514
|

Στο άρμα του Τραμπ ο Πολάκης: Αντιεμβολιαστικό σαμποτάζ με «συνταγογράφηση» ιβερμεκτίνης κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2021, 15:18

Στο άρμα του Τραμπ ο Πολάκης: Αντιεμβολιαστικό σαμποτάζ με «συνταγογράφηση» ιβερμεκτίνης κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2021, 15:18

Μετά τον Ντόναλντ Τραμπ που προωθούσε πότε την υδροξυχλωροκίνη και πότε τις ενέσεις με… αντισηπτικό για τη θεραπεία του κορονοϊού, τη σκυτάλη έχουν πάρει στις ΗΠΑ το υπερσυντηρητικό Fox News και άλλα ΜΜΕ αντίστοιχης ιδεολογίας –και στην Ελλάδα ο… Πολάκης– που διαφημίζουν την ιβερμεκτίνη ως «θαυματουργή θεραπεία» κατά της Covid.

Το πρόβλημα βέβαια, είναι ότι το συγκεκριμένο φάρμακο είναι αντιπαρασιτικό και κάνει καλό σε άλογα και αγελάδες, αλλά όχι σε ανθρώπους, και σίγουρα δεν θεραπεύει, ούτε προλαμβάνει τον SARS-CoV-2. Αντίθετα μάλιστα, αν το πάρει κάποιος, το πιθανότερο είναι να καταλήξει στο νοσοκομείο, όπως συμβαίνει στο Μισισίπι και στην Οκλαχόμα, όπου άδειασαν τα φαρμακεία από τους ανθρώπους που προτιμούν να ακούν τους συνωμοσιολόγους και όχι τους επιστήμονες.

Για αυτό και η FDA, η ρυθμιστική αρχή των φαρμάκων και τροφίμων στις ΗΠΑ, κάνει επανειλημμένες εκκλήσεις στους πολίτες με ανακοινώσεις και αναρτήσεις να μην παίρνουν ιβερμεκτίνη.

Πρόσφατο tweet της FDA ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είστε άλογο. Δεν είστε αγελάδα. Σοβαρά, τώρα. Σταματήστε το».

Οπως επισημαίνει το CNN, τη ζημιά την κάνουν δημοφιλείς παρουσιαστές και δημοσιογράφοι του Fox News, όπως οι Τάκερ Κάρλσον, Σον Χάνιτι και Λόρα Ινγκραμ, οι οποίοι αναφέρουν την ιβερμεκτίνη ως ένα φάρμακο που θα μπορούσε να θεραπεύσει την Covid-19.

«Είναι μέρος της προσπάθειας των δεξιών ΜΜΕ να επιτεθούν στους αξιωματούχους δημόσιας υγείας επειδή προωθούν τα πολύ αποτελεσματικά εμβόλια ως τον καλύτερο δρόμο προς το τέλος της πανδημίας αντί για πιθανά φάρμακα που θεραπεύουν τον ιό», σημειώνει χαρακτηριστικά το CNN.

Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, το Fox, γνωστό και ως κανάλι του Τραμπ, δεξιές ιστοσελίδες και ραδιοφωνικοί παραγωγοί προωθούν θεραπείες για τον κορονοϊό χωρίς καμία επιστημονική απόδειξη, ενώ την ίδια στιγμή, αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και της χρήσης μάσκας.

Για μήνες ολόκληρους το 2020, διαφήμιζαν ένα φάρμακο για την ελονοσία, την υδροξυχλωροκίνη, ως πιθανή θεραπεία, παρόλο που επιστημονικές μελέτες συμπέραναν ότι δεν ήταν αποτελεσματικό, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούσαν ότι η χρήση του θα έχει αρνητικές παρενέργειες.

Τους τελευταίους μήνες, η FDA τονίζει ότι η ιβερμεκτίνη δεν είναι ασφαλής για τους ανθρώπους και ήδη η χρήση της έχει στείλει στο νοσοκομείο πολλούς από αυτούς θεώρησαν καλή ιδέα -πόσω μάλλον «σωτήρια»- να πάρουν το συγκεκριμένα σκεύασμα από μόνοι τους.

«Η λήψη φαρμάκου που δεν είναι εγκεκριμένο για τη συγκεκριμένη χρήση, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη. Το ίδιο ισχύει και για την ιβερμεκτίνη. Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση και ίσως έχετε ακούσει ότι μπορείτε να λάβετε μεγάλες δόσεις ιβερμεκτίνης. Αυτό είναι λάθος», αναφέρει η FDA σε ανάρτηση στον ιστότοπό της.

Το CNN ζήτησε από τον εκπρόσωπο του Fox News να σχολιάσει το γεγονός ότι παρουσιαστές του προωθούν τη χρήση του φαρμάκου, χωρις φυσικά να πάρει κάποια απάντηση.

Παρά ταύτα στην Ελλάδα, οι αυτόκλητοι «διαφημιστές» της ιβερμεκτίνης (και των φαρμάκων εν γένει ως βέλτιστη λύση έναντι των εμβολίων), με επικεφαλής τον Παύλο Πολάκη, επιμένουν.

Αυτό άλλωστε μπορεί να διαπιστώσει κανείς διαβάζοντας τα σχόλια κάτω από τη σχετική ανάρτηση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, όπου χαρακτηρίζοντας «ζωντόβολο» τον υπουργό Ανάπτυξης, ξιφουλκεί ξανά για τα… «θετικά αποτελέσματα από την χρήση της ιβερμεκτίνης για τον (sic) Covid-19», επικαλούμενος μάλιστα «μεταναλύσεις» ερευνητικών δεδομένων!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...