246
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της πρωθυπουργού της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν στην Ιρπίν, μία από τις πόλεις στις οποίες οι Ρώσοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων | REUTERS/Stringer

Σάνα Μαρίν: Με αλεξίσφαιρο γιλέκο σε Ιρπίν και Μπούτσα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 20:14
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της πρωθυπουργού της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν στην Ιρπίν, μία από τις πόλεις στις οποίες οι Ρώσοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων
|REUTERS/Stringer

Σάνα Μαρίν: Με αλεξίσφαιρο γιλέκο σε Ιρπίν και Μπούτσα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 20:14

Επίσκεψη στην Ουκρανία πραγματοποίησε την Πέμπτη η Σάνα Μαρίν κατά την οποία συνάντησε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε την πρωθυπουργό της Φινλανδίας για τη στρατιωτική βοήθεια και τη γενικότερη υποστήριξη του Ελσίνκι προς το Κίεβο, απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα, όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, όπου ανέβασε και φωτογραφίες από τη συνάντησή τους, ο κ. Ζελένσκι έγραψε: «Για εμάς, η στρατιωτική βοήθεια της Φινλανδίας είναι πολύτιμη. Τα όπλα, οι κυρώσεις και η ενότητα των εταίρων μας για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ είναι αυτά που μπορούν να εξασφαλίσουν τη δύναμη για την άμυνα της πατρίδας μας. Ευχαριστώ τη Φινλανδή πρωθυπουργό Σάνα Μαρίν για την επίσκεψη και αφοσιωμένη υποστήριξη».

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ουκρανία, η Φινλανδή πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Μπούτσα και την Ιρπίν, πόλεις στις οποίες οι Ρώσοι διέπραξαν σειρά εγκλημάτων πολέμου, σύμφωνα με το Κίεβο.

Οπως δήλωσε η Περιφερειακή Στρατιωτική Διοίκηση του Κιέβου: «Η ξένη αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τα μέρη της τραγωδίας, όπου ο ρωσικός στρατός διέπραξε γενοκτονία εναντίον αμάχων Ουκρανών (…). Δεν έχουμε να κάνουμε με έναν πόλεμο εναντίον του κράτους μας, μόνο. Είναι ένας πόλεμος εναντίον της ανθρωπιάς και των δημοκρατικών αξιών».

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τοπικά Μέσα η Μαρίν εμφανίζεται να περπατά στις δύο πόλεις, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ κοιτά συγκλονισμένη τα τεκμήρια των θηριωδιών που της δείχνουν οι ουκρανοί αξιωματούχοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...