378
Νίκος Καρανίκας, Θανάσης Καρτερός, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός σε απόγνωση | CreativeProtagon

Φούντα, κόκα και μαρούλια

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 15 Αυγούστου 2018, 00:10
Νίκος Καρανίκας, Θανάσης Καρτερός, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός σε απόγνωση
|CreativeProtagon

Φούντα, κόκα και μαρούλια

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 15 Αυγούστου 2018, 00:10

Λένε ότι είναι ο έρωτας, ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται, αλλά είναι και κάποια άλλα που θα έπρεπε να έχει περιλάβει η λαϊκή θυμοσοφία. Όπως ο πανικός και η… ανοησία.

Σε κατάσταση πανικού έχουν περιέλθει πλέον προφανώς τα στελέχη του κυβερνητικού προπαγανδιστικού μηχανισμού, όπως και βουλευτές, υπουργοί και όσοι έχουν ακόμη το σθένος ή το χρέος να υπερασπίζονται αυτήν την κυβέρνηση.

Την μία ημέρα, η βουλευτής (ή βουλεύτρια, κατά την ΣΥΡΙΖΑϊκη ζαργκόν) Αυλωνίτου, λέει με στόμφο και πηγαία οργή ότι ο Μητσοτάκης λέει «παπαριές».

Την άλλη, ο πρώτος τη τάξει υπουργός Πάνος Σκουρλέτης λέει ότι η αντιπολίτευση είναι «αυτιστική».

Και την επόμενη έρχεται ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού της χώρας, Νίκος Καρανίκας, να μας κάνει μέσω κοινωνικών δικτύων μία ερμηνεία της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης, υποστηριζοντας τον ταξικό διαχωρισμό των ναρκωτικών και αποφαινόμενος ότι η αστική τάξη της χώρας δεν αντιδρά επειδή ρουφάει κόκα. Την οποία της προμηθεύει η «μαφία της πρέζας». Η οποία έχει αναλάβει την αντιπολίτευση. Ο,τι να ‘ναι…

Αλήθεια, θα ήθελε να αντιδρά αστική τάξη της χώρας και πώς νομίζει ότι θα ήταν αυτή η αντίδραση; Και επίσης: εκείνος, γνωστός υπέρμαχος της νομιμοποίησης της φούντας, βρίσκεται σε εγρήγορση και μεριμνά για την πνευματική αφύπνιση των πολιτών;

Αν αυτά δεν φανερώνουν τον πανικό στον οποίο έχει περιέλθει η στενή ομάδα των εγκεφάλων της προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου, η ενέργεια του προϊσταμένου του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, έρχεται να τον πιστοποιήσει.

Ο Θανάσης Καρτερός, ο άνθρωπος που έγραφε το 1986 ότι το ατύχημα του Τσερνόμπιλ δεν υπήρξε και ότι επρόκειτο περί καπιταλιστικής προπαγάνδας ενώ προέτρεπε, από τις στήλες τότε του «Ριζοσπάστη», τους πολίτες να τρώνε άφοβα μαρούλια, κάνει σήμερα υποδείξεις περί δεοντολογίας και ένα πρωτοφανές διάβημα προς την ΕΣΗΕΑ.

Μιλάει για προϊόντα «προπαγαδιστικής φαντασίας» και ζητεί πειθαρχκές διώξεις δημοσιογράφων. Για ένα δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», σύμφωνα με το οποίο ένα SMS εδινε γραμμή στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να υποστηρίξουν στα ΜΜΕ αυτά που πράγματι υποστήριζαν. Και που όλοι τούς άκουσαν να τα λένε.

Οι Καρανίκας και Καρτερός είναι οι άνθρωποι στους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στον δρόμο προς τις εκλογές.

Το δυστύχημα για τον Πρωθυπουργό είναι ότι αυτοί, όπως και εκείνος, διακατέχονται πλέον από τέτοιον πανικό, που οι προσπάθειές τους θα γίνονται ολοένα και και πιο μάταιες.

Πιθανώς όμως και πιο διασκεδαστικές. Ας κάνουν την δουλειά τους οι άνθρωποι. Και ας τους απολαύσουμε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News