500
Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις εκκλησίες είναι στα σχέδια της κυβέρνησης | George Vitsaras / SOOC

Προαναγγελία για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εκκλησίες και άλλους κλειστούς χώρους

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2020, 13:03
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/07/2020, 21:03
Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις εκκλησίες είναι στα σχέδια της κυβέρνησης
|George Vitsaras / SOOC

Προαναγγελία για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εκκλησίες και άλλους κλειστούς χώρους

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2020, 13:03
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/07/2020, 21:03

Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους, ακόμα και στις εκκλησίες. Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η εικόνα στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την πανδημία κορoνοϊού, είναι καλύτερη σε σύγκριση με άλλες χώρες. «Είμαστε ασφαλής χώρα» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουμε ασφαλής χώρα».

Στο ερώτημα αν είναι θέμα ωρών ή ημερών η απόφαση αυτή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «οι ειδικοί παρακολουθούν την κατάσταση και όταν κρίνουν, θα αποφασίσουν και πότε θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ το μέτρο».

Χαρακτηριστική της ανησυχίας της κυβέρνησης για την έξαρση του κορονοϊού ήταν και το μήνυμα που δημοσιοποίησε στα social media το βράδυ της Δευτέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χτυπώντας το σχετικό «καμπανάκι» κινδύνου (εδώ).

Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα αρχίζουν να αυστηροποιούνται. Με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, παρατείνεται το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές, μέχρι και τις 4 Αυγούστου, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα δοθεί και νέα παράταση. Ο υφ. Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης προεξόφλησε ότι θα απαγορευτούν τα πανηγύρια καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, δηλαδή δεν θα υπάρξουν εκδηλώσεις ούτε τον Δεκαπενταύγουστο (εδώ).

Ο κ. Πέτσας, υπενθύμισε εξάλλου ότι από την Τρίτη, 28 Ιουλίου, όσοι επισκέπτονται την Ελλάδα από Βουλγαρία και Ρουμανία πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ, εκτός από τους έλληνες πολίτες, τους κατόχους άδειας παραμονής και εκείνους που πραγματοποιούν ουσιώδεις μετακινήσεις.

Πάντως, όπως τόνισε, «ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό και λέγεται εφησυχασμός». «Η αύξηση των κρουσμάτων σε αστικά κέντρα υπενθυμίζει ότι ο ιός είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωση» σημείωσε και υπενθύμισε ότι γι’ αυτό αποφασίστηκε να απαγορευθούν τα πανηγύρια και να είναι υποχρεωτικές οι μάσκες στα σούπερ μάρκετ. «Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους» πρόσθεσε.

«Ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, για να συμπληρώσει: «Λέγεται εφησυχασμός. Φαίνεται στη χαλάρωση όλων μας. Και αποτυπώνεται σε απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού, εξαιρετικά επικίνδυνα για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Η αύξηση των κρουσμάτων σε αστικά κέντρα, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζει ότι ο ιός εξακολουθεί να είναι εδώ και να τρέφεται από τη χαλάρωσή μας.

»Για όλους αυτούς τους λόγους, αποφασίστηκε να απαγορευτούν τα πανηγύρια, να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ για εργαζομένους και καταναλωτές, αλλά και να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα. Οχι για τιμωρητικούς λόγους, αλλά για να παραμείνει ισχυρό το μήνυμα ότι ο ιός είναι ανάμεσά μας και οφείλουμε να τηρούμε σχολαστικά όλα όσα μας υπαγορεύουν οι ειδικοί. Αποστάσεις, μάσκες, ατομική υγιεινή. Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους».

«Ο εχθρός είναι ο εφησυχασμός και η χαλάρωση» επανέλαβε ο κ. Πέτσας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτική χρήση μάσκας ιδίως στις εκκλησίες, όπου, όπως είπε, παρατηρείται μεγάλος συγχρωτισμός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...