418
Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από την έρευνα που έγινε στον αλλοδαπό στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων το βράδυ του Σαββάτου | EΛ.ΑΣ.

Που στρέφονται οι έρευνες για τον Αφγανό με τους πυροκροτητές

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2018, 11:23
Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από την έρευνα που έγινε στον αλλοδαπό στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων το βράδυ του Σαββάτου
|EΛ.ΑΣ.

Που στρέφονται οι έρευνες για τον Αφγανό με τους πυροκροτητές

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2018, 11:23

Στον ανακριτή οδηγείται την Τρίτη ο Αφγανός που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου έχοντας στην κατοχή του 78 πυροκροτητές.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για κατοχή εκρηκτικών και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, οδηγήθηκε αρχικά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, στο σακίδιο του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εκτός από τους 78 πυροκροτητές, δύο φιαλίδια βουτανίου των 190 gr, εκ των οποίων το ένα ήταν τοποθετημένο σε καμινέτο, δύο τεμάχια βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο, δύο αναπτήρες και ένα στουπί.

Για την υπόθεση είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, καθώς ήδη στελέχη της Αντιτρομοκρατικής που έχουν αναλάβει την έρευνα, εκτιμούν ότι ο 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ήταν αρνητικός στην προανάκριση, μετέφερε τα υλικά για λογαριασμό άλλων και επρόκειτο να τα παραδώσει σε άτομα που πιθανότατα συνδέονται με τη δράση ενόπλων ομάδων.

Εντύπωση εξακολουθεί να προκαλεί η εκδοχή για το πώς οι αστυνομικοί έφθασαν στη σύλληψη ενός υπόπτου -πλέον- για σχέσεις με την εγχώρια τρομοκρατία. Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική, δεν προέκυψε διασύνδεση του 30χρονου αλλοδαπού με υπόθεση θρησκευτικού φανατισμού (και άρα διεθνούς τρομοκρατίας). Την ίδια ώρα όμως, τα δεδομένα περιέπλεξε ανάρτηση αργά το βράδυ του Σαββάτου σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τη Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών, για «προσαγωγή συντρόφου», δίχως ωστόσο να αποσαφηνίζεται εάν η ανάρτηση αφορούσε στη σύλληψη του συγκεκριμένου αλλοδαπού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Σαββατοκύριακο, ο 30χρονος φέρεται να συνελήφθη τυχαία το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, όταν μετά από γέυμα σε εστιατόριο, αποπειράθηκε να φύγει χωρίς να πληρώσει τον λογαριασμό. Ο Αφγανός ακινητοποιήθηκε από εργαζομένους του εστιατορίου και με περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, όπου κατά τη διάρκεια έρευνας που του έγινε, βρέθηκαν στην τσάντα του οι πυροκροτητές και γκαζάκια.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε αρχικά η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Κλιμάκιο αστυνομικών της υπηρεσίας πήγε στο τμήμα κατέγραψε τα πειστήρια και προσήγαγε τον Αφγανό στη ΓΑΔΑ. Όμως, λόγω του μεγάλου όγκου και τις ιδιαιτερότητας των αντικειμένων που είχε στην κατοχή του αποφασίστηκε η περαιτέρω έρευνα για το συμβάν να ανατεθεί στην Αντιτρομοκρατική.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή», ο αλλοδαπός ήταν κάτοχος δελτίο ασύλου, ενώ φέρεται να έχει συλληφθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν για παραβάσεις του νόμου «περί Αλλοδαπών». Στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο συλληφθείς έχει φιλοξενηθεί στο παρελθόν σε κέντρο μεταναστών, καθώς και ότι οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταγράψει παρουσία – συμμετοχή του σε «ενέργειες» και «δράσεις», τις οποίες ωστόσο απέφυγε να προσδιορίσει.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...