302
|

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2020, 20:03

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2020, 20:03

Να καταστεί υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους εισηγούνται στην κυβέρνηση οι λοιμωξιολόγοι του υπουργείου Υγείας.

Επίσης, αιτήθηκαν την εντατικοποίηση των ελέγχων σε μέσα συγκοινωνίας και καταστήματα.

Η εισήγηση, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αρχίσει να τίθεται επί τάπητος τις τελευταίες ημέρες, μετά την αυξητική τάση των κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, πως μονάχα την Τρίτη ανακοινώθηκαν 58 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις πύλες εισόδου στη Βόρεια Ελλάδα (34 ήταν τα «εισαγόμενα» κρούσματα της ημέρας) και η ανησυχία για την εκδήλωση του δεύτερου κύματος του ιού στη χώρα μας, οδήγησε τους λοιμωξιολόγους – μετά την απόφαση για απαγόρευση των πανηγυριών ως το τέλος Ιουλίου – και στην υποχρέωση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, με σκοπό να περιοριστεί, όσο είναι δυνατόν, η περαιτέρω διασπορά του ιού.

Διπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι σε μόλις 14 ημέρες

Το ελεγχόμενο άνοιγμα των συνόρων εκτός από τουρίστες, έφερε στη χώρα μας και νέα κρούσματα, με τις ημερήσιες καταγραφές να υποδηλώνουν αλματώδη αύξηση τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Η αύξηση των κρουσμάτων έφερε με τη σειρά της διπλασιασμό του αριθμού των ασθενών με Covid-19, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με αυτά, στις 30 Ιουνίου, δηλαδή μία ημέρα πριν ανοίξουν τα σύνορα, ο αριθμός των νοσηλευομένων σε μονάδες Covid-19 ήταν 43, ενώ σήμερα νοσηλεύονται 83 άτομα με βαριά συμπτώματα της νόσου.

Μικρή είναι η διαφορά του αριθμού ασθενών που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς στις 30 Ιουνίου σε Εντατική διασωληνωμένα βρίσκονταν εννέα άτομα, ενώ σήμερα είναι μόλις 12.

Ωστόσο, η κατάσταση των ασθενών συνήθως επιδεινώνεται μετά από οκτώ ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι στατιστικά αναμένεται αύξηση και στον αριθμό των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ από την επόμενη εβδομάδα.

Από τις αρχές του μήνα έχουν καταγραφεί συνολικά 422 κρούσματα κορονοϊού και από αυτά τα 236 είναι εισαγόμενα.

Ολόκληρο τον Ιούνιο, ο συνολικό αριθμός των κρουσμάτων είχε φτάσει μόλις τα 299.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...