285
Ο Πρωθυπουργός δεν άφησε αναπάντητο τον αστεϊσμό του Αλέξη Τσίπρα κατά τη δευτερολογία του | INTIMEnews

Το ανέκδοτο Τσίπρα με τις «τρεις επιστολές» και η «πληρωμένη» απάντηση Μητσοτάκη με το… ρούτερ

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 16:15
Ο Πρωθυπουργός δεν άφησε αναπάντητο τον αστεϊσμό του Αλέξη Τσίπρα κατά τη δευτερολογία του
|INTIMEnews

Το ανέκδοτο Τσίπρα με τις «τρεις επιστολές» και η «πληρωμένη» απάντηση Μητσοτάκη με το… ρούτερ

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 16:15

Στη δευτερολογία του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στην απροθυμία του Πρωθυπουργού να αποδοκιμάσει δηλώσεις που έκαναν πρόσφατα υπουργοί του (σ.σ. Γεωργιάδης, Γεραπετρίτης) για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα. Και κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να χρησιμοποιήσει το ανέκδοτο με τις τρεις επιστολές  που αφήνει ένας πρωθυπουργός στον επόμενο.

«Όταν φεύγει ένας πρωθυπουργός και αναλαμβάνει ένας άλλος του αφήνει τρεις επιστολές. Στην πρώτη δύσκολη στιγμή ανοίγει την πρώτη, “ρίξτα στο προηγούμενο”. Στη δεύτερη “ρίξτα στον υπουργό” και στην τρίτη “ετοίμασε τις δικές σου”. Εσείς είστε ακόμα στο πρώτο στάδιο, πολύ σύντομα θα φτάσετε στο δεύτερο. Δεν θα φανταστείτε πόσο γρήγορα θα φτάσετε στο τρίτο», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να συμπληρώσει:

«Είστε στο στάδιο φταίνε οι προηγούμενοι για όλα. Οσονούπω έρχεται ο ανασχηματισμός θα τα φορτώσετε σε κάποιους υπουργούς. Θα το δείξει η ιστορία πόσο γρήγορα θα φτάσετε στο τρίτο στάδιο. Εσείς στραβά αρμενίζετε».

«Εγώ δεν βρήκα τρεις επιστολές κ. Τσίπρα. Ούτε ρούτερ βρήκα στο γραφείο μου στο Μαξίμου», ήταν η «πληρωμένη» απάντηση που επεφύλαξε ο Πρωθυπουργός στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς αποχωρούσε από την αίθουσα την Ολομέλειας.

Νωρίτερα τον είχε καλέσει να πάψει να επικαλείται το «παραμύθι» περί δράκου της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, ενώ ειδικά για το θέμα Γεραπετρίτη τον κατηγόρησε  για κυνική διαστρέβλωση των δηλώσεων του υπουργού Επικρατείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει ούτε κουβέντα για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων και η χαιρεκακία των στελεχών του δεν κρύβεται, παρατήρησε. «Εγώ είμαι θλιμμένος. Αλλά η χαιρεκακία στελεχών σας δεν κρύβεται. Μη μου κάνετε μαθήματα συμπεριφοράς όταν ανέχεστε το φαινόμενο Πολάκη στην ΚΟ σας ομάδα. Έχετε μία ευκαιρία εδώ πέρα να πάρετε αποστάσεις από αυτά τα φαινόμενα», τόνισε στη συγκεκριμένη αναφορά του ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...