616
Η Ρίκα Βαγιάνη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών | .

Πολιτικοί και δημοσιογράφοι αποχαιρετούν τη Ρίκα Βαγιάνη

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 15:52
Η Ρίκα Βαγιάνη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών
|.

Πολιτικοί και δημοσιογράφοι αποχαιρετούν τη Ρίκα Βαγιάνη

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 15:52

Τη δημοσιογράφο που υπηρέτησε το επάγγελμα με πάθος, αλλά και τον άνθρωπο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, τη Ρίκα Βαγιάνη, αποχαιρετούν πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξέφρασε τη θλίψη του «για την απώλεια της Ρίκας Βαγιάνη, ενός νέου ανθρώπου που άφησε το στίγμα της στο θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση ως ηθοποιός, αλλά και ως δημοσιογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον σύζυγό της, στον μονάκριβο γιο της, στους γονείς και στους οικείους της».

Ανακοίνωση για την απώλεια της Ρίκας Βαγιάνη εξέδωσε και το Ποτάμι με το οποίο ήταν και υποψήφια η δημοσιογράφος το 2015. Η Σεβαστουπόλεως ανέφερε:

«Μια αντισυμβατική αρχόντισσα ήταν η Ρίκα. Μορφωμένη, δημιουργική, ευαίσθητη, αιρετική, που ποτέ δεν επαναπαυόταν στις δάφνες της. Ρίκα σε ευχαριστούμε για όλα. Για τις ανησυχίες σου που ποτέ δεν έπαψαν να μας αφυπνίζουν. Σε ευχαριστούμε για όλα αυτά που έκανες, για όλα αυτά που προσπάθησες, για όλα αυτά που έλεγες. Για το γέλιο σου που γέμιζε τις ψυχές μας αισιοδοξία, για τα ανυπέρβλητα κείμενα σου. ”Δεν μπορώ να γνωρίζω πώς θα εξελιχθεί η συνέχεια», έγραφες, «σημασία έχει ότι συναντηθήκαμε και δεν διασταυρωνόμαστε βουβοί, σαν πλοία μέσα στη νύχτα”. Καλό ταξίδι κορίτσι μας, καλό ταξίδι. Αν και να ξέρεις ότι η απουσία σου άπλωσε και άλλα σύννεφα σε αυτό το δύσκολο καλοκαίρι.

Η Ρίκα τον Σεπτέμβριο του ’15 επέλεξε να είναι υποψήφια με το Ποτάμι στην Μαγνησία. Στην νησιωτική Μαγνησία ήταν ο νους της – «ένα διαμάντι της Ελλάδας που πρέπει να πάρει την αξία που του αντιστοιχεί». Έφυγε για την Αυστραλία και όταν γύρισε ανέλαβε Πρέσβειρα Απόδημου Ελληνισμού του Ποταμιού. Γιατί όπως έλεγε: ”κάθε ελληνική κοινότητα που ξεπηδάει στο χάρτη του κόσμου, είναι για μάς, εδώ στην Αθήνα πηγή δύναμης και ελπίδας”».

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: «Ο θάνατος της Ρίκας Βαγιάνη αποτελεί μια σημαντική απώλεια για τον χώρο της δημοσιογραφίας. Η δημοσιογραφική καριέρα της Ρ. Βαγιάνη ήταν εξαιρετικά πλούσια και πολυδιάστατη, καθώς δούλεψε σε εφημερίδες και περιοδικά, στην τηλεόραση αλλά και στο ραδιόφωνο. Επιπλέον, η Ρ. Βαγιάνη εργάστηκε και ως ηθοποιός, με ρόλους στο θέατρο, στον κινηματογράφο αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους της».

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης ανήρτησε στο Διαδίκτυο προσωπικό σημείωμα: «Δεν τη γνώρισα καλά, αλλά πάντα την ξεχώριζα για την τόσο διακριτή παρουσία της. Θα λείψει η ασυμβίβαστη ματιά της, η καθαρή σκέψη της. Είχε κάτι ανυπότακτο η Ρίκα Βαγιάννη. Σε έκανε να θυμάσαι τη δύναμη και τη χαρά της ζωής, ακόμη και στα χρόνια της κρίσης. Ετσι θα τη θυμόμαστε».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους τής Ρίκας Βαγιάνη.

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε και η Ενωση Κεντρώων και ο πρόεδρός της Βασίλης Λεβέντης. Η εκλιπούσα, όπως σημειώνουν, αφιέρωσε όλη της τη ζωή στη δημοσιογραφία, την οποία και υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια.

Ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς έγραψε στο Twitter ότι «έφυγε ένα κορίτσι με μόνιμο, φωτεινό χαμόγελο».

Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει και αυτή την ανείπωτη θλίψη της για τον θάνατο της Ρίκας Βαγιάνη και προσθέτει ότι «το πηγαίο χιούμορ της, η αυθεντικότητά της, η άνεσή της απέναντι στον τηλεοπτικό φακό, η εξαίρετη πένα της, η ετυμολογία και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της, ήταν στοιχεία που χαρακτήρισαν τη ζωή και τη σταδιοδρομία της.

»Ολοι όσοι τη γνώρισαν ή είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί της, βεβαιώνουν την ακεραιότητα του χαρακτήρα της και την πρόσχαρη διάθεση με την οποία αντιμετώπιζε τα προσφιλή της πρόσωπα και τους συναδέλφους της».

Η Ενωση εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους της και επισημαίνει ότι η Ρίκα Βαγιάνη υπήρξε «εξαίρετη συνάδελφος που, παρά τον σύντομο βίο της, κατάφερε να αφήσει γερό το αποτύπωμά της στην ελληνική δημοσιογραφία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...