321
O Λιάγκας (στο μέσον) και η υπόλοιπη παρέα ξεκαρδισμένοι με την επίθεση που δέχτηκε η άτυχη φοιτήτρια στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ | YouTube/SKAI

Κατεπείγουσα έρευνα του ΕΣΡ για τα γέλια του Λιάγκα για την επίθεση με σπέρμα εις βάρος φοιτήτριας

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2019, 18:50
O Λιάγκας (στο μέσον) και η υπόλοιπη παρέα ξεκαρδισμένοι με την επίθεση που δέχτηκε η άτυχη φοιτήτρια στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ
|YouTube/SKAI

Κατεπείγουσα έρευνα του ΕΣΡ για τα γέλια του Λιάγκα για την επίθεση με σπέρμα εις βάρος φοιτήτριας

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2019, 18:50

Μπορεί να πέρασαν τέσσερα 24ωρα, αλλά για τα δεδομένα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης τα αντανακλαστικά του θεωρούνται ταχύτατα και πρωτοφανή. Μετά τις εκατοντάδες ηλεκτρονικές καταγγελίες και τις παρεμβάσεις οργανώσεων για τα όσα χυδαία ειπώθηκαν στην εκπομπή (εδώ) του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ την περασμένη Πέμπτη, για την επίθεση με σπέρμα εις βάρος φοιτήτριας στο ΑΠΘ, το ΕΣΡ ξεκίνησε έρευνα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, κάτι που όπως αναφέρεται δεν έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια.

Το protothema.gr, επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον του ΕΣΡ, ανέφερε πως ανατέθηκε στους νομικούς συμβούλους της Αρχής να εξετάσουν και να συντάξουν το κατηγορητήριο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης προκειμένου να κληθεί σε απολογία ο ΣΚΑΪ την επόμενη εβδομάδα.

Μετά την απολογία των νομικών και άλλων εκπροσώπων του καναλιού, θα γίνει, με συνοπτικές διαδικασίες, η συνεδρίαση των μελών του ΕΣΡ, έτσι ώστε να πάρουν απόφαση για τα όσα έλαβαν χώρα στην επίμαχη εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα».

Ως γνωστόν, στη συγκεκριμένη εκπομπή ο παρουσιαστής και οι συμπαρουσιαστές του διακωμωδούσαν επί ώρα την επίθεση που δέχτηκε μια 20χρονη φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο ενώ μελετούσε στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου –ένας φοιτητής αυνανίστηκε και εκσπερμάτισε στην πλάτη της. Την επομένη δικαιολογήθηκαν ότι υπήρχε «αστεία διάσταση» του θέματος (εδώ). Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπομπή έχει σήμανση «κατάλληλη για άνω των οκτώ ετών».

Η συμπεριφορά του κ. Λιάγκα και των υπόλοιπων του πάνελ (Ελένη Τσολάκη, Δημήτρης Παπανώτας, Κάλια Ελευθερίου και Κατερίνα Γκαγκάκη) προκάλεσε δικαιολογημένα αποτροπιασμό όχι μόνο των ενώσεων για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και χιλιάδων απλών τηλεθεατών. Για τη δε κυρία Γκαγκάκη, η οποία είναι και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Αθηναίων καθώς και υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού και πρόεδρος της «Τεχνόπολης» υπήρξαν φωνές για καθαίρεσή της –αλλά η δημοτική Αρχή το προσπέρασε.

Σε κάθε περίπτωση τα μέλη του ΕΣΡ εμφανίζονται αποφασισμένα να κινηθούν πολύ γρήγορα έτσι ώστε να μην θεωρηθεί ότι κωλυσιεργούν και αφήνουν το θέμα να ατονήσει, επιτρέποντας στο κανάλι να αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...