173
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρειάστηκε επέμβαση και από ελικόπτερο | Intimenews

Σε αναζήτηση στέγης 70 φοιτητές μετά την πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 08:37
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρειάστηκε επέμβαση και από ελικόπτερο
|Intimenews

Σε αναζήτηση στέγης 70 φοιτητές μετά την πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 08:37

Κινήσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσε η πυρκαγιά στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο κάνουν το υπουργείο Παιδείας και οι πανεπιστημιακές αρχές.

Η φωτιά κατασβέστηκε ως το μεσημέρι της Κυριακής, λίγες ώρες αφότου ξέσπασε, αλλά η αποτίμηση έδειξε πως οι ζημιές στο κτίριο στη λεωφόρο Κνωσού είναι μεγάλες.

Και οι 69 φοιτητές που φιλοξενούνταν εκεί, έχουν βρεθεί τώρα χωρίς στέγη. Κανένας δεν τραυματίστηκε γιατί το κτίριο εκκενώθηκε γρήγορα.

Οι φοιτητές πέρασαν το βράδυ τους στο κλειστό Γυμναστήριο των Βουτών. Οι φοιτητές έκαναν έκκληση για ρούχα και κλινοσκεπάσματα καθώς δεν μπορούσαν να πλησιάσουν για λόγους ασφαλείας το καμένο κτίριο και να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Οι αρχές είναι τώρα σε αναζήτηση χώρου, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στο Ηράκλειο πρόκειται να βρεθεί σήμερα Δευτέρα και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος θα συμμετέχει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Κρήτης. O υπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του πανεπιστημίου, την άμεση βοήθεια στους φοιτητές που επλήγησαν, για τη στέγασή τους και την αποκατάσταση των καταστροφών στις εστίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...