259
Η δίκη θα συνεχιστεί τελικά την ερχόμενη Δευτέρα στη μεγαλύτερη αίθουσα που υπάρχει στο Πρωτοδικείο, στο κτίριο 13 | INTIMEnews

Πόσο δύσκολο είναι να βρουν αίθουσα για τη δίκη της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι;

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2022, 11:55
Η δίκη θα συνεχιστεί τελικά την ερχόμενη Δευτέρα στη μεγαλύτερη αίθουσα που υπάρχει στο Πρωτοδικείο, στο κτίριο 13
|INTIMEnews

Πόσο δύσκολο είναι να βρουν αίθουσα για τη δίκη της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι;

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2022, 11:55

Η εικόνα μιας εκ των εγκαυματιών της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, να στριμώχνεται τη Δευτέρα μέσα στην εξοργιστικά ακατάλληλη δικαστική αίθουσα, στο κτίριο 9 στην Ευελπίδων, ήταν «γροθιά στο στομάχι».

Οπως σημειώνει και η «Καθημερινή», η ευθύνη για την εξεύρεση της κατάλληλης αίθουσας είναι αρχικά του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου, αλλά και του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο, επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν μεγάλες αίθουσες στο Πρωτοδικείο, όφειλε να είχε προνοήσει.

Η δίκη για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες στο Μάτι θα συνεχιστεί, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου, την ερχόμενη Δευτέρα στη μεγαλύτερη αίθουσα που υπάρχει στο Πρωτοδικείο, στο κτίριο 13. Πρώτα βέβαια πρέπει να ολοκληρωθούν κάποιες αναγκαίες παρεμβάσεις, να προστεθούν έδρανα για δικηγόρους και κατηγορουμένους.

Και πάλι, όμως, η μόνη αίθουσα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε μία τέτοια δίκη είναι αυτή στο Εφετείο της Αθήνας, όπου όμως είναι σε εξέλιξη η δίκη για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

Και όλα αυτά ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής, δεδομένου ότι λόγω του μεγάλου αριθμού κατηγορουμένων και μαρτύρων, η διαδικασία αναμένεται να κρατήσει ενδεχομένως και πάνω από έναν χρόνο. Σημειώνεται ότι παραγραφή επέρχεται στις αρχές του 2026, χρόνος μικρός για μία τέτοια δίκη, όπως άλλωστε αποδείχθηκε και κατά την πολυετή ανάκριση, μέχρι να φθάσει η υπόθεση στο ακροατήριο…

«Κανείς δεν αντέχει να παραγραφεί η δίκη», σχολίασε η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, προτείνοντας ως λύση ακόμη και την ενοικίαση κατάλληλης αίθουσας.

«Εχουμε πρόβλημα αιθουσών. Δεν το ανακαλύπτουμε σήμερα. Η λύση είναι η άμεση ενοικίαση», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...