309
Η εισαγγελική έρευνα θα εστιάσει και σε ευθύνες και παραλείψεις | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τι ψάχνουν οι εισαγγελείς στο Μάτι

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 08:49
Η εισαγγελική έρευνα θα εστιάσει και σε ευθύνες και παραλείψεις
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τι ψάχνουν οι εισαγγελείς στο Μάτι

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 08:49

Δύο εβδομάδες μετά τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική που άφησαν 91 νεκρούς, η εισαγγελική έρευνα για όσα συνέβησαν έχει αρχίσει να κινείται με εντατικότερους ρυθμούς.

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία ανέλαβε από την πρώτη στιγμή την υπόθεση, έχουν αρχίσει να καταθέτουν μάρτυρες. Εκτιμάται ότι ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η εισαγγελία θα έχει στη διάθεσή της στοιχεία από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων.

Την Παρασκευή οι εισαγγελείς πραγματοποίησαν πολύωρη αυτοψία στην πληγείσα περιοχή.

Από αυτά που έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, εμφανίζεται μια εικόνα ασυνεννοησίας και χάους ανάμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες, αστυνομία και πυροσβεστική, την ώρα της τραγωδίας. Ηδη οι αρχηγοί των δύο σωμάτων την Κυριακή αποπέμφθηκαν με απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Οσον αφορά το πού θα εστιάσει η εισαγγελική έρευνα, φαίνεται ότι θα επικεντρωθεί στα αίτια της πυρκαγιάς και σε τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις που  εμπόδισαν τη πρόσβαση στην θάλασσα, Ακόμη στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών θα τεθούν τυχόν ευθύνες και παραλείψεις των υπευθύνων την ώρα των γεγονότων.

Μηνύσεις και από πολίτες

Ενώ εξελίσσεται η εισαγγελική έρευνα, η Δικαιοσύνη έχει να εξετάσεις και μηνύσεις που έχουν κατατεθεί από πολίτες, αλλά και τη μηνυτήρια αναφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά παντός υπευθύνου.

Εχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά που στρέφεται κατά του (πρώην πλέον) γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, των υπευθύνων γραφείων Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Μαραθώνος, των αρμόδιων και υπευθύνων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, αρμόδιων και υπεύθυνων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για την περιοχή της ανατολικής Αττικής και κατά παντός υπευθύνου για τα τραγικά συμβάντα.

Κατά παντός υπευθύνου στρέφεται και άλλη μία μηνυτήρια αναφορά.

Τέλος, χθες Δευτέρα, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά όπου τονίζει μεταξύ άλλων πως «αυτό που συνέβη στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα» και μιλά για «ολοκαύτωμα εν καιρώ ειρήνης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...