337
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Βουλή. «Οταν το είπα στη Βουλή να μην αλλάζουν οι βουλευτές κόμματα, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Γεννηματά έμειναν σκυμμένοι στα χαρτιά τους» | SOOC

Θεοδωράκης: «Διπλή η ανηθικότητα των έξι»

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 09:55
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Βουλή. «Οταν το είπα στη Βουλή να μην αλλάζουν οι βουλευτές κόμματα, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Γεννηματά έμειναν σκυμμένοι στα χαρτιά τους»
|SOOC

Θεοδωράκης: «Διπλή η ανηθικότητα των έξι»

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 09:55

Τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις κλήθηκε να σχολιάσει ο Σταύρος Θεοδωράκης στην τηλεοπτική του παρουσία στα στούντιο του ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, μολονότι, όπως παρατήρησε, «αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες είναι μικροπολιτική. Για τα ουσιαστικά, για την οικονομία, για τα προβλήματα της κοινωνίας δεν μιλάει κανείς».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για «διπλή ανηθικότητα» των έξι βουλευτών που ζήτησαν να προσμετράται στο εξής η θετική τους ψήφος σε εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα νομοσχέδια.

«Και δεν εκπροσωπούν τους πολίτες που τους ψήφισαν και δίνουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση», εξήγησε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «το πρόβλημα δημοκρατίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι μεγάλο. Και οι ένοχοι είναι πολλοί, δεν είναι μόνον ένας».

Ο κ. Θεοδωράκης επέμεινε επίσης στη θέση του να μην αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής, μολονότι αυτό θα μπορούσε να τον συμφέρει και να ανακτήσει την ιδιότητα του αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος.

«Δεν μπορεί να υπάρχει Κοινοβουλευτική Ομάδα με τρεις βουλευτές. Δεν με συμφέρει αλλά για μένα δεν είναι “τα καλά και συμφέροντα”. Αν το κάνει η επιστημονική επιτροπή αυτό, θα είναι πραξικόπημα» δήλωσε. Και αποκάλυψε ότι κάποιος ανεξάρτητος βουλευτής τού είχε προσφέρει την έδρα του.

«Δεν θα δεχόμουν βουλευτή από άλλο κόμμα στο Ποτάμι. Εχω αρνηθεί έδρα ανεξάρτητου», είπε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και του Ντίνου Σιωμόπουλου.

«Οι βουλευτές που είναι σήμερα στην ελληνική Βουλή έχουν εκλεγεί με λίστα. Και οι μετακινήσεις τους είναι άλλο ένα δείγμα του ευτελισμού του πολιτικού συστήματος», προσέθεσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε επίσης μια αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής: «Να δεσμευτούμε ότι εν μέσω κοινοβουλευτικής περιόδου δεν αλλάζουν κόμμα οι βουλευτές. Βέβαια, όταν το είπα στη Βουλή ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Γεννηματά δεν απάντησαν, έμειναν σκυμμένοι στα χαρτιά τους», σχολίασε με νόημα.

Οσο για τον Σπύρο Δανέλλη που έφυγε από το Ποτάμι και είναι ένας από τους «έξι» (οι άλλοι είναι οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Ελενα Κουντουρά, Κώστας Ζουράρις, Κατερίνα Παπακώστα και Βασίλης Κόκκαλης), παρατήρησε ότι είχε υποσχεθεί πως αν φύγει θα παραδώσει την έδρα του αλλά «τώρα το ξέχασε»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...