• Κορονοϊός: Ενα «κρούσμα» του Δημήτρη Παπαδημούλη

    O Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και χρυσή εφεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ από τις Βρυξέλλες, είπε να παρέμβει στη συζήτηση για τον κορονοϊό στη χώρα μας.

     

    Και το έκανε όχι με μια συνέντευξη ή μια γραπτή δήλωση, αλλά με την ελαφρότητα ενός tweet, αγαπημένου μέσου έκφρασης του βετεράνου ευρωβουλευτή.

    Τι μας είπε ο φίλτατος κ. Παπαδημούλης; Οτι τόσο καιρό που κάποιοι άφηναν άθλια υπονοούμενα ή διατύπωναν ακόμα και σαφείς καταγγελίες για τους πρόσφυγες και μετανάστες ότι θα φέρουν ασθένειες και βεβαίως κορονοϊό, διαψεύστηκαν: τον ιό τον έφεραν τελικά –τυχαία, όπως σημειώνει εντέχνως– οι πλούσιοι.

     

    Οι πλούσιοι επειδή τα κρούσματα συνδέθηκαν με το Κολλέγιο, μια τράπεζα («ιδιωτική» την χαρακτηρίζει χειρουργικά ο μέγας διανοητής της Αριστεράς – δεν ήταν, ας πούμε, από την αγαπημένη Attica Bank του ΣΥΡΙΖΑ) και τον όμιλο Αλαφούζου. Πώς δεν είπε και κάτι για τη διαπλοκή ότι αυτή, μαζί με όλα τα δεινά, φέρνει και τον κορονοϊό στη χώρα είναι να απορείς. Ισως να τον εμπόδισε ο περιορισμός των 280 χαρακτήρων του tweet και είναι γνωστό ότι του κ. Παπαδημούλη δεν του αρέσουν τα threads.

     

    Καταλήγοντας, αφού έχει εξακριβώσει ότι «τυχαία» τον κορονοϊό τον έφεραν οι αστοί και οι λεφτάδες και έχει βγάλει ένα πολιτικό συμπέρασμα, λέει και ότι όλο αυτό είναι «ένα χαστούκι στον ρατσισμό, την άγνοια και την απύθμενη βλακεία». Οντως. Είναι ένα χαστούκι στην απύθμενη βλακεία…

  • Οταν ο Κικίλιας κυνηγούσε όχι τον κορονοϊό αλλά τον... Κορωνιό

    Μια φωτογραφία από τα νιάτα του σημερινού υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια έκανε θραύση στο διαδίκτυο και στα social media, λόγω και της κρίσης με τον κορονοϊό στη χώρα μας.

     

    Είναι μια φωτογραφία από τα χρόνια του κ. Κικίλια ως μπασκετμπολίστα –και μάλιστα ως μπασκετμπολίστα του Πανιωνίου–, στην οποία επιχειρεί να μαρκάρει τον Αγγελο Κορωνιό, ηγέτη της ομάδας του Περιστερίου.

     

    Κορονοϊός – Κορωνιός, κάποιοι έκαναν τη σύνδεση με την παραφθορά του ονόματος του σπουδαίου πλέι μέικερ και τη σημερινή ιδιότητα του κ. Κικίλια ως διώκτη του ιού και ανέβασαν τη φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα, δίνοντάς της μια νέα ζωή.

    Για την Ιστορία, ο συγκεκριμένος αγώνας είχε γίνει στη Νέα Σμύρνη τον Φεβρουάριο του 1997, όταν ο σημερινός υπουργός Υγείας ήταν 23 ετών. Ανήκει στο πρακτορείο ΙΝΤΙΜΕ και φέρει την υπογραφή του Αργύρη Μακρή. Εκείνη τη χρονιά το Περιστέρι του κ. Κορωνιού τερμάτισε τέταρτο και ο Πανιώνιος του κ. Κικίλια δέκατος.

     

  • H Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για τη χυδαιότητα με τον Τέρη Χρυσό

    Μια εκ βαθέων και πολύ προσωπική συνέντευξη στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» και στην Ελεονώρα Μελέτη έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

     

    Η βουλευτής της ΝΔ, πρώην δήμαρχος Αθηναίων και πρώην υπουργός Εξωτερικών μίλησε για πολλά προσωπικά της ζητήματα. Για το πώς βίωσε την εκτέλεση από τη 17Ν του αείμνηστου συζύγου της Παύλου Μπακογιάννη –«ήμουν 35 χρονών και το πρωί τα μαλλιά μου ήταν άσπρα».

