273
Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Ρένα Δούρου υπόλογη γιατί δεν συγκάλεσε -λόγω… διακοπών- περιφερειακό συμβούλιο

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 09:58
Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Ρένα Δούρου υπόλογη γιατί δεν συγκάλεσε -λόγω… διακοπών- περιφερειακό συμβούλιο

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 09:58

Ερωτήματα – που ως τώρα απομένουν αναπάντητα – απευθύνουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατά της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Οι παρατάξεις, όπως αναφέρει την Τρίτη η «Καθημερινή», καταγγέλλουν την κυρία Δούρου για άρνηση σύγκλησης του περιφερειακού συμβουλίου για τις φονικές πυρκαγιές, προφανώς για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες κυβέρνησης και περιφέρειας.

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ, η περιφερειακή σύμβουλος Φωτεινή Βρύνα κατήγγειλε την πλειοψηφία (δηλαδή την πλειοψηφία υπό την Ρένα Δούρου) για άρνηση σύγκλησης του συμβουλίου. Η απίστευτη απάντηση που πήρε η δική της παράταξη και αυτή του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, είναι ότι απουσιάζουν οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης σε διακοπές!

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Σγουρός επισήμανε στην «Καθημερινή» ότι «ζητήσαμε να μη γίνει το περιφερειακό συμβούλιο εντός του τριήμερου πένθους, αλλά αμέσως μετά. Από τις 26 Ιουλίου έχουν περάσει τόσες μέρες. Γιατί δεν έγινε συνεδρίαση;».

Σε απάντηση, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Θεόδωρος Σχινάς, αναφέρει ότι η προγραμματισμένη συνεδρίαση της 26ης Ιουλίου, με προ ημερησίας διατάξεως θέμα συζήτησης τις πυρκαγιές, αναβλήθηκε «ύστερα από αίτημα τριών παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης». Ο ίδιος εξηγεί ότι το συμβούλιο θα συνεδριάσει εντός του μήνα ενώ κατηγορεί την αντιπολίτευση στην Περιφέρεια για «μικροπαραταξιακά παιχνίδια».

Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Δούρου Σπύρος Πάντζας είπε ότι ως κάτοικος Καλλιτεχνούπολης είχε τηλεφωνήσει έγκαιρα στην εντεταλμένη Πολιτικής Προστασίας περιφερειακή σύμβουλο Ιωάννα Τσούπρα για να προειδοποιήσει πως η φωτιά πήγαινε προς Νέο Βουτζά και Μάτι. Πάντως ο ίδιος είπε ότι δεν διαπίστωσε «διαρκή ετοιμότητα».  Αργότερα το απόγευμα σε διορθωτική δήλωση επισήμανε ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» δημοσιεύματα ότι έχει επιρρίψει ευθύνες ή να έχει προβεί σε αξιολογικές κρίσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...