258
Γυναίκα με μάσκα στο πρόσωπο προσεύχεται κατά τη διάρκεια λειτουργίας σε εκκλησία στις Φιλιππίνες | REUTERS/Eloisa Lopez

Πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον κορονοϊό – Πιο αργή η εξάπλωση στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 10:32
Γυναίκα με μάσκα στο πρόσωπο προσεύχεται κατά τη διάρκεια λειτουργίας σε εκκλησία στις Φιλιππίνες
|REUTERS/Eloisa Lopez

Πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον κορονοϊό – Πιο αργή η εξάπλωση στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 10:32

Το εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό ενδέχεται να δοκιμαστεί σε ανθρώπους μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα, επισήμαναν οι ειδικοί, οι οποίοι προειδοποιούν ότι μέχρι την κυκλοφορία στο εμπόριο θα περάσει πολύς καιρός.

Ο ανοσιολόγος, διευθυντής του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NHI), Ανθονι Φάουτσι, επισήμανε ότι το νωρίτερο που θα μπορούσε να γίνει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό το εμβόλιο, αφού ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές, είναι σε έναν, με ενάμιση χρόνο.

Ο άμεσος κίνδυνος από την ασθένεια Covid-19 στις ΗΠΑ παραμένει χαμηλός, διαβεβαίωσε η δρ Αν Σούτσατ, υψηλόβαθμο στέλεχος των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν τίθεται πλέον ζήτημα για το αν θα υπάρξει πανδημία του νέου κορονοϊού, αλλά το πότε θα συμβεί αυτό και πόσοι άνθρωποι θα προσβληθούν.

Εν τω μεταξύ, τα νέα από την Κίνα για τη διάδοση του κορονοϊού είναι -στο μέτρο του δυνατού- ενθαρρυντικά.

Οι κινεζικές υγειονομικές Αρχές κατέγραψαν την Τρίτη 52 νέους θανάτους, τον χαμηλότερο αριθμό των τελευταίων τριών εβδομάδων. Καταγράφηκαν ακόμη 406 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 στην ηπειρωτική Κίνα, πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ο συνολικός απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε έτσι σε 2.715 ως τα μεσάνυχτα της 25ης Φεβρουαρίου, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων έφθασε τα 78.064.

Ολοι οι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης. Από τα νέα κρούσματα, στην επαρχία καταγράφηκαν τα 401. Τα σύνολα στη Χουμπέι ανέρχονται σε 2.615 νεκρούς εξαιτίας της επιδημίας και 65.187 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού.

Ακόμη, 2.422 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν και βρήκαν από τα νοσοκομεία χθες Τρίτη, με το σύνολό τους να φθάνει τους 29.745.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...