339
Στιγμές από την προεκλογική εκστρατεία για τον δήμο Αθηναίων: Ο Παύλος Γερουλάνος και ο Κώστας Μπακογιάννης να παρουσιάζει ως υποψήφια του συνδυασμού του την Κατερίνα Γκαγκάκη | SOOC/ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Ο Γερουλάνος ζήτησε από τον Μπακογιάννη να καθαιρέσει την Κατερίνα Γκαγκάκη λόγω Λιάγκα

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 15:08
Στιγμές από την προεκλογική εκστρατεία για τον δήμο Αθηναίων: Ο Παύλος Γερουλάνος και ο Κώστας Μπακογιάννης να παρουσιάζει ως υποψήφια του συνδυασμού του την Κατερίνα Γκαγκάκη
|SOOC/ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Ο Γερουλάνος ζήτησε από τον Μπακογιάννη να καθαιρέσει την Κατερίνα Γκαγκάκη λόγω Λιάγκα

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 15:08

Πολιτικές διαστάσεις, έστω σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, εξέλαβε το θέμα της πολυσυζητημένης εκπομπής του ΣΚΑΪ στην οποία ο Γιώργος Λιάγκας και οι συμπαρουσιαστές του διακωμωδούσαν (εδώ) επί μακρόν την επίθεση με σπέρμα που δέχτηκε μια φοιτήτρια στο ΑΠΘ την ώρα που μελετούσε στη βιβλιοθήκη του ιδρύματος.

Ως γνωστόν, πέρα από τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η χυδαία συμπεριφορά των συντελεστών της εκπομπής, το συμβάν έχει προκαλέσει την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος (εδώ).

Ωστόσο, το ζήτημα δεν περιορίζεται μόνο στις όποιες ευθύνες του ΣΚΑΪ και των παρουσιαστών απέναντι στο τηλεοπτικό κοινό και στο ΕΣΡ.

Στο μικροσκόπιο τέθηκε η παρουσία και η συμπεριφορά στην επίμαχη εκπομπή της εκ των συμπαρουσιαστών Κατερίνας Γκαγκάκη, η οποία τυχαίνει να είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Αθηναίων και διορισμένη από τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη στη θέση της προέδρου της «Τεχνόπολης».

Από την αρχή υπήρξαν φωνές στα social media που ζητούσαν την αποπομπή της κυρίας Γκαγκάκη από αυτήν την εμβληματική για τον Πολιτισμό της πρωτεύουσας θέση στην «Τεχνόπολη», αλλά η δημοτική αρχή είχε καταφέρει όλες αυτές τις ημέρες να προσπεράσει το θέμα.

Την Τρίτη όμως, ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος για τη δημαρχία και επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο έθεσε δημοσίως θέμα καθαίρεσης της κυρίας Γκαγκάκη και μάλιστα κάλεσε τον κ. Μπακογιάννη να το πράξει, αφού η ίδια δεν καταλαβαίνει το πρόβλημα και δεν παραιτείται.

Ο κ. Γερουλάνος ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Είχαμε την ελπίδα πως είτε η κυρία Γκαγκάκη, προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης, είτε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Μπακογιάννης, θα αντιλαμβάνονταν την ουσία αλλά και τον συμβολισμό που εμπεριέχει η επίσημη ενασχόληση με τον πολιτισμό της Αθήνας καθώς και τη σημασία του παραδείγματος στο χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής, αναλαμβάνοντας με παρρησία και χωρίς τυμπανοκρουσίες τις ευθύνες τους.

» Τα πράγματα είναι απλά: Η κυρία Γκαγκάκη δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση της, ως ένδειξη κατανόησης ότι συμπεριφορές όπως η δική της στην επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή δεν έχουν θέση ούτε στον χώρο ευθύνης της, ούτε στην ελληνική κοινωνία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...