259
Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης | Intimenews

Στο δικαστήριο εννέα άτομα για το bullying στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2019, 08:32
Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης
|Intimenews

Στο δικαστήριο εννέα άτομα για το bullying στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2019, 08:32

Εννέα νεαροί, που φοιτούσαν στην ίδια σχολή με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, θα καθίσουν σήμερα στο εδώλιο για τα περιστατικά bullying κατά του 20χρονου Κρητικού που εντοπίστηκε νεκρός τον Μάρτιο του 2015.

Η δίκη διεξάγεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση καταδίκης οι ποινές δεν θα είναι μεγάλες.

Η ανάκριση που αφορά στην πράξη της ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιακουμάκη βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας δεν έχει προσωποποιηθεί από τις Αρχές.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, που ήταν σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, εξαφανίστηκε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 και είχε πάρει μαζί του τα κλειδιά του, αλλά άφησε το μπουφάν, το πορτοφόλι και το κινητό του.

Σταδιακά και ενώ συνεχιζόταν η αναζήτηση, άρχισαν να έρχονται στο φως πληροφορίες για μια ομάδα σπουδαστών από την Κρήτη, η οποία έκανε συνεχώς καψώνια στον Γιακουμάκη, αναφέρει το neakriti.gr. Συγκεκριμένοι σπουδαστές φέρονται να είχαν πετάξει τον Βαγγέλη από τις σκάλες, τον είχαν δέσει σε μια καρέκλα, ενώ τον έκλειναν και στην ντουλάπα.

Ο Γιακουμάκης βρέθηκε νεκρός έπειτα από 40 ημέρες σε ερημική περιοχή, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη σχολή του. Δίπλα στο πτώμα βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2016, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων έκρινε ένοχο τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής για παράβαση καθήκοντος και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή. Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2018. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε εκ νέου ένοχος, ωστόσο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μείωσε την ποινή του στους έξι μήνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...