     

    «Δεν το εύχομαι για κανέναν άνθρωπο στον κόσμο. Είναι πολύ δύσκολο πράγμα, η διαχείρισή του και ειδικά όταν έχεις δύο μικρά παιδιά», διηγήθηκε.

     

    «Μετά από αυτό που έγινε με κυρίευσαν πολλά συναισθήματα αλλά ο φόβος ποτέ. Εγώ δεν θα είχα ασχοληθεί με την πολιτική αν δεν είχε δολοφονηθεί ο Παύλος. Με πίεσαν για να κατέβω στην πολιτική. Μου έκανε καλό να ασχολούμαι με κάτι που εκείνος ήθελε πολύ», προσέθεσε.

     

    Μίλησε το πώς κλήθηκε να ξαναστήσει από την αρχή της ζωή της. «Μετά από χρόνια η μητέρα μου ήθελε να ξαναφτιάξω τη ζωή μου. Εγώ πάλι, δεν ήθελα να παντρευτώ… Και γνώρισα τον Ισίδωρο (Κούβελο). Και ερωτεύτηκα τρελά».

     

    Εξομολογήθηκε ότι ήταν «μεγάλο λάθος της», ότι δεν έκανε ένα τρίτο παιδί.

     

    Η κυρία Μπακογιάννη ήταν απολύτως ειλικρινής και ανοιχτή στις πιο διεισδυτικές ερωτήσεις της κυρίας Μελέτη. Και δέχτηκε μάλιστα να απαντήσει για τις χυδαίες φήμες που κυκλοφορούν για την ίδια και τον Τέρη Χρυσό.

     

    Η παρουσιάστρια ρώτησε τη βουλευτή της ΝΔ για τη φήμη που «είχε ξεκινήσει ο Τζίμης Πανούσης, λέγοντας ότι ο αδελφός σας είναι καρπός του έρωτά σας από ένα σύντομο ειδύλλιο με τον Τέρη Χρυσό. Το κατατάσσετε σε αστειότητα ή σε κακία;».

     

    «Το κατατάσσω σε χυδαιότητα. Είναι απολύτως χυδαίο και το κακό της υπόθεσης είναι ότι εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, τον Τέρη Χρυσό, καλά… τι πάω να αποδείξω», απάντησε η κυρία Μπακογιάννη.

     

    «Αλλά λέω, δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Αλλά αυτό είναι ένα πράγμα το οποίο είναι γελοίο. Τι να σας πω… Κάποια στιγμή δεν είχα δώσει καμία σημασία και άρχισαν να μου λένε ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο», συμπλήρωσε. «Από την αρχή δεν δώσαμε ποτέ σημασία στο θέμα αλλά το θεωρώ γελοίο, δηλαδή… ξεφτίλα».

  • Ο Καλλιάνος θαυμάζει Καλλιάνο υπό το βλέμμα του Καλλιάνου

    Είναι γνωστό ότι ο Γιάννης Καλλιάνος, εκτός από βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών της ΝΔ είναι και παρουσιαστής του δελτίου καιρού –εσχάτως ο πολιτικός που πρωτογνωρίσαμε χάρη στον Βασίλη Λεβέντη κάνει καριέρα ως weatherman του Mega.

     

    Αυτό που δεν ήταν γνωστό είναι ότι ο κ. Καλλιάνος κάνει διάλειμμα στο νομοθετικό του έργο μόνο για να δει τον εαυτό του στην τηλεόραση. Και όλα αυτά υπό το «βλέμμα» του εαυτού του, που κυριαρχεί σε ένα γιγάντιο πορτρέτο στο πολιτικό του γραφείο.

    Πόσος Καλλιάνος χωράει σε λίγα τετραγωνικά μέτρα;

  • O Κώστας Σόμμερ σύμβουλος του Αδωνι Γεωργιάδη;

    Είναι η στιγμή που αποδεικνύεται ότι η πολιτική είναι ένα μεγάλο χωνευτήρι, ένας καλός μύλος που όλα τα αλέθει και μάλιστα εις το όνομα της πατρίδας και των επενδύσεων.

