389
Ο Καρτερός επικρίνει τον Τσιόδρα. Ο Καρτερός... | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

O Καρτερός κατηγορεί τον Τσιόδρα για προπαγάνδα. Ο Καρτερός!

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2020, 16:58
Ο Καρτερός επικρίνει τον Τσιόδρα. Ο Καρτερός...
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

O Καρτερός κατηγορεί τον Τσιόδρα για προπαγάνδα. Ο Καρτερός!

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2020, 16:58

Για όσους πίστεψαν στην τάχα σοσιαλδημοκρατική στροφή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αποφεύγει τη σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και απλώς προτείνει διάσπαση της Ευρωζώνης κλπ, υπάρχει πάντα ένας Θανάσης Καρτερός να υπενθυμίζει κάποια πράγματα για το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τι ο αρχηγός του.

Ο κ. Καρτερός θεώρησε πρέπον να αρθρογραφήσει στην κομματική «Αυγή της Κυριακής» για να επικρίνει τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον καθηγητή λοιμωξιολογίας που έχει αναλάβει τον συντονισμό και την επικοινωνία της τιτάνιας εθνικής επιχείρησης ανάσχεσης του κορονοϊού. Τον κ. Τσιόδρα στον οποίο όλοι πιστώνουν ότι η χώρα μας δεν έχει ζήσει τον ζόφο της Ιταλίας ή της Ισπανίας. Τον κ. Τσιόδρα που φρόντισε να προειδοποιήσει εγκαίρως την κυβέρνηση για τους τρομακτικούς κινδύνους της κρατικής αβελτηρίας, έστω και για λίγες ώρες. Τον κ. Τσιόδρα που ακούει όλο το Πανελλήνιο κάθε μέρα στις 6 μ.μ.

«Προπαγάνδα ο Τσιόδρας; Θα πέσει φωτιά να μας κάψει. Τι κάνει όμως αν όχι αυτό;» γράφει μεταξύ άλλων ο κ. Καρτερός, ο οποίος δεν είναι ένας τυχαίος γραφιάς της «Αυγής». Είναι ο πρώην υπεύθυνος Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, την εποχή που σε αυτό βρισκόταν ο κ. Τσίπρας. Για όσους έχουν καλύτερη μνήμη είναι και αυτός που, την εποχή του Τσερνόμπιλ, ήταν αρχισυντάκτης στον «Ριζοσπάστη» (που τότε σιχαινόταν την «Αυγή») όταν η εφημερίδα έγραφε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι όλα αυτά είναι «αντισοβιετική προπαγάνδα» και «υστερία» της Δύσης.

Ο κ. Καρτερός γράφει επίσης ότι ο κ. Τσιόδρας «εκπροσωπεί την κυβέρνηση της Δεξιάς» και πολλά άλλα που δεν έχουν πολλή σημασία, ενδεχομένως να τους δίνουμε εμείς που τα αναπαράγουμε μεγαλύτερη σημασία απ΄όσο πραγματικά έχουν, άλλωστε ελάχιστοι διαβάζουν την «Αυγή».

Ομως στην περίπτωση αυτή και εν μέσω πανδημίας, για τον κ. Καρτερό αξίζει να θυμόμαστε αυτό που είχε γράψει το 2017 ο Ανδρέας Πετρουλάκης, εδώ στο Protagon:

Την ξέρει καλά τη δουλειά της μεθοδικής προπαγάνδας ο Θανάσης Καρτερός. Σπούδασε τον φανατικό κομματικό πατριωτισμό στη μεγάλη σχολή, τον «Ριζοσπάστη», την εποχή που σφυροκοπούσε ανελέητα τους πάντες (και την «Αυγή»), και συνεχίζει με το ίδιο πάθος και αποτελεσματικότητα τώρα από τις στήλες της «Αυγής». Γιατί είναι αποτελεσματικός; Ο λόγος είναι ότι γνωρίζει καλά ότι η προπαγάνδα δεν απευθύνεται σε όλους· τα επιχειρήματά σου μπορεί να είναι ακραία, μετέωρα και εξεζητημένα αλλά ο στόχος τους είναι να κρατήσουν σε βρασμό τους δικούς σου και να προσελκύσουν κάποιους ακόμα περιφερειακούς. Τους υπόλοιπους δεν πειράζει που τους τρελαίνεις. 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News