390
O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών | Intime

Πέτσας: Ισχυρή σύσταση για μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2020, 14:44
O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
|Intime

Πέτσας: Ισχυρή σύσταση για μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2020, 14:44

Ακόμα πιο κοντά στην επιβολή του μέτρου για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους φαίνεται ότι βρισκόμαστε, καθώς την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εξέφρασε την ανησυχία του και έκανε λόγο για απαράδεκτα φαινόμενα συναθροίσεων και χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων ατομικής προφύλαξης, στα οποία οφείλεται η αύξηση κρουσμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα (εδώ), απηύθυνε σύσταση στους πολίτες για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Αλλωστε, το μέτρο είχε προτείνει η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες πριν από περίπου 20 ημέρες (εδώ), οπότε και άρχισε να σταθεροποιείται ο ρυθμός αύξησης των νέων περιστατικών.

«Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους», είπε ο κ. Πέτσας, λίγο πριν ξεκινήσει η τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου (εδώ) με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουοργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο υπεύθυνος του συστήματος EVA (PLF) Κίμων Δρακόπουλος.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι έχουν κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο από την προηγούμενη εβδομάδα (εδώ) και τόνισε ότι μόνο χθες, Τετάρτη, έγιναν 1.178 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν 98 παραβάσεις  και επιβλήθηκαν 110 πρόστιμα συνολικού ύψους 26.200 ευρώ.

Νωρίτερα, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε για τις μάσκες ότι η χρήση τους δεν θα πρέπει να είναι θέμα νόμου και τιμωρίας, αλλά θέμα φιλότιμου.

«Δεν καταλαβαίνω, χρειάζονται ειδική διάταξη, νόμοι, πρόστιμα και ποινές για να κάνουμε το προφανές και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές; Είναι θέμα φιλότιμου και ατομικής προσπάθειας, έτσι ώστε να τα καταφέρουμε».

Φοράμε τις μάσκες μας, πλένουμε τα χέρια μας και κρατάμε τις αποστάσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός προσερχόμενος στη Βουλή, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας.

Χρήση μάσκας σχεδόν παντού

Μόλις μία ημέρα πριν, δηλαδή την Τετάρτη, είχε ξεκινήσει η εφαρμογή των νέων μέτρων για τη χρήση μάσκας σε συγκεκριμένους κλειστούς χώρους, όχι όμως στις εκκλησίες.

Πού είναι υποχρεωτική και που προαιρετική η μάσκα σήμερα

Τα μέτρα είχε ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς (εδώ), ο οποίος είχε τονίσει ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη χρήση μάσκας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...