237
Γυναίκα με προστατευτική μάσκα στο Παρίσι | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Πρώτος Γάλλος νεκρός από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 11:49
Γυναίκα με προστατευτική μάσκα στο Παρίσι
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

Πρώτος Γάλλος νεκρός από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 11:49

Ενας άνδρας 60 ετών που εισήχθη σε νοσοκομείο στο Παρίσι κατέληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης από τον κορονοϊό, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Αλλα δύο κρούσματα καταγράφηκαν στη χώρα, ανεβάζοντας τον αριθμό σε συνολικά 17, σύμφωνα με την ως τώρα ενημέρωση.

Είναι ένας άνδρας 55 ετών που νοσηλεύεται στην Αμιένη σε κρίσιμη κατάσταση και ένας 36χρονος στο Στρασβούργο που πάσχει, αλλά δεν είναι σοβαρά, ανέφερε το BFMTV.

Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του εισήχθη στο νοσοκομείο Σαλπετριέρ στο Παρίσι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Δεν είναι σαφές αν είχε και άλλα προβλήματα υγείας, όπως συνήθως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις θανάτων από τον κορονοϊό.

 

Χθες Τρίτη είχαν ανακοινωθεί άλλα κρούσματα που δεν ενέπνεαν καμία ανησυχία.

Πρόκειται αφενός για μια «νεαρή Κινέζα που επέστρεψε από την Κίνα στις 7 Φεβρουαρίου, η οποία νοσηλεύεται στο Παρίσι» για παρακολούθηση, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υγείας Ζερόμ Σαλμόν. Η γυναίκα είχε βγει αρνητική στον νέο κορονοϊό, όμως «έφερε ενδείξεις ίασης».

Το άλλο κρούσμα είναι «ένας Γάλλος που επέστρεψε από ένα ταξίδι Λομβαρδία (στην Ιταλία)» και που νοσηλεύεται σε περιοχή που γειτνιάζει με την Ιταλία.

Στις 14 Φεβρουαρίου είχε αποβιώσει ένας κινέζος τουρίστας 80 ετών.

Εν τω μεταξύ, ένας κινέζος τουρίστας εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα της Τρίτης σε ξενοδοχείο στην Κυανή Ακτή. Τα αίτια του θανάτου εξετάζονται από την ιατροδικαστική υπηρεσία, ανέφερε το BFMTV.

Στο ξενοδοχείο έχουν μπει σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους μόνο οι πελάτες και το προσωπικό που ήταν σε επαφή με τον άνδρα. Οι υπόλοιποι πελάτες μπορούσαν να φύγουν από το κτίριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...