779
O Nίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στον Παύλο Τσίμα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης | ΣΚΑΪ

Ανδρουλάκης: Γι’ αυτό με παρακολουθούσαν – Προσφεύγω στο ΕΔΑΔ

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2022, 12:32
O Nίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στον Παύλο Τσίμα