336
| Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Επίθεση του Ρουβίκωνα με βαριοπούλες στην πρεσβεία του Καναδά

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2018, 10:55

Επίθεση του Ρουβίκωνα με βαριοπούλες στην πρεσβεία του Καναδά

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2018, 10:55

Ομάδα μελών του Ρουβίκωνα επιτέθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής με βαριοπούλες στην πρεσβεία του Καναδά που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, γύρω στις 6 το πρωί περίπου 10 κουκουλοφόροι έσπασαν την τζαμαρία στον προθάλαμο του κτιρίου και πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές.

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Η πρεσβεία δεν φυλάσσεται από την αστυνομία, αλλά από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, οι υπάλληλοι της οποίας δεν μπόρεσαν να δουν πώς διέφυγαν οι δράστες. Στο σημείο πάντως υπάρχουν πολλές κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου, το οποίο, όμως, αφέθηκε αργότερα ελεύθερο, σύμφωνα με το ΑΠΕ

Το μεσημέρι της Κυριακής σε ανάρτησή του σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας ανέλαβε ευθύνη για την επίθεση λέγοντας ότι αφορμή είναι η στήριξη της κυβέρνησης του Καναδά στις δραστηριότητες της Eldorado Gold στη Χαλκιδική.

Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του καταδίκασε την επίθεση: «Τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις της χώρας μας με τον Καναδά, αλλά ούτε τους δεσμούς διαχρονικής φιλίας μεταξύ των λαών μας», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να ταυτοποιηθούν, να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος επισημαίνει ότι «οι ‘‘συλλογικότητες’’ του περιθωρίου εξακολουθούν αμέριμνες να χτυπούν ξένες πρεσβείες, εξευτελίζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και αμαυρώνοντας διεθνώς την εικόνα του ελληνικού κράτους. Σειρά αυτή τη φορά είχε η πρεσβεία του Καναδά.

» Την ίδια ώρα, η νέα δυαδική πολιτική ηγεσία του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ακόμη συσκέπτεται για το πώς θα αντιμετωπίσει τους “Ρουβίκωνες”, ενώ ειδικά η κ. Παπακώστα ακόμη ψάχνει τη διεύθυνση που θα στείλει το λογαριασμό για τις ζημιές. Στην ουσία, όμως, πίσω από τους ψεύτικους λεονταρισμούς, ακολουθείται σταθερά η ‘‘στοργική’’ πολιτική προς τους κουκουλοφόρους βανδάλους που εγκαινίασε ο κ. Τόσκας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...