210
Επτά χρόνια πριν. Ο Τζο Μπάιντεν ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συναντούσε τον Σι Τζινπίνγκ που μόλις είχε αναλάβει την ηγεσία της Κίνας | REUTERS/Lintao Zhang/Pool/File Photo

Ο Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 16:26
Επτά χρόνια πριν. Ο Τζο Μπάιντεν ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συναντούσε τον Σι Τζινπίνγκ που μόλις είχε αναλάβει την ηγεσία της Κίνας
|REUTERS/Lintao Zhang/Pool/File Photo

Ο Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 16:26

Μία ημέρα αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας και μολονότι δεν αναγνώρισε την ήττα του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου –ενδεχομένως να μην το κάνει ποτέ–, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο 67χρονος πρόεδρος της Κίνας, στην ηγεσία της χώρας του από το 2013, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο δυνάμεις θα προωθήσουν την υγιή και σταθερή ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, όπως μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Κίνας Ουάνγκ Τσισάν συνεχάρη τη συνυποψήφια του Μπάιντεν, γερουσιαστή Κάμαλα Χάρις, για την εκλογή της ως επόμενης αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέδωσε το Νέα Κίνα.

Εως τώρα ο Σι Τζινπίνγκ απέφευγε να εμπλακεί προσωπικά στο θέμα της αμερικανικής εκλογής, σε αντίθεση με άλλους ηγέτες του κόσμου (πλην Βλαντίμιρ Πούτιν) που είχαν σπεύσει να συγχαρούν προσωπικά τον Τζο Μπάιντεν. Στις 13 Νοεμβρίου, δέκα μέρες μετά τις εκλογές και μια εβδομάδα μετά την ανακήρυξη του Μπάιντν ως επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, από το Πεκίνο υπήρξε απλώς μια λιτή δήλωση αξιωματούχου του υπουργείου Εξωτερικών: «Σεβόμαστε την επιλογή του αμερικανικού λαού. Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στον Τζο Μπάιντεν και στην Κάμαλα Χάρις» (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...