459
Τσίπρας και Καμμένος την εποχή του μεγάλου έρωτα. Ο οποίος προφανώς επέστρεψε! Τώρα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πιστεύει ότι είναι ο... Λέον Τρότσκι | SOOC

Ο Καμμένος τα γυρίζει: Δεν φταίει ο Τσίπρας, αλλά ο… Φλαμπουράρης και ο Καρτερός!

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 10:45
Τσίπρας και Καμμένος την εποχή του μεγάλου έρωτα. Ο οποίος προφανώς επέστρεψε! Τώρα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πιστεύει ότι είναι ο... Λέον Τρότσκι
|SOOC

Ο Καμμένος τα γυρίζει: Δεν φταίει ο Τσίπρας, αλλά ο… Φλαμπουράρης και ο Καρτερός!

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 10:45

Φαίνεται ότι η κυβίστηση («kolotoumpa» στα αγγλικά) παραμένει μεγάλο ατού των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακόμα και τώρα, μετά το πολύκροτο διαζύγιο. Μια τέτοια επιχείρησε να κάνει το πρωί της Τρίτης ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος ξαφνικά ξέχασε τις απειλές του ότι η κυβέρνηση δεν θα προλάβει να κάνει παρέλαση στις 25 Μαρτίου και τις 100 φορές που τον πρόδωσε ο Αλέξης Τσίπρας και περιέγραψε τον Πρωθυπουργό ως έναν χαρισματικό πολιτικό!

Χαρισματικό μεν, αλλά αδυνάτου χαρακτήρος, αφού όπως είπε ο κ. Καμμένος στην τηλεοπτική του παρουσία στο Open, ο κ. Τσίπρας παρασύρεται από την ομάδα των «γερόντων» που εδρεύει στο Μαξίμου και αποτελείται από τον (υπουργό Επικρατείας) Αλέκο Φλαμπουράρη και τον (διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού) Θανάση Καρτερό. Δηλαδή, σύμφωνα με τη λογική του προέδρου των ΑΝΕΛ, ο κ. Τσίπρας είναι ένας χαρισματικός πολιτικός που παρασύρεται από τους ανθρώπους που ο ίδιος (ως χαρισματικός;) διόρισε.

Ο κ. Καμμένος εστίασε την κριτική του στην ομάδα -όπως την αποκάλεσε- των «γερόντων» του Μαξίμου, δηλαδή τον κ. Φλαμπουράρη και τον κ. Καρτερό, οι οποίοι συνεπικουρούμενοι, όπως είπε, από τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Νίκο Φίλη επεδίωκαν ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο να απομακρύνουν τους ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Είπε χαρακτηριστικά ότι ήθελαν να τον φάνε… σαν τον Τρότσκι!

Για όσους ενδιαφέρονται, ο κ. Φλαμπουράρης είναι 80 ετών και ο κ. Καρτερός 71. Ο Λέον Τρότσκι, εκ των ηγετών της Οκτωβριανής Επανάστασης, δολοφονήθηκε από πράκτορες του Στάλιν το 1940, ενώ ζούσε εξόριστος στο Μεξικό.

Κατά τα άλλα ο κ. Καμμένος έδειξε ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει οποιαδήποτε ενέργεια σε βάρος του Κώστα Ζουράρι και Θανάση Παπαχριστόπουλου προκειμένου να διατηρήσει την ύπαρξη κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ δικαιολόγησε τη στάση τους και την απόφασή τους να παραχωρήσουν εν λευκώ την ψήφο τους στην κυβέρνηση Τσίπρα, λέγοντας ότι ο μεν πρώτος είναι συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ, ενώ ο δεύτερος έχει δηλώσει ότι θα παραδώσει την έδρα του…

Παράλληλα, σχετικά με τον υφυπουργό Εξωτερικών σχολίασε ότι είναι «στο χέρι του Κουίκ και του Τσίπρα να αποδείξουν αν θέλουν να κλέψουν την έδρα».

Ο πρώην υπουργός Αμυνας απέρριψε, όπως αναμενόταν, τα περί εκβιασμού του κ. Τσίπρα, ενώ υποστήριξε ότι ακόμα και το θέμα που ανέκυψε με το άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής οφείλεται στον Νίκο Βούτση και πως ο Πρωθυπουργός είχε άγνοια για το θέμα.

Η νέα αυτή στάση του κ. Καμμένου εκτιμάται ότι οφείλεται στο γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός συνέπλευσε με τη θέση του ως προς την ερμηνεία του άρθρου 15 αφού ουσιαστικά έδωσε εντολή στον κ. Βούτση να ζητήσει γνωμοδότηση από το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής, θέτοντας επισήμως θέμα αμφισημίας ως προς το περιεχόμενο του άρθρου, προκαταβάλλοντας εμμέσως και εξελίξεις.

Τέλος, ο κ. Καμμένος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ένταξης του ανεξάρτητου βουλευτή, προερχόμενου από την Χρυσή Αυγή Δημήτρη Κουκούτση, στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σχολιάζοντας πως «θα πρέπει να το συζητήσουμε, δεν είναι θέμα δικό μου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...