε την ταινία, η Neon, αντέδρασε με ένα βιτριολικό σχόλιο στα λεγόμενα του αμερικανού προέδρου. Η δυσπιστία που δείχνει ο Τραμπ έναντι του υποτιτλισμένου φιλμ, σύμφωνα με τη Neon, είναι «κατανοητή: δεν ξέρει ανάγνωση», εννοώντας προφανώς για να διαβάσει τους υποτίτλους.

Ποια είναι τα κινηματογραφικά γούστα του προέδρου, μας το είπε ο ίδιος στην ομιλία, εκφράζοντας την προτίμησή του, αν όχι τη νοσταλγία του, για τις μεγάλες κλασικές ταινίες της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ.

«Δώστε μας το “Οσα παίρνει ο άνεμος”. Μπορούμε να έχουμε ξανά το “Οσα παίρνει ο άνεμος”, παρακαλούμε;», είπε ο μεγιστάνας, αναφερόμενος στην ταινία του 1939 σε σκηνοθεσία Βίκτορ Φλέμινγκ.

Ο αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε εξάλλου φραστικά πυρά εναντίον του Μπραντ Πιτ, που έλαβε βραβείο β’ ανδρικού ρόλου φέτος, αποκαλώντας τον «εξυπνάκια». Ο Πιτ, παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο, κατέστησε σαφές πως τασσόταν υπέρ της παραπομπής του Τραμπ σε δίκη. Τελικά, η Γερουσία απάλλαξε τον Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...