     

    Ετσι, ο Κώστας Σόμμερ, μοντέλο και ηθοποιός με θητεία σε τηλεοπτικά σίριαλ όπως τα –«Η αγάπη ήρθε από μακριά», «Της αγάπης μαχαιριά» κλπ– και με ρόλους σε κάποιες ξένες ταινίες με τίτλους όπως «Deuce Bigalow: European Gigolo» και «Shot the duke», έχει καθώς φαίνεται αναλάβει και κάποιον ρόλο στο πλευρό του υπουργού Ανάπτυξης.

     

    Αυτό αποκαλύπτει στο φύλλο της Πέμπτης η έγκυρη «Καθημερινή». Συγκεκριμένα στην στήλη της «Θεωρείο» που υπογράφει ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου αναφέρεται σχετικά:

     

    «Εναν ανέλπιστο σύμμαχο βρήκε ο υπουργός Ανάπτυξης στο πρόσωπο του Κώστα Σόμμερ. Πολιτικά ο ηθοποιός ανήκει στο κέντρο, καθώς είχε πολιτευτεί με το κόμμα του Β. Λεβέντη. Στις εν δυνάμει επενδύσεις όμως σκέφτεται πιο πατριωτικά, καθώς έχει προτείνει, όπως μαθαίνω, στον υπουργό κάποια δυνατά projects».

     

    Να θυμίσουμε ότι ο κ. Σόμμερ είχε κατέλθει υποψήφιος με την Ενωση Κεντρώων στις τελευταίες ευρωεκλογές, όπου όμως το κόμμα του κ. Λεβέντη δεν τα κατάφερε αν και υπερδιπλασίασε τις ψήφους του σε σχέση με την ευρωκάλπη του 2014. Επίσης να θυμίσουμε ότι ο πλήρης τίτλος του χαρτοφυλακίου του κ. Γεωργιάδη είναι υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

  • Η ομιλία στη Βουλή, μια δήλωση και πολλές φωτογραφίες της Κατερίνας Μονογυιού

    H Κατερίνα Μονογυιού, βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, ήταν ως τώρα μια από τους 158 της παράταξης, αλλά πλέον είναι διάσημη – για τον λάθος λόγο, αλλά διάσημη, πράγμα που θα πρέπει να το κρατήσουμε στα υπ’ όψιν όταν έρθει η ώρα.

     

    Η πρωτοεμφανιζόμενη κυρία Μονογυιού, η οποία το καλοκαίρι εξελέγη στη Βουλή δεύτερη στην περιφέρειά της με 17.743 σταυρούς, είναι πλέον διάσημη καθώς έδωσε την περίφημη ομιλία στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών σχετικά με τα υδατοδρόμια και την έμαθαν όχι μόνο στο κόμμα της αλλά η χώρα όλη.

     

    Διότι εμφανιζόταν να προσπαθεί να δυσκολεύεται να να συλλαβίζει την ομιλία, την οποία πιθανότατα να της είχε γράψει κάποιος επιστημονικός συνεργάτης του κόμματος και η ίδια δεν είχε μπει στον κόπο να την προβάρει όπως με τα θαυμάσια φορεματάκια της.

    Η αποκάλυψη της κυρίας Μονογυιού έδωσε την ευκαιρία στους πάντες να τη γνωρίσουν. Να δουν τι αναρτά στο Instagram, να τη δουν δίπλα σε υπουργούς και στον Πρωθυπουργό, να αναζητήσουν παλαιότερες φωτογραφίες και δηλώσεις της.

     

    Μια δήλωση, χαρακτηριστική της περίπτωσής της, και ανασύρθηκε εσχάτως ήταν όταν έλεγε σε δημοσιογράφους πριν από τις εκλογές ότι αν δεν εκλεγεί στην «πρώτη Κυριακή» θα εκλεγεί σίγουρα στη δεύτερη, έχοντας, πιθανόν, μπερδέψει τις περιφερειακές με τις γενικές εκλογές.

     

    Μια φωτογραφία που ανασύρθηκε επίσης, πέρα από αυτές που ως βέρα Μυκονιάτισσα απολαμβάνει τη θάλασσα, είναι αυτή που ποζάρει μπροστά στην αφίσα της έκθεσης «Γλωσσοpolis» που φιλοξενήθηκε στη Βιβλιοθήκη της Βουλής.

    Μετά από αυτήν την ομιλία, το λες και ένα πρωθύστερο τρολάρισμα…
  • O Κώστας Κυρανάκης παντρεύεται

    Οχι έναν, αλλά δύο γάμους θα έχει να διαχειριστεί το προσεχές διάστημα η Νέα Δημοκρατία, η οποία κάτι τέτοια πολύ τα χαίρεται – και γιατί όχι εδώ που τα λέμε.

