371
Ο Πάνος Καμμένος μιλά την Κυριακή στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ, στη Θεσσαλονίκη | Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Καμμένος: «Θα μείνουμε στην κυβέρνηση μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι»

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2018, 12:21
Ο Πάνος Καμμένος μιλά την Κυριακή στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ, στη Θεσσαλονίκη
|Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Καμμένος: «Θα μείνουμε στην κυβέρνηση μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι»

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2018, 12:21

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα μείνουν στην κυβέρνηση μέχρι να έλθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή επανέλαβε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, κάνοντας πάντως λόγο για μια «έντιμη και ανοιχτή συνεργασία με τον Αλέξη».

Ο κ. Καμμένος, από τη Θεσσαλονίκη όπου διεξάγεται το Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ, είπε χαρακτηριστικά: «η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι, μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών».

Τόνισε ότι όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία «θα αποχωρήσουμε» ανέφερε ο Πάνος

Για τη κυβερνητική σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Αμυνας μίλησε για μια συνεργασία που πάντα ήταν «έντιμη και ανοιχτή, μία δημόσια συνεργασία».

Αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να καλύψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος, όπως έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Συνεργαστήκαμε για να σώσουμε την πατρίδα μας. Ο,τι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια και καθαρά».

Και συνέχισε λέγοντας: «όπως είπε ο Τσίπρας, στη συνεργασία μας δεν υπήρχε πουθενά το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας. Το θέμα για μας αποτελεί δέσμευση καταστατική. Οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκάθαρη θέση, δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία, τέλος. Δεν το κρύψαμε, δεν θα υποχωρήσουμε».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στους «καμμενολόγους», όπως τους αποκάλεσε, που μιλούν για τα tweet και σημείωσε ότι «εδώ είναι Βαλκάνια να το συνειδητοποιήσουν όλοι, δεν είναι απλή υπόθεση. Από εδώ ξεκίνησε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος και άναψαν πολλές φωτιές. Θα τα ξαναπούμε τον Μάρτιο, όποτε και αν έρθει η Συμφωνία. Η συμφωνία έχει ακόμα δρόμο μπροστά».

Αποστάσεις από το VMRO

Νωρίτερα την Κυριακή, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός έγραψε: «καμία σύμπλευση με τους ανθέλληνες φασίστες του VMRO», σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό άρθρο σε ιστότοπο φίλα προσκείμενο στον ίδιο.

Το άρθρο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Διαφωνούμε με την χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους, αποκλειστικά για λόγους ηθικής και ιστορικής αλήθειας. Χωρίς καμία άλλη σκοπιμότητα, όπως αυτές που υπηρετούν οι ελλαδέμποροι, ομοϊδεάτες του VMRO ή οι διαπλεκόμενοι που χρησιμοποιούν την Μακεδονία ως φερετζέ για να γλιτώσουν από τις συνέπειες των εγκλημάτων τους, ρίχνοντας την κυβέρνηση».

Ωστόσο, το βράδυ της Παρασκευής, μετά την ψήφο στη Βουλή της ΠΓΔΜ, ο υπουργός Αμυνας σε tweet είχε ουσιαστικά υιοθετήσει τις καταγγελίες για δωροδοκίες στα Σκόπια προκειμένου να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...