590
Η Μπριζίτ Μακρόν παίρνει στα χέρια της το τρόπαιο του εφετινού Μουντιάλ | REUTERS/Philippe Wojazer

Γιατί η Μπριζίτ Μακρόν είναι η πιο δημοφιλής Πρώτη Κυρία στην ιστορία της Γαλλίας

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 15:16
Η Μπριζίτ Μακρόν παίρνει στα χέρια της το τρόπαιο του εφετινού Μουντιάλ
|REUTERS/Philippe Wojazer

Γιατί η Μπριζίτ Μακρόν είναι η πιο δημοφιλής Πρώτη Κυρία στην ιστορία της Γαλλίας

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 15:16

Φαίνεται ότι το έχει στο αίμα της η Γαλλία να λατρεύει σαν είδωλο μία Μπριζίτ. Παλιότερα ήταν η Μπαρντό, σήμερα είναι η Μακρόν. Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας θεωρείται σήμερα η πιο αγαπητή που έχει περάσει ποτέ από αυτή τη στρατηγική θέση στην ιστορία της χώρας.

Οπως αναφέρει και δημοσίευμα του Guardian,  «ένα crash test με τις συζύγους πρώην προέδρων τη βγάζει νικήτρια: υποστηρικτική αλλά διακριτική, δυναμική αλλά χωρίς φιλοδοξίες, θεωρείται μεγάλη επιτυχία σε μία χώρα που έχει πλούσιο παρελθόν στο να τιμά τις γοητευτικές, ώριμες γυναίκες».

Είναι όντως δυσεύρετες ως ανύπαρκτες οι φωτογραφίες που απεικονίζουν μία γυναίκα που στα 65 της έχει όλα τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω της, να μοιάζει κουρασμένη, δύστροπη ή αντιπαθής.

Κι όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, «η Μπριζίτ Μακρόν αποτελεί μία ωραία αλλαγή σε σύγκριση με τα πρόσφατα παραδείγματα των προκατόχων της, Σεσιλιά Σαρκοζί και Βαλερί Τριερβεγιέ – της πρώην συντρόφου του Φρανσουά Ολάντ. Και οι δύο αυτές γυναίκες έδειχναν διαρκώς σαν να νιώθουν άβολα. Αβολα με τον ρόλο ή με τη σχέση τους – ποιος ξέρει; Ισως και τα δύο. Η Μακρόν αντιθέτως, φαίνεται πως δεν έχει πρόβλημα ούτε με το ένα ούτε με το άλλο. Ισα ίσα, φαίνεται να ανθίζει μέρα με τη μέρα στο πλευρό του αγαπημένου της Εμανουέλ».

2018-07-14T140558Z_349652910_RC1F829579B0_RTRMADP_3_FRANCE-NATIONALDAY-PARADE
Η Μπριζίτ Μακρόν εμφανίζεται χαμογελαστή και ευδιάθετη σχεδόν πάντα (REUTERS/Charles Platiau TPX IMAGES OF THE DAY)

Μία πρόσφατη δημοσκόπηση του Paris Match κατέληξε στο ότι το 67% των Γάλλων έχει πολύ καλή γνώμη για τη σύζυγο του προέδρου. Η Μπριζίτ φιγουράρει πρώτη στις προτιμήσεις, συγκρινόμενη με όλες τις προκατόχους της. Μόνο μία φαίνεται να αποτελεί ακόμη ισχυρό μέτρο σύγκρισης και υπόδειγμα: η Μπερναντέτ Σιράκ, που υπήρξε Πρώτη Κυρία της Γαλλίας από το 1995 ως το 2007.

Μέσα στον Ιούνιο, είχε πολύ γεμάτη ατζέντα. Πέρα από τις δημόσιες εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο πλευρό του συζύγου της, εμφανίστηκε και μόνη της να πηγαίνει στο θέατρο, να επισκέπτεται το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Πομπιντού, ήταν παρούσα σε επίσημο γεύμα προς τιμήν των κατακτητών του εφετινού Μουντιάλ και φωτογραφήθηκε αγκαλιά με το τρόπαιο, πήγε σε σχολεία που αναπτύσσουν ειδικά προγράμματα κατά του μπούλινγκ και σε κέντρα εκμάθησης που έχουν τις κατάλληλες υποδομές για να υποδεχτούν παιδιά με αυτισμό. Το μπούλινγκ και ο αυτισμός είναι δύο θέματα που μοιάζουν να την απασχολούν και να τη συγκινούν σε βάθος.

2018-07-14T124328Z_702445101_RC189446FB80_RTRMADP_3_FRANCE-NATIONALDAY-PARADE
Μπριζίτ και Εμανουέλ αγκαζέ: μία ιστορία αγάπης που αντέχει στον χρόνο και στη διαφορά ηλικίας (REUTERS/Charles Platiau)

Πέρα από αυτά όμως, είναι και το ίδιο το κινηματογραφικό και θυελλώδες love story ανάμεσα στη Μπριζίτ και τον Εμανουέλ που συγκινεί τα πλήθη και πάει πολλά χρόνια πίσω. Οταν ο Εμανουέλ ήταν έφηβος μαθητής της στην επαρχιακή Γαλλία και εκείνη η κατά 25 χρόνια μεγαλύτερη δασκάλα του, που έφτασε στο σημείο να τερματίσει τον γάμο της και να κάνει υπομονή μέχρι ο νεαρός Μακρόν να ενηλικιωθεί, να ωριμάσει και τελικά να της κάνει πρόταση γάμου το 2007!

Η γοητευτική και ώριμη Μπριζίτ λοιπόν δίνει θάρρος σε όλες τις γυναίκες της ηλικίας της, καθώς τις κάνει να νιώθουν πως μπορούν να είναι ακόμη ποθητές, ακόμη και από πολύ νεότερούς τους άνδρες. Αλλωστε, η Γαλλία είναι μία χώρα που παραδοσιακά τιμά το ωραίο φύλο, ακόμη και όταν δεν βρίσκεται στην πρώτη του νιότη. Η Ζιλιέτ Γκρεκό, η Ζαν Μορό, η Ιζαμπέλ Ιπέρ και η Ζιλιέτ Μπινός είναι όλες παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι η ομορφιά μίας γυναίκας πρέπει να συμβαδίζει με το πνεύμα και την εξυπνάδα της. Και ότι όσο μεγαλώνουν δεν γερνούν, απλά ωριμάζουν με μεγαλοπρέπεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...