359
Ο Μάικλ Γκόουβ μίλησε το 2016 για να τα... ακούσει το 2019 | Twitter

Brexit: Ο δρόμος των Τόρις είναι στρωμένος με… γαϊδουράγκαθα

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2019, 08:20
Ο Μάικλ Γκόουβ μίλησε το 2016 για να τα... ακούσει το 2019
|Twitter

Brexit: Ο δρόμος των Τόρις είναι στρωμένος με… γαϊδουράγκαθα

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2019, 08:20

Στη γλώσσα της σύγχρονης επικοινωνίας θα μπορούσε να λεχθεί ότι πρόκειται και για μεγάλων διαστάσεων τρολάρισμα όσων Συντηρητικών πολιτικών άνοιξαν κάποτε αψήφιστα το στόμα τους για να πουν κάτι υπέρ του Brexit και τώρα ίσως το έχουν μετανιώσει.

Διότι ορισμένοι έχουν αρχίσει να τους «κρεμάν στα μανταλάκια» χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Κάποια ομάδα αγνώστων προβοκατόρων με την επωνυμία Led By Donkeys έχει εξαπολύσει εκστρατεία χλεύης εναντίον των Τόρις αναπαράγοντας ατυχείς ή παραπειστικές δηλώσεις τους σε τεράστιες αφίσες και σε μορφή tweets.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα μεγαλοστομιών ή αστοχιών που διακωμωδούνται από τους εν λόγω Donkeys σε διαφημιστικές (δυσφημιστικές) πινακίδες και οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Μάικλ Γκόουβ, δήλωση 9ης Απριλίου 2016: «Την επομένη της ψήφου μας υπέρ του Brexit θα μπορούμε να φύγουμε και να επιλέξουμε τον δρόμο που εμείς θέλουμε».

Λάιαμ Φοξ, δήλωση 20ής Ιουλίου 2017: «Η συμφωνία περί ελευθέρου εμπορίου την οποία επιδιώκουμε με την ΕΕ θα είναι η πλέον απλή υπόθεση της ανθρωπότητας».

Ντέιβιντ Κάμερον, 3 Μαΐου 2015: «Οι Βρετανοί πρέπει να κάνουν μια απλή επιλογή – σταθερότητα και ισχυρή κυβέρνηση μαζί μου ή χάος με τον Εντ Μίλιμπαντ (σ.σ.: στέλεχος των Εργατικών)».

Τι ράτσας είναι τα Γαϊδούρια που διαπομπεύουν τους Τόρις δεν γνωρίζει κανείς. Οπως λένε και ο Guardian και το Huffington Post, δεν είναι σαφές εάν υφίσταται καν ομάδα, αν είναι ακτιβιστές, ή μια «ιδέα» επινοημένη και χρηματοδοτούμενη από κάποια ομάδα πίεσης.

Υπάρχει πάντως ένα γαϊδουρινό σάιτ που απευθύνεται σε ανθρώπους που συμμερίζονται την υψηλή αποστολή του και τους ζητάει λεφτά – προσοχή, δεν είναι επαιτεία, αλλά το λεγόμενο crowdfunding! Εκεί τα Γαϊδούρια εξηγούνται: «Οταν ξεκινήσαμε ήμασταν έξι φίλοι που ήθελαν να αποκαλύψουν την υποκρισία των πολιτικών στο Brexit. Τώρα θέλουμε να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη διαμαρτυρία που έχει δει ποτέ η χώρα».

Οι «έξι φίλοι» λένε ότι έχουν ξεκινήσει με μια «επένδυση» 10 χιλιάδων λιρών (στερλίνες) για 10 διαφημιστικές πινακίδες, όμως επιθυμούν να επεκτείνουν τα όρια της πρωτοβουλίας τους. Τις τελευταίες ώρες τα συγκεντρωθέντα χρήματα έχουν γίνει 99.000 λίρες.

Ο λογαριασμός των Γαϊδουριών στο Twitter (με 45 χιλιάδες ακολούθους) έχει φωτογραφία ένα κοστουμαρισμένο γαϊδούρι – με γραβάτα ασφαλώς.

(Και το σχετικό ρεπορτάζ από την Corriere della Sera εδώ.)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...