503
O Γιώργος Λιάγκας και η Ελένη Τσολάκη ξεκαρδισμένοι με την επίθεση που δέχτηκε η 20χρονη φοιτήτρια στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ | ΣΚΑΪ TV/YouTube/CreativeProtagon

Ο Λιάγκας ανακάλυψε «αστεία διάσταση» στην επίθεση με σπέρμα σε φοιτήτρια στο ΑΠΘ

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2019, 16:26
O Γιώργος Λιάγκας και η Ελένη Τσολάκη ξεκαρδισμένοι με την επίθεση που δέχτηκε η 20χρονη φοιτήτρια στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ
|ΣΚΑΪ TV/YouTube/CreativeProtagon

Ο Λιάγκας ανακάλυψε «αστεία διάσταση» στην επίθεση με σπέρμα σε φοιτήτρια στο ΑΠΘ

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2019, 16:26

Οτι το επίπεδο της ελληνικής τηλεόρασης είναι χαμηλό το γνωρίζαμε. Απλώς είναι πάντα μια έκπληξη το πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάσει. Χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα στην πολυδιαφημισμένη μεσημεριανή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» η οποία, παρεμπιπτόντως, έχει κατηγοριοποίηση «κατάλληλη για άνω των οκτώ ετών», δηλαδή μπορούν να τη βλέπουν εννιάχρονα και δεκάχρονα παιδιά.

Στην εκπομπή της Πέμπτης, σε μια στιγμή γενικευμένης χαλαρότητας και ακράτειας γέλιου–βασική συνταγή τέτοιων σόου– ο ανταποκριτής από τη Θεσσαλονίκη βγήκε live για να δώσει μια είδηση που είχε προκαλέσει σοκ στην πόλη του και κυρίως στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΘ: μια φοιτήτρια, την ώρα που μελετούσε στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου δέχτηκε ανοίκεια επίθεση από άνδρα, ο οποίος εκσπερμάτισε στην πλάτη της. Η κοπέλα έπαθε σοκ και άρχισε να ουρλιάζει, ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Αυτό το νέο κρούσμα έμφυλης βίας η παρέα του Γιώργου Λιάγκα, ο οποίος κάποτε ήταν και υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με το ΠΑΣΟΚ, το βρήκε αστείο. Οχι απλά αστείο, ξεκαρδιστικό. Ο κ. Λιάγκας και οι συμπαρουσιάστριές του (!) άρχισαν να διακωμωδούν την επίθεση που δέχτηκε η φοιτήτρια.

Ακούστηκαν φράσεις όπως «αν έσταζε το ταβάνι», «ήταν ένα μέτρο πίσω της αλλά είναι 20 χρονών και έτσι εξηγούνται όλα», «αν υπήρχε συναίσθημα», «έπεσε ο καφές και την πιτσίλισε». Σε κάποιο σημείο, ένας από το συνεργείο πήγε και έβρεξε από πίσω με λίγο νερό μια από τις παρουσιάστριες για να κάνουν και την αναπαράσταση, προκαλώντας και άλλα ξέφρενα γέλια.

Αυτό που δεν μπορούσαν να καταλάβουν οι παρουσιαστές και οι συντελεστές της εκπομπής, ούτε οι υπεύθυνοι του ΣΚΑΪ –που έχουν περήφανα αναρτημένο το επίμαχο απόσπασμα στο YouTube με την σημείωση ότι ο κ. Λιάγκας είναι «ευθύς, αιχμηρός και ασυμβίβαστος» και οι συμπαρουσιαστές του, η Ελένη Τσολάκη, ο Δημήτρης Παπανώτας, η Κάλια Ελευθερίου και η Κατερίνα Γκαγκάκη «δυναμικοί, χαλαροί και κεφάτοι»– το κατάλαβαν οι τηλεθεατές και άλλοι που διάβασαν για το περιστατικό στα social media και σοκαρίστηκαν από τη διακωμώδηση ενός τέτοιου εγκλήματος. Προκλήθηκε σάλος και κάποιοι δικαιολογημένα απαίτησαν την παρέμβαση του ΕΣΡ.

Την επομένη, στην εκπομπή της Παρασκευής, ο κ. Λιάγκας και η παρέα του αποφάσισαν να απολογηθούν.

Ο παρουσιαστής θυμήθηκε ότι το περιστατικό «είναι καταδικαστέο», είναι «βιασμός» και έπειτα προσπάθησε να δικαιολογηθεί. Ανακαλύπτοντας τι; Οτι το όλο θέμα έχει και «αστεία διάσταση» και γι’ αυτό παρασύρθηκαν!

«Εμείς εδώ ως εκπομπή κάναμε ένα λάθος χθες. Το συγκεκριμένο θέμα το αντιμετωπίσαμε σαν να ήμαστε σε ένα καφενείο σε μια παρέα, γιατί έχει και μία αστεία διάσταση. Κάναμε μια πλάκα χωρίς να δείξουμε τη ξεκάθαρη θέση μας, ότι αυτό είναι απόλυτα καταδικαστέο. Επειδή στενοχωρήσαμε κάποιους τηλεθεατές, να πούμε ότι δεν το θέλαμε. Η θέση μας είναι αυτή και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη» είπε ο παρουσιαστής που μίλησε για «μια άτυχη στιγμή». Μετά η κυρία Γκαγκάκη πήρε τον λόγο και μίλησε για μια «ανθρώπινη στιγμή» (!) και μια «παρεΐστικη πλάκα»!

Είναι καμιά φορά που η δικαιολογία κάνει τα πράγματα χειρότερα. Το περιστατικό στο ΑΠΘ δεν έχει καμία «αστεία διάσταση». Και η αντιμετώπιση του θέματος δεν ήταν λάθος επειδή ειπώθηκε ό,τι ειπώθηκε στον αέρα. Ηταν λάθος ακόμα και αν το συζητούσε μια παρέα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...