212
Φιλορώσοι Σέρβοι παρέλασαν στο Βελιγράδι για την «Ημέρα της Νίκης». Η εκδήλωσε οργανώθηκε από τη ρωσική πρεσβεία... | Vladimir Zivojinovic/Getty Images

Ο Πούτιν παίζει με τα σπίρτα (και) στα Βαλκάνια, λέει το Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 19:07
Φιλορώσοι Σέρβοι παρέλασαν στο Βελιγράδι για την «Ημέρα της Νίκης». Η εκδήλωσε οργανώθηκε από τη ρωσική πρεσβεία...
|Vladimir Zivojinovic/Getty Images

Ο Πούτιν παίζει με τα σπίρτα (και) στα Βαλκάνια, λέει το Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 19:07

Η ρωσική ανάμειξη στα Δυτικά Βαλκάνια ενέχει τον κίνδυνο να οδηγηθεί η περιοχή ξανά σε πόλεμο, προειδοποίησε η Λιζ Τρας, η οποία αναφερόμενη στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κάλεσε τη Δύση να μην περιοριστεί στον κατευνασμό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών κατά την επίσκεψή της στο Σεράγεβο, κατηγόρησε τη Μόσχα ότι «ασκεί κακόβουλη επιρροή» στις χώρες που αποτελούσαν τμήμα της Γιουγκοσλαβίας χρησιμοποιώντας βρώμικες τακτικές. «Η τραγική ιστορία αυτής της χώρας είναι μια υπενθύμιση του τι συμβαίνει όταν αποτυγχάνουμε να αντισταθούμε στην επιθετικότητα. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα, όχι καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα και η πολιορκία του Σεράγεβο ήταν μόνο δύο από τις φρικαλεότητες που μας άφησαν κατάπληκτους. Είπαμε ποτέ ξανά, όχι ξανά στην Ευρώπη. Ωστόσο, υπάρχουν σημάδια ρωσικής ανάμειξης εδώ σήμερα, τα οποία απειλούν να μας βυθίσουν πίσω σε εκείνες τις σκοτεινές ημέρες».

Η Λιζ Τρας κατά την επίσκεψή της στη Βοσνία κατήγγειλε τις «βρώμικες μεθόδους» που μετέρχεται το Κρεμλίνο στα δυτικά Βαλκάνια | REUTERS/Hannah McKay

Η Τρας υποσχέθηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διπλασιάσει τις προσπάθειές του για την προστασία της ειρήνης στη χώρα και θα αντισταθεί στη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία και στα Δυτικά Βαλκάνια, τα οποία ο Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί μέρος της σφαίρας επιρροής του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...