142
Σι Τζινπίνγκ και Τζο Μπάιντεν έχουν ιστορικό στενής συνεργασίας. Εδώ σε παλαιότερη συνάντησή τους, όταν ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ | Lintao Zhang/Pool via Reuters

Η Κίνα συνεχάρη (επιτέλους) τον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2020, 10:53
Σι Τζινπίνγκ και Τζο Μπάιντεν έχουν ιστορικό στενής συνεργασίας. Εδώ σε παλαιότερη συνάντησή τους, όταν ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
|Lintao Zhang/Pool via Reuters

Η Κίνα συνεχάρη (επιτέλους) τον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2020, 10:53

Η οριστική κατακύρωση της Αριζόνα στον Τζο Μπάιντεν έκανε ακόμα και το… διστακτικό Πεκίνο να αναγνωρίσει τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Με καθυστέρηση αρκετών ημερών, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών συνεχάρη επισήμως τον Τζο Μπάιντεν για την επικράτησή του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σε μία κίνηση ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας.

«Σεβόμαστε την επιλογή του αμερικανικού λαού. Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στον Τζο Μπάιντεν και στην Κάμαλα Χάρις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γουάνγκ Γουενμπί.

Εννέα ημέρες μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε ότι ο Μπάιντεν επικράτησε σε άλλη μία πολιτεία-κλειδί, την Αριζόνα. Πρόκειται για ιστορική και εμφατική νίκη για το δίδυμο των Δημοκρατικών στην Αριζόνα, όπου είχαν να κερδίσουν από το 1996 με τον Μπιλ Κλίντον, ενώ για να βρεις άλλη «μπλε» νίκη στη συγκεκριμένη πολιτεία, πρέπει να ανατρέξεις στο μακρινό 1948, όταν ο Χάρι Τρούμαν νίκησε τον Τόμας Ντιούι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...