308
Οι έλεγχοι της αστυνομίας έχουν πυκνώσει στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ειδικά στις περιοχές που τα κρούσματα είναι αυξημένα | Intime

Πρόστιμα-ρεκόρ 130.000 ευρώ σε μία εβδομάδα για μη τήρηση μέτρων

Οι έλεγχοι της αστυνομίας έχουν πυκνώσει στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ειδικά στις περιοχές που τα κρούσματα είναι αυξημένα
|Intime

Πρόστιμα-ρεκόρ 130.000 ευρώ σε μία εβδομάδα για μη τήρηση μέτρων

Μπαράζ ελέγχων από τις τρεις αρμόδιες αρχές (ΕΛΑΣ, ΣΥΚΕΑΑΠ και ΕΑΔ) καταγράφηκαν για τη μη τήρηση μέτρων προστασία και προφύλαξης από τον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα, μετά και την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (εδώ) για αυστηροποίηση των ελέγχων.

Ενώ από την 1η μέχρι και τις 19η Ιουλίου ο αριθμός των αντικειμένων ελέγχου (μάσκες σε μέσα μεταφοράς, αποστάσεις τραπεζιών σε καφέ και εστιατόρια κ.λπ.), δηλαδή για 19 ημέρες, ήταν 7.379, μόλις σε μία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν ακόμη 20.048 έλεγχοι και συνολικά έφτασαν τους 27.427!

Ο αριθμός των παραβάσεων που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα ήταν 435 και συνολικά φτάνουν τις 860.

Αυτό σημαίνει ότι την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν κατά μέσο όρο 62 παραβάσεις την ημέρα, ενώ τις τρεις πρώτες εβδομάδες του μήνα καταγράφονταν μόλις 22 παραβάσεις ανά ημέρα.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την περασμένη εβδομάδα επιβλήθηκαν 496 πρόστιμα συνολικού ποσού 129.550 ευρώ. Δηλαδή κατά μέσο όρο 18.507 ευρώ την ημέρα, ενώ τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες ο μέσος όρος στα πρόστιμα ήταν 8.147 ευρώ την ημέρα.

Έλεγχοι και πρόστιμα από 1 έως και 26 Ιουλίου. Πηγή: ΓΓΠΠ

Σαρωτικοί ήταν οι έλεγχοι που έκανε η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ), η οποία για πρώτη φορά φαίνεται να δραστηριοποιείται τόσο έντονα για την εφαρμογή των μέτρων.

Ετσι, από την ΕΛΑΣ έγιναν 329 έλεγχοι την τελευταία εβδομάδα, δηλαδή κατά μέσο όρο 47 την ημέρα, όταν το προηγούμενο διάστημα και από τις αρχές του μήνα ο μέσος όρος οριακά ξεπερνούσε τους 11 ελέγχους την ημέρα.

Μάλιστα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα συνολικού ύψους 90.550 ευρώ, δηλαδή 12.935 ευρώ την ημέρα, ενώ τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες ο μέσος όρος ήταν 2.942 ευρώ την ημέρα.

Αναστολή λειτουργίας

Την ίδια στιγμή επιβλήθηκαν συνολικά, και από τις τρεις αρμόδιες αρχές, 75 ημέρες αναστολής λειτουργίας καταστημάτων, δηλαδή 13,5 ανά ημέρα, όταν το προηγούμενο διάστημα ήταν 10,2 ημέρες αναστολής ανά ημέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...