214
Κέβιν Σπέισι: στο εδώλιο μετά από νέες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις | Φωτογραφία Αρχείου / Shutterstock

Βρετανία: Ποινική δίωξη κατά του Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική επίθεση σε τρεις άνδρες

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 19:13
Κέβιν Σπέισι: στο εδώλιο μετά από νέες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις
|Φωτογραφία Αρχείου / Shutterstock

Βρετανία: Ποινική δίωξη κατά του Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική επίθεση σε τρεις άνδρες

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 19:13

Την ποινική δίωξη σε βάρος του αμερικανού ηθοποιού Κέβιν Σπέισι για τέσσερις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τριών ανδρών, ανακοίνωσε σήμερα η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (CPS) στην Βρετανία. «Η CPS ενέκρινε ποινικές διώξεις κατά του Κέβιν Σπέισι, 62 ετών, για τέσσερις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης εναντίον τριών ανδρών», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Ρόζμαρι Εινσλι, επικεφαλής της Ειδικής Διεύθυνσης Εγκλήματος της Υπηρεσίας.

«Κατηγορείται επίσης ότι πίεσε ένα άτομο να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική πράξη χωρίς τη συγκατάθεσή του», τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτές οι κατηγορίες «ακολουθούν την εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκέντρωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία στην έρευνά της. Τα φερόμενα γεγονότα έγιναν κατά την περίοδο από τον Μάρτιο του 2005 έως τον Απρίλιο του 2013.

Δύο κατηγορίες σχετίζονται με πράξεις σεξουαλικής επίθεσης τον Μάρτιο του 2005 στο Λονδίνο στον ίδιο ενάγοντα. Μια άλλη σεξουαλική επίθεση αφορά έναν δεύτερο καταγγέλλοντα τον Αύγουστο του 2008, ο οποίος επίσης συμμετείχε σε διεισδυτική σεξουαλική πράξη χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Ο αμερικανός ηθοποιός κατηγορείται και για μια τέταρτη σεξουαλική επίθεση σε τρίτο κατήγορο τον Απρίλιο του 2013, στο Γκλόστερσαϊρ της νοτιοδυτικής Αγγλίας. Η Αστυνομία του Λονδίνου είχε ξεκινήσει έρευνα αφού έλαβε καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις του ηθοποιού, ορισμένες από τις οποίες φέρεται να διαπράχθηκαν στην περιοχή Λάμπεθ του Λονδίνου, όπου βρίσκεται το θέατρο Old Vic, του οποίου ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής μεταξύ 2004 και 2015.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News