313
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πέντε προσαγωγές για τον ξυλοδαρμό του Πέτρου Κωνσταντινέα του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 07:29
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πέντε προσαγωγές για τον ξυλοδαρμό του Πέτρου Κωνσταντινέα του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 07:29

Επίθεση από ομάδα περίπου 30 ατόμων δέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας έξω από το γήπεδο της Καλαμάτας.

Ο βουλευτής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι ήταν καθ’ οδόν προς το γήπεδο και ότι για καλή του τύχη δεν είχε μαζί το παιδί του. Δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που τον χτύπησαν.

Το μήνυμά του, όπως πρόσθεσε, είναι ότι ο φασισμός δεν θα περάσει.

Μετά την επίθεση μετέβη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Εφερε ελαφρά τραύματα μόνο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές για την επίθεση ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Πρωθυπουργού σημειώνει ότι «οι φασίστες που επιτέθηκαν άνανδρα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτά για τους φυσικούς αυτουργούς.

» Οι ηθικοί αυτουργοί που επενδύουν στον εθνικισμό και το διχαστικό λόγο μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους από την Ακροδεξιά, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους».

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας. Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΚΚΕ καταδίκασε «την επίθεση φασιστοειδών σε βάρος του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα», τονίζοντας πως «ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στη φασιστική βία, αλλά και σε όσους στηρίζουν ή ανέχονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο αυτές τις αντιδραστικές δυνάμεις».

«Η καταδίκη της επίθεσης εναντίον του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα, αυτονόητη υποχρέωση όλου του δημοκρατικού κόσμου. Η βία δεν πρέπει να έχει καμιά θέση στην πολιτική αντιπαράθεση. Οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγγέλλουμε εκείνους που χρησιμοποιούν τη βία και τις απειλές κατά της ζωής συμπολιτών μας για να υπονομεύσουν τη Δημοκρατία και την ομαλότητα στη χώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...