     

    Την έναρξη της γαλάζιας wedding season αποκάλυψε για tovima.gr ο «Βηματοδότης», σύμφωνα με τον οποίο ο πρώτος που θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας θα είναι ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος νυμφεύεται τη δημοσιογράφο του Star Βίκυ Παπαλουκά. Κουμπάρος μάλιστα θα είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

     

    Ο γάμος θα γίνει 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου –πόσο γλυκό!–  και η κυρία Παπαλουκά δείχνει ιδιαίτερα ενθουσιασμένη στα social media.

    View this post on Instagram

    @patsisandreas #love_you #until_the_end_of_the_World

    A post shared by Βικυ (@vickypapalouka) on

    Και αν ο χαμηλών τόνων κ. Πατσής δεν είναι από τους σταρ της ΝΔ, ο γάμος του ιδιαίτερα προβεβλημένου βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών, Κώστα Κυρανάκη αναμένεται να μονοπωλήσει το πολιτικό ενδιαφέρον. Θα γίνει ωστόσο αργότερα, πιθανότατα το καλοκαιράκι όπως γράφει ο «Βηματοδότης».

     

    Ο 32χρονος νομικός κ. Κυρανάκης, θα νυμφευθεί τη δικηγόρο Ελένη Αθερινού.

  • Αδωνις εναντίον Ευκλείδη στα social media για την προστασία της πρώτης κατοικίας

    Την ιστορία με τη δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη για την προστασία της α’ κατοικίας (εδώ) την ξέρετε. Αρχισε λοιπόν μια κουβέντα αν αυτό που είπε ο υπουργός Ανάπτυξης είναι το αυτονόητο, αν πρέπει να λέει κάτι τέτοια ένας πολιτικός και τι συνέβαινε στο παρελθόν με τα στεγαστικά δάνεια και την μη προστασία της κατοικίας.

     

    Αυτό το τελευταίο το ξεκίνησε ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης που πρώτα είπε τι συνέβαινε επί ΠΑΣΟΚ και έπειτα, επειδή άρχισαν να του την πέφτουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, θυμήθηκε μια παλαιότερη ομιλία στη Βουλή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Οικονομικών.

    Σε αυτήν την ομιλία όντως ο κ. Τσακαλώτος μιλούσε για μια περίοδο, όπως το 2009, οπότε γίνονταν κανονικά πλειστηριασμοί κατοικιών για μη αποπληρωμή στεγαστικών δανείων και κανείς δεν διαμαρτυρόταν, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Ο κ. Τσακαλώτος δεν άργησε να απαντήσει στον κ. Γεωργιάδη, απλώς σε άλλη πλατφόρμα. Το Τwitter του Αδωνι, έδωσε τη θέση του στο Facebook του Ευκλείδη.

    Η όλη συζήτηση λοιπόν, άλλαξε. Δεν είναι αν πρέπει να προστατεύεται η α’ κατοικία ή όχι, αλλά αν βρισκόμαστε σε περίοδο κανονικότητας ή μη. Και η επιχειρηματολογία του κ. Τσακαλώτου κρύβει κάτι: μια διάψευση της πολυδιαφημισμένης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξόδου από τα μνημόνια. Δεκαοκτώ μήνες μετά, κανονικότητα δεν έχει επέλθει, τουλάχιστον κατά την άποψη του Ευκλείδη.

  • Ο Ραγκούσης θέλει να δει γυναίκες ιερείς στην Εκκλησία

    Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι σαν ιδεολογική εποχή του ζευγαρώματος, η εποχή που μπορείς να πεις ό,τι θέλεις για να ψήσεις τον κόσμο. Ιδίως αν θέλεις να πλειοδοτήσεις σε προοδευτικότητα, που τώρα εν όψει συνεδρίου αυτοπροσδιορισμού είναι το ζητούμενο —όχι όπως πριν κάνα χρόνο όταν το κόμμα ακόμα συγκυβερνούσε με τους υπερσυντηρητικούς ΑΝΕΛ.

     

    Ετσι, ο Γιάννης Ραγκούσης έδωσε την είδηση-πρόκληση του Σαββατοκύριακου: πρότεινε σε συνέντευξή του στον Flash.gr να ανοίξει η συζήτηση στην ελληνική Εκκλησία για τη θέση της γυναίκας στους κόλπους της με την χειροτονία γυναικών και άρση του αποκλεισμού τους από την μυστηριακή ιεροσύνη.

