357
|

Ηθελαν να σκοτώσουν τον 007 – η αιτία της αποχώρησης του Ντάνι Μπόιλ

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2018, 12:41

Ηθελαν να σκοτώσουν τον 007 – η αιτία της αποχώρησης του Ντάνι Μπόιλ

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2018, 12:41

H ξαφνική αποχώρηση του οσκαρικού σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ από το επόμενο φιλμ της κινηματογραφικής σειράς των περιπετειών του Τζέιμς Μποντ, δεν προκάλεσε μόνο χάος στην παραγωγή –απομένουν τρεις μόλις μήνες για την προγραμματισμένη έναρξη των γυρισμάτων της 25ης ταινίας και η πρεμιέρα για τις 25 Οκτωβρίου 2019 τίθεται πλέον εν αμφιβόλω– αλλά αποτέλεσε από μόνη της ένα θρίλερ: τι εξώθησε τον δημιουργό του εμβληματικού «Trainspotting» και του οσκαρικού «Slumdog Millionaire» σε αυτήν την απόφαση;

Η επίσημη αιτία ήταν οι «δημιουργικές διαφορές». Αλλά τι ήταν αυτές οι διαφορές; Και με ποιους; Αρχικά ειπώθηκε ότι η βασική διαφωνία του Μπόιλ ήταν με τον πρωταγωνιστή, τον Ντάνιελ Κρεγκ. Η επιθυμία του Μπόιλ να δώσει τον ρόλο του «κακού» στον άσημο πολωνό ηθοποιό Τόμας Κοτ, είχε προκαλέσει τη δυσφορία του Κρεγκ που ήθελε μια μονομαχία του επιπέδου του στο πέμπτο φιλμ του ως 007.

Ωστόσο φαίνεται ότι το βασικό πρόβλημα ήταν το σενάριο του επόμενου Μποντ. Ο Μπόιλ, που αναλάμβανε τα σκηνοθετικά ηνία μετά τον Σαμ Μέντες («Skyfall», «Spectre»), ήθελε να προσθέσει και θέματα τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, όπως η ρωσική εμπλοκή στην πολιτική σκηνή των χωρών της Δύσης (άλλωστε ο «κακός» θα ήταν Ρώσος) καθώς και το κίνημα #ΜeToo.

Οι παραγωγοί δεν ήθελαν κάτι τέτοιο. Είχαν ήδη αναθέσει το σενάριο στο δίδυμο Νιλ Πέρβις και Ρόμπερτ Γουέιντ που έγραψαν τις έξι τελευταίες ταινίες της σειράς (όλες του Κρεγκ και τις δύο τελευταίες με τον Πιρς Μπρόσναν ως 007). Ο Μπόιλ επέμενε: «Γράφεις στο παρόν. Λαμβάνεις υπ’ όψιν την κληρονομιά του κόσμου του Μποντ αλλά γράφεις στον πραγματικό κόσμο» είχε πει τον περασμένο Μάρτιο (εδώ).

Τώρα όμως μια νέα δημιουργική διαφορά έρχεται στο φως ως αιτία του διαζυγίου: ο Μπόιλ διαφώνησε με την παραγωγό Μπάρμπαρα Μπρόκολι σχετικά με έναν ενδεχόμενο θάνατο του Μποντ στο τέλος, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα θεαματικό φινάλε.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη Sun, ο Μπόιλ απέρριψε την ιδέα ως γελοία. «Υπήρχαν συζητήσεις για να πεθάνει ο Μποντ με θεαματικό τρόπο στο τέλος» είπε μια πηγή στη Sun on Sunday. «Θα άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο για έναν αιφνιδιασμό στην επόμενη ταινία — είτε ο Μποντ δεν θα είχε πεθάνει τελικά, είτε θα γινόταν μια “αναγέννηση” τύπου “Doctor Who” με έναν νέο ηθοποιό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...