221
Η καταιγίδα πλησιάζει προς την Ελλάδα | meteo.gr

Πού θα χτυπήσει η καταιγίδα «Ορέστης» – Εκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2018, 12:56
Η καταιγίδα πλησιάζει προς την Ελλάδα
|meteo.gr

Πού θα χτυπήσει η καταιγίδα «Ορέστης» – Εκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2018, 12:56

Η επερχόμενη κακοκαιρία «Ορέστης» θα ακολουθήσει πιο δυτική και νότια τροχιά, σύμφωνα με νεότερα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Το κέντρο του χαμηλού βαρομετρικού κινείται πάνω από τη Νότια Ιταλία και τη Σικελία, μία κίνηση που θα έχει ως αποτέλεσμα τα εντονότερα φαινόμενα να επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τη δυτική και νότια χώρα.

Τη Δευτέρα οι τοπικές βροχές που θα εκδηλώνονται από το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην Κεντρικής,  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), από το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και τοπικά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Την Τρίτη βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στη Στερεά Ελλάδα. Από τις βραδινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Τα φαινόμενα δεν αναμένεται να επηρεάσουν έντονα την Αθήνα.

Τις επόμενες ημέρες και καθώς ο «Ορέστης» θα κινείται νοτιότερα προς την Αφρική, ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν προς την Ελλάδα με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη έως και 10 βαθμούς σε σχέση με τις τιμές της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...