     

    Ο κ. Ραγκούσης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Β’ Πειραιώς, διευκρίνισε βέβαια ότι εκφράζει καθαρά προσωπική άποψη. Αλλά από κάτι τέτοιες προσωπικές απόψεις, βλέπεις τον χαρακτήρα του πολιτικού.

     

    Η δήλωση του κ. Ραγκούση, λίγες εβδομάδες πριν από το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται εντέχνως να τον εγγράψει ως τον κατ’ εξοχήν μεταρρυθμιστή του κόμματος, σε αντιδιαστολή όχι μόνο με τις φράξιες των πρώην δεξιών των Ανεξ. Ελλήνων που μεταπήδησαν στην Κουμουνδούρου και δημιουργούν και συνιστώσα, αλλά και με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που δηλώνει δημοσίως φίλος με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και όταν ο τελευταίος του το ζήτησε έφαγε μέσα σε μια νύχτα τον Νίκο Φίλη από το υπουργείο Παιδείας.

  • Ο Ζουράρις δήλωσε «πρώτα ΠΑΟΚ και μετά ΣΥΡΙΖΑ». Ε, και;

    Ηταν αναμενόμενο. Στην πλειοδοσία για το ποιος θα πουλήσει περισσότερο ΠΑΟΚτσηδιλίκι ήταν αδύνατο να μη βγει νικητής ο Κώστας Ζουράρις.

     

    Οσο και αν οι συντοπίτες του προσπάθησαν –ο Σταύρος Καλαφάτης μεσολάβησε στην Αστυνομία ώστε να μην ασκηθούν διώξεις σε αυτούς που βανδάλισαν το γραφείο του (εδώ), η Ελενα Ράπτη δεν είπε κουβέντα που της επιτέθηκαν, ο Κώστας Γκιουλέκας γκρίνιαξε που οι ομάδες της Θεσσαλονίκης έχουν στο παρελθόν υποβιβαστεί, λες και αυτό έγινε με διαταγή του κράτους της Αθήνας– ο κ. Ζουράρις ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

     

    Εδώ είχε χάσει τη θέση στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επειδή ως υφυπουργός Παιδείας (!) έβριζε δημοσίως τον Ολυμπιακό (εδώ), τώρα θα κώλωνε;

     

    Σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Status της Θεσσαλονίκης, του ζήτησαν μια ατάκα και αυτός τους την έδωσε: «Πρώτα ΠΑΟΚ και μετά ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Ζουράρις που εξελέγη βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο οποίο είχε προηγουμένως μεταπηδήσει από τους Ανεξ. Ελληνες.

     

    Τι σημαίνει «πρώτα ΠΑΟΚ και μετά ΣΥΡΙΖΑ»; Πολλά και τίποτα.

     

    Πολλά διότι αποδεικνύει πόσο το οπαδικό διχάζει οριζοντίως το πολιτικό σύστημα και επιβεβαιώνει το γνωστό: ότι κόμμα, σύντροφο, θρησκεία ή και φύλο μπορείς να αλλάξεις, ομάδα ποτέ.

     

    Τίποτα διότι ο Παοκτσής κ. Ζουράρις παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ μολονότι το κόμμα του καταψήφισε την κραυγαλέα χαριστική και φωτογραφική τροπολογία που βγάζει λάδι τον ΠΑΟΚ για την κατηγορία της πολυιδιοκτησίας.

  • Η βόλτα του ζεύγους Μητσοτάκη στην Κρακοβία

    Την ευκαιρία να απολαύσει τις ομορφιές της Κρακοβίας είχε το ζεύγος Μητσοτάκη όπως φάνηκε από τη φωτογραφία που ανήρτησε στο Instagram η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μαρέβα.

     

    Ως γνωστόν ο κ. Μητσοτάκης παρέστη τη Δευτέρα στις εκδηλώσεις μνήμης στο Αουσβιτς, με αφορμή τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση του στρατοπέδου από τον Κόκκινο Στρατό (και όχι τον «ερυθρό» όπως τον αποκάλεσε). Επρόκειτο για μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού καθώς για πρώτη φορά Πρωθυπουργός της Ελλάδας βρέθηκε στους εφιαλτικούς χώρους του εμβληματικού του Ολοκαυτώματος στρατοπέδου (εδώ).

     

    Στο περιθώριο, ωστόσο, της επίσκεψής του στο Αουσβιτς, ο κ. Μητσοτάκης έκανε μαζί με τη Μαρέβα –η οποία είναι πολωνικής καταγωγής από την πλευρά του πατέρα της– μια βόλτα στη γραφική Κρακοβία.

    View this post on Instagram

    Beautiful Kraków!

    A post shared by Mareva Grabowski-Mitsotaki (@marevagrabowskimitsotaki) on

  • Οταν ο Ζαγοράκης απειλεί να ανεξαρτητοποιηθεί λόγω ΠΑΟΚ

    Η είδηση είναι λίγο-πολύ γνωστή (εδώ): η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκρινε πως ο ΠΑΟΚ είναι ένοχος για πολυιδιοκτησία –εν προκειμένω έχει κάποια σχέση με την Ξάνθη– και ως εκ τούτου πρέπει να υποβιβαστεί. Πρόκειται για εισήγηση και όχι για απόφαση, αλλά ήδη προκάλεσε αντιδράσεις. Είναι εξάλλου επίσης γνωστό το γεγονός πως ό,τι πειράζει τον ΠΑΟΚ πειράζει και τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

     

    Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας –στη φωτογραφία όταν παρουσιάστηκε ως υποψήφιος από τη μετέπειτα υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, επανεξελέγη τον περασμένο Μάιο όγδοος στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, με 195.264 σταυρούς– απείλησε αμέσως με παραίτηση αν δεν δικαιωθεί ο Δικέφαλος του Βορρά.

     

    «Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του (διαβάστε την όλη εδώ) ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και παλαιά δόξα της ομάδας.

     

    Κατ’ αρχάς σε εντυπωσιάζει η φιλολογική ποιότητα του γραπτού του κ. Ζαγοράκη, ο οποίος σε αυτά τα χρόνια της πολιτικής πρέπει να έκανε πολλά και σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση και μπράβο του.

     

    Κατά δεύτερον σε εντυπωσιάζει η αμεσότητα της αντίδρασης. Βγήκε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας η εισήγηση της Επιτροπής, ακολούθησε ένα tweet του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη περί αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου και μετά βγήκε η ανακοίνωση του κ. Ζαγοράκη, που απειλεί τον πρόεδρο της ΝΔ και Πρωθυπουργό της χώρας με παραίτηση.

     

    Προσπαθώντας να ερμηνεύσει κανείς τα γραπτά του κ. Ζαγοράκη, δεν απειλεί με παραίτηση από την καλά αμειβόμενη θέση του ευρωβουλευτή –για την Ιστορία, σε αυτήν την περίπτωση, με καραμπόλα θα γινόταν ευρωβουλευτής η Βίκυ Φλέσσα, καθώς ο πρώτος επιλαχών Γιώργος Αμυράς είναι ήδη βουλευτής Ιωαννίνων– αλλά από την ευρωομάδα της ΝΔ, δηλαδή με ανεξαρτητοποίηση.

     

    Θυμίζει εκείνη την εποχή τον Νοέμβριο 2014 που ο νεοεκλεγείς τότε ευρωβουλευτής κ. Ζαγοράκης εμφανιζόταν έτοιμος πάλι να ανεξαρτητοποιηθεί, καθ’ υπόδειξη μάλιστα του Ιβάν Σαββίδη, επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά καθυστερούσε να ρυθμίσει τα χρέη του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο.

     

     

  • H Ολγα Κεφαλογιάννη μιλάει για το τέλος του γάμου της

    Η Ολγα Κεφαλογιάννη, πρώτη σε σταυρούς βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθήνας, έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα και αρκετά προσωπική συνέντευξη στην «Athens Voice» και στην Ελένη Κυριακίδου. Ο τίτλος της συνέντευξης χαρακτηριστικός: «Η Ολγα Κεφαλογιάννη γυρίζει σελίδα».

     

    Τι σημαίνει αυτό; Οχι, η κυρία Κεφαλογιάννη δεν φεύγει από την πολιτική, ούτε από τη ΝΔ, αν και στέκεται στο γεγονός ότι δεν πήρε υπουργείο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – «στην πολιτική οι “πικρίες” και οι εμμονές δεν κάνουν καλό. Πάντα κοιτάμε μπροστά. Ήταν πολύ συνειδητή η απόφασή μου να μη συμμετάσχω στο κυβερνητικό σχήμα, η οποία και εξηγήθηκε επαρκώς. Από τότε έχουν περάσει έξι μήνες μιας συνολικής προσπάθειας να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα. Η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της και εμείς οι βουλευτές τη δική μας», λέει με νόημα.

     

    Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι η κυρία Κεφαλογιάννη μιλάει για πρώτη φορά για το τέλος του δεκαετούς γάμου της με τον Μάνο Πενθερουδάκη –είχαν παντρευτεί το 2010 στο Κολωνάκι, αλλά πάει τελείωσε, προφανώς αυτή είναι η σελίδα που γυρίζει τώρα.

     

    Η ερώτηση που έγινε στη βουλευτή της ΝΔ ήταν η εξής:

     

    Σε προσωπικό επίπεδο; Πώς πιστεύετε ότι θα είναι η καινούργια χρονιά; Τι στόχους βάζετε;

     

    Και η απάντηση: «Να μπορώ να λειτουργώ σε ισορροπία, να βιώνω τις χαρές και τις λύπες της ζωής μαζί με την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Βρίσκομαι σε ένα μεταβατικό στάδιο γιατί πολύ πρόσφατα έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου που αφορά στον γάμο μου. Ηταν μια μακρά και δημιουργική περίοδος που μόνο καλές αναμνήσεις αφήνει. Τώρα χρειάζεται ανασύνταξη, όπως σε κάθε καινούργια αρχή».

     

  • Στο γραφείο της Σακελλαροπούλου: Μια selfie με τον Κωνσταντινόπουλο και μια κούπα για την RBG

     

    Το πρωτόκολλο ακολουθήθηκε όσο ήταν δυνατόν. Μετά την ιστορική ψηφοφορία στην Ολομέλεια (εδώ) κατά την οποία η Εθνική Αντιπροσωπεία εξέλεξε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μετέβη μαζί με τους αντιπροέδρους του σώματος στο γραφείο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για να της ανακοινώσει τα ευχάριστα (εδώ).

     

    Και αφού ο ευπροσήγορος κ. Τασούλας τσιτάρισε Ελευθέριο Βενιζέλο και Κωνσταντίνο Καβάφη και αφού έπειτα η κυρία Σακελλαροπούλου είπε τα δικά της, ήρθε η ώρα για τις φωτογραφίες, για μια πιο διεισδυτική ματιά στον κόσμο της γυναίκας που στις 13 Μαρτίου θα είναι η πρώτη πολίτης της χώρας.

     

    Κάποιοι για παράδειγμα εντόπισαν στο γραφείο της μια ενδιαφέρουσα κούπα στην οποία η εν αναμονή ΠτΔ βάζει μολύβια και στυλό.

    Καμία έκπληξη βέβαια. Η κούπα είναι της σειράς «Notorious RBG» και αν κάποιοι είχαν διαβάσει το κείμενο της Ελευθερίας Κόλλια για την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Protagon (εδώ) θα ήξεραν πως η κυρία Σακελλαροπούλου είναι θαυμαστής της φιλελεύθερης Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, η παρουσία της οποίας στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποτελεί ένα κόσμημα και έναν φάρο για τον νομικό πολιτισμό της Δύσης. Είναι τόσο αγαπητή στην προοδευτική Αμερική που τη φωνάζουν RBG.

     

    H κυρία Σακελλαροπούλου είναι επίσης ένας άνθρωπος των social media, ασχέτως αν μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για το πρόσωπό της έσπευσε να καταργήσει τον λογαριασμό της στο Facebook.

     

    Ετσι, είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η επιθυμία ενός ανθρώπου για selfie είναι ακατανίκητη. Εν προκειμένω δεν μπόρεσε να χαλάσει το χατίρι του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που της ζήτησε μια φωτογραφία.

     

    Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε πλάι στον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγή και πέμπτου αντιπροέδρου της Βουλής και ιδού το αποτέλεσμα.

  • Μια πρωτοχρονιάτικη πίτα αξίας 12.000 ευρώ από τον υπουργό Μάκη Βορίδη

    Πόσο κοστίζει να κόψεις μια βασιλόπιτα; Εξαρτάται. Αν είσαι large υπουργός της κυβέρνησης –Αγροτικής Ανάπτυξης εν προκειμένω– και λέγεσαι Μάκης Βορίδης και θέλεις να δείξεις ότι η χώρα έχει αφήσει πίσω της για τα καλά την κρίση, μπορεί το παραδοσιακό «κοπή τη πίτα» να κοστίσει και 12.000 ευρώ δημόσιου χρήματος. Οσοι πουν ότι κάτι τέτοια κουβαρνταλίκια –σπατάλες δηλαδή– μας οδήγησαν στην κρίση, είναι μίζεροι, λαϊκισταί.

     

    Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

     

    Ολα ξεκίνησαν όταν η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Ολυμπία Τελιγιορίδου, νυν βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook την απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια και αφορούσε στην έγκριση δαπάνης 12.000 ευρώ για την εκδήλωση κοπής «της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το προσωπικό και τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ οικονομικού έτους 2020».

     

    Βέβαια, στην πραγματικότητα όλα ξεκίνησαν λίγο νωρίτερα, όταν ο κ. Βορίδης αποφάσισε να ξοδέψει 12.000 ευρώ για κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο υπουργείο του –η σχετική απόφαση υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα Γεώργιο Στρατάκο «με εντολή υπουργού».

     

    Αλλά για χάρη της συζήτησης ας πούμε ότι όλα ξεκίνησαν από την κυρία Τελιγιορίδου η οποία αποφάσισε να κάνει αντιπολίτευση για μερικά ψωροχιλιάρικα και σχολίασε στα social media: «Πέρσι στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου. Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ!!! 12.000 ευρώ!!! Το επιτελικό κράτος εν δράσει!!!».

    Απαντώντας στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν αναφέρθηκαν ακριβώς στην απόφαση να ξοδευτούν τόσα χρήματα για μια εκδήλωση κοπής πίτας, αλλά κατήγγειλαν την «κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ».

     

    «Δεν έχει τέλος η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, ελλείψει αντιπολιτευτικών θέσεων και επιχειρημάτων χρησιμοποιεί ακόμη και ατυχείς δηλώσεις μικρομεσαίων στελεχών του για να κάνει μικροπολιτική Χαρακτηριστική περίπτωση η προσπάθεια της τέως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου η οποία με ανάρτηση στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την πίτα που έκοψε στο γραφείο της με τους λιγοστούς συνεργάτες της και η οποία κόστισε, όπως υποστηρίζει, 30 ευρώ με την πρωτοβουλία της νυν ηγεσίας του υπουργείου να διοργανώσει εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας προσκαλώντας τους 750 εργαζόμενους του υπουργείου σε όλη την Αθήνα» ανέφεραν από το υπουργείο του κ. Βορίδη για να προσθέσουν πως «τα 12.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αντιστοιχούν σε 16 ευρώ ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο», ένα ποσό το οποίο χαρακτήρισαν «ελάχιστη προσφορά για όλους αυτούς τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας».

     

    Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι με 16 ευρώ ανά άτομο κάθε εργαζόμενος φεύγει με μία ολόκληρη πίτα και το φλουρί μαζί –εκτός και αν πρόκειται για βασιλόπιτα-γίγας από την οποία βγαίνει μέσα μια στριπτιζέζ φωνάζοντας «χάπι 2020 έβρι μπόντι!»– και ας πάμε στην ανταπάντηση της κυρίας Τελιγιορίδου η οποία επανήλθε με δεύτερη ανάρτηση στο Facebook.

     

    Η κυρία Τελιγιορίδου υπενθύμισε πως «όποιος θέλει να κάνει φιέστες για την προσωπική του προβολή να τις κάνει με δικά του έξοδα και όχι με τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στον ελληνικό λαό και οφείλουμε όλοι να τα σεβόμαστε».

     

    Τελικά ο κ. Βορίδης είπε το πρωί της Τρίτης στο Open ότι θα πάρει πίσω την απόφαση και θα πληρώσει ο ίδιος προσωπικά την εκδήλωση κοπής πίτας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να στερήσει την εκδήλωση από τους εργαζομένους», προσέθεσε.

     

    Αξίζει να δούμε τώρα αν η εκδήλωση που θα πληρώσει ο υπουργός από την τσέπη του θα κοστίσει το ίδιο, 12.000 ευρώ, ή λιγότερα…




text
  • Για να λέμε την αλήθεια, για αυτό ψηφίστηκε η Ζωή. Για να τους σπάει τα νεύρα


    28 Μαρτίου 2024, 18:07