346
Η τηλεδιάσκεψη έγινε υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συναγερμός από τον Μητσοτάκη για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2020, 14:37
Η τηλεδιάσκεψη έγινε υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συναγερμός από τον Μητσοτάκη για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2020, 14:37

Τηλεδιάσκεψη για την πανδημία του κορονοϊού και τις τελευταίες εξελίξεις πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια ένδειξη της έντονης ανησυχίας που υπάρχει στην κυβέρνηση για την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και για την αδιαφορία που παρατηρείται, από τους νεότερους κυρίως συμπολίτες μας, ως προς την αναγκαιότητα των μέτρων περιορισμού της επιδημίας.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ  και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Κίμων Δρακόπουλος, καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα δεδομένα και διαπιστώθηκε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών. Τονίστηκε, όμως, με έμφαση, η ανάγκη επαγρύπνησης και αυστηρής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και για τη χρήση μάσκας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μολονότι στην τηλεδιάσκεψη δεν μετείχε κάποιος από το υπουργείο Μεταφορών) καθώς και στους χώρους διασκέδασης, όπου θα ενισχυθούν οι έλεγχοι.

«Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μη διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα» τόνισε ο Πρωθυπουργός στους επιστήμονες.

Ανέφερε επιπλέον ότι οι τακτικές τηλεδιασκέψεις, όπως η σημερινή, για την εξέλιξη της πανδημίας, θα συνεχιστούν τρεις φορές την εβδομάδα και τον Αύγουστο –ο κορονοϊός δεν κάνει διακοπές ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού.

Σε ερώτημα αν η κυβέρνηση εξετάζει τοπικά lockdown, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε αργότερα ότι «όλα αυτά είναι μέσα στη φαρέτρα μας για να αντιμετωπίσουμε πιθανή εξάπλωση του κορονοϊού. Αναπροσαρμόζουμε το σχέδιο μας και λαμβάνουμε όποιο μέτρο απαιτείται έχοντας υπόψη την εισήγηση των ειδικών για να αναχαιτίσουμε τον κορονοϊό και να προστατέψουμε την κοινότητα».

Επιπλέον, ο κ. Πέτσας εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία, όπως είπε, οφείλονται σε «απαράδεκτα φαινόμενα συναθροίσεων, συνωστισμού και χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων ατομικής προφύλαξης» και συμπλήρωσε ότι μπροστά σε όλα αυτά, η κυβέρνηση εντατικοποίησε τους ελέγχους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...