373
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ποζάρει με τους υποψήφιους «ψευδομουφτήδες» | Τwitter/ @BurhanBaranDr

ΝΔ: Θα πει κάτι ο Ανδρουλάκης για τον βουλευτή του που μιλά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη;

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2022, 12:31
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ποζάρει με τους υποψήφιους «ψευδομουφτήδες»
|Τwitter/ @BurhanBaranDr

ΝΔ: Θα πει κάτι ο Ανδρουλάκης για τον βουλευτή του που μιλά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη;

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2022, 12:31

Ο βουλευτής Μπαράν του ΠΑΣΟΚ (μουσουλμάνος στο θρήσκευμα) βγήκε δημόσια να μιλήσει «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, καλώντας μάλιστα σε συμμετοχή στις «εκλογές» για τον νέο ψευδομουφτή Ξάνθης.

Με σειρά αναρτήσεων μάλιστα στα social media, ο Μπουρχάν Μπαράν -μέλος της Βουλής των Ελλήνων- «διαφημίζει» τη στήριξή του στους «υποψηφίους» του μηχανισμού που στήνει η Αγκυρα στη Δυτική Θράκη με την ενεργή συνδρομή (όχι μόνο σε χρήμα) του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο ίδιος άλλωστε προ ημερών υποδέχτηκε στο γραφείο του τους δυο «υποψήφιους» για τη θέση του «ψευδομουφτή», τους οποίους προωθεί το τουρκικό προξενείο για τον Νομό Ξάνθης, σε πλήρη περιιφρόνηση του νόμου που ψήφισε πρόσφατα η Πολιτεια.

Η συμπεριφορά αυτή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Ξάνθη (σ.σ. και οι δεσμοί του με το τουρκικό καθεστώς, καθώς ο ίδιος δηλώνει μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» – BTTA Danışma Kurulu) δεν έμεινε να απαρατήρητη, με τη Νέα Δημοκρατία να καλεί σε επίσημη ανακοίνωσή της, τον πρόεδρο του Κινήματος, Νίκο Ανδρουλάκη, να βγει και να πάρει θέση.

Είχε προηγηθεί η σχετική ανάρτηση του βουλευτή Σερρών του κυβερνώντος κόμματος, Τάσου Χατζηβασιλείου (δείτε τη κάτω).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πειραιώς:

Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν σε δημόσια ανάρτησή του, δηλώνει μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu), ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9/9. Επιπλέον, δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί!

Είναι ντροπή έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η Πολιτεία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση: Γιατί κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τη μειονότητα ως «τουρκική»; Στο ΠΑΣΟΚ σέβονται ή όχι την ελληνική νομοθεσία; Σέβονται ή όχι τη νόμιμη διαδικασία εκλογής μουφτή, την οποία ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες η Βουλή;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...