351
Ο Ζάκερμπεργκ καταθέτοντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, την περασμένη εβδομάδα | Reuters

Εχει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έναν υπάλληλο να του στεγνώνει με πιστολάκι τις μασχάλες;

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2020, 21:56
Ο Ζάκερμπεργκ καταθέτοντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, την περασμένη εβδομάδα
|Reuters

Εχει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έναν υπάλληλο να του στεγνώνει με πιστολάκι τις μασχάλες;

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2020, 21:56

Οτι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα εφίδρωσης λόγω αυξημένου άγχους, είναι κάτι που μπορεί να το υποθέσει ή να το υποψιαστεί ο καθένας μας.

Είναι ένας άνθρωπος που καθημερινά διαχειρίζεται έναν τεχνολογικό κολοσσό αξίας δεκάδων δισ. δολαρίων, που ίδρυσε πριν από μια 15ετία, και επιπλέον εσχάτως, μετά τη διαρροή δεδομένων από την Cambridge Analytica, αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα διαδικτυακής και οικονομικής αξιοπιστίας.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι ότι ο 35χρονος μεγιστάνας έχει προσλάβει έναν υπάλληλο προκειμένου να του… στεγνώνει με πιστολάκι μαλλιών τις ιδρωμένες του μασχάλες πριν από κάθε κρίσιμη δημόσια ομιλία του.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ένα βιβλίο που κυκλοφορεί στο τέλος του μήνα με τίτλο «Facebook: The Inside Story» του Στίβεν Λιβάι.

Η βιβλιοκριτική του Bloomberg περιελάμβανε μία έως τώρα ανέκδοτη λεπτομέρεια για τον Ζάκερμπεργκ, σύμφωνα με την οποία ένα μέλος της επικοινωνιακής ομάδας του τού στεγνώνει με πιστολάκι τον ιδρώτα που του προκαλεί το άγχος πριν από τις ομιλίες του.

Αναφερόμενη στην αποκάλυψη αυτή, η εκπρόσωπος του Facebook αμφισβήτησε την εγκυρότητά της.

«Αμφιβάλλω αν αληθεύει. Αλλά κι αν αληθεύει, θα έπρεπε να είναι αίτημα της ομάδας επικοινωνίας. Ομως, σίγουρα, όποιος έχει φορέσει γκρι T-shirt μπορεί να ταυτιστεί» τόνισε η Λιζ Μπουρζουά μιλώντας στο BBC.

Η αναφορά αυτή είχε γίνει αρχικά στη βιβλιοκριτική του Bloomberg, χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται το κορυφαίο στέλεχος της Σίλικον Βάλεϊ που λάμβανε βοήθεια από τους υπαλλήλους του για την εφίδρωσή του, κάτι που προκάλεσε πλήθος σχολίων στα social media – ακόμα κι από άλλες προσωπικότητες της παγκόσμιας τεχνολογίας.

Για παράδειγμα, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, σε σχετική ανάρτηση και μετά την ερώτηση της Σάρα Φράιερ, τόνισε πως δεν έχει ζητήσει ποτέ από μέλος του προσωπικού του να του στεγνώσει τις μασχάλες, αλλά «θα ήταν πρόθυμος να το κάνει ο ίδιος για κάποιον στην ομάδα επικοινωνίας του».

Για την ιστορία, ο Στίβεν Λιβάι είναι αρχισυντάκτης στο περιοδικό τεχνολογίας Wired και καλύπτει εδώ και χρόνια τις εξελίξεις στο Facebook.

Υποστηρίζει, δε, ότι είχε πρόσβαση στο προσωπικό ημερολόγιο του Ζάκερμπεργκ από το 2006 μέχρι σήμερα.

Το βιβλίο περιλαμβάνει ακόμα και αρκετές αποκαλυπτικές συνεντεύξεις με νυν και πρώην υπαλλήλους του Facebook.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...