328
| Intimenews

Ηράκλειο: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά σε κτίριο του Πανεπιστημίου Κρήτης

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2018, 10:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/09/2018, 12:30

Ηράκλειο: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά σε κτίριο του Πανεπιστημίου Κρήτης

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2018, 10:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/09/2018, 12:30

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής σε κτιριακή εγκατάσταση του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο. Η φωτιά τέθηκε σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο ως το μεσημέρι, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, αλλά και χωρίς να είναι εξαρχής σαφές το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε.

Η φωτιά ξέσπασε στις 08:50, σε κτίριο στη λεωφόρο Κνωσού, πιθανόν στο υπόγειο.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από κτίριο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και επεκτάθηκε άμεσα.

Το κτίριο ανήκει στο συγκρότημα των εστιών, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα με τους φοιτητές. Οι φοιτητές που είτε διαμένουν εκεί είτε που βρίσκονταν για άλλους λόγους στο πανεπιστήμιο, είχαν απομακρυνθεί.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, άμεση με θετικά αποτελέσματα ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Ζώρας.

Επισήμανε σχετικά: «Ολα δείχνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα με κάποιον φοιτητή δεδομένου ότι η φωτιά αφορούσε στο βόρειο κτήριο των φοιτητικών εστιών. Ερευνούμε όλα όμως τα ενδεχόμενα διότι για παράδειγμα δεν γνωρίζουμε αν κάποιος από τους φοιτητές φιλοξενούσε κάποιο άλλο άτομο».

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, 30 πυροσβέστες με 27 οχήματα, κλιμακοφόρα οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ζητήθηκε ακόμη και η συνδρομή πυροσβεστικού ελικοπτέρου που πραγματοποίησε ρίψεις νερού. Παράλληλα έγινε αίτηση να έλθει από την Αθήνα το ελικόπτερο Ερικσον ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή των ιδιωτικών υδροφόρων του Ηρακλείου.

Αρχικά, η λεωφόρος Κνωσού έκλεισε για τα οχήματα όμως αυτή την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Πυκνοί καπνοί καλύπτουν την περιοχή και ο διοικητής της Πυροσβεστικής ζήτησε προληπτικά τη συνδρομή και του ΕΚΑΒ.

Σε μικρή απόσταση βρίσκεται και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, πράγμα που επιτείνει την ανησυχία για τις επιπτώσεις σε ασθενείς και επισκέπτες. Χρειάστηκε μάλιστα να αλλάξει η εφημερία (σήμερα Κυριακή εφημέρευε το Βενιζέλειο) και να μεταφερθούν περιστατικά στο Πανεπιστημιακό.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα νηπιαγωγεία και δημοτικά για προληπτικούς λόγους που σχετίζονται με τη φωτιά.

Πρόκειται για το είναι το 72ο και το 78ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου καθώς και τα 20ο και 56ο δημοτικό σχολεία.

Αύριο Δευτέρα θα μεταβεί στο Ηράκλειο και  ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...