263
Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κάνει την ανακοίνωση στους δημοσιογράφους | Protagon/Γιάννης Δεβετζόγλου

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 26 Φεβρουαρίου 2020, 13:05
Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κάνει την ανακοίνωση στους δημοσιογράφους
|Protagon/Γιάννης Δεβετζόγλου

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 26 Φεβρουαρίου 2020, 13:05

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για μία 38χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία.

Οπως ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, η κατάσταση της ασθενούς κρίνεται ικανοποιητική –«είναι καλά στην υγεία της», είπε χαρακτηριστικά– ενώ τόνισε ότι δεν έχει άλλα προβλήματα υγείας.

Η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου «παρακολουθείται από ομάδα εξαιρετικών επιστημόνων».

Αυτή τη στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της, ενώ οι συγγενείς θα μπουν σε εθελοντική καραντίνα, πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.

Ο ίδιος τόνισε ότι «η νόσος παραμένει ήπια στην πλειονότητα των περιπτώσεων και ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής».

Μιλώντας τη Δευτέρα, ο λοιμωξιολόγος είχε διευκρινίσει ότι είναι «πολύ δύσκολο να εντοπίσεις τα ελαφρά περιστατικά, που είναι περισσότερα από 50%. Η συμμετοχή του κοινού είναι πολύ σημαντική όταν έρχεται από πληττόμενη περιοχή».

Το 85% των περιστατικών που αφορούν τον κορονοϊό, «ίσως και περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά, «βιώνουν την ίωση αυτή σαν ένα απλό κρυολόγημα».

Στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Κικίλιας

Με αφορμή το περιστατικό, στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να μεταβεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπου έχει σύσκεψη στις 5 το απόγευμα με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των σιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της βόρειας Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

«Μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, λειτουργούμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. «Αυτή τη στιγμή ξεκινάει σύσκεψη με τις Διευθύνσεις Υγείας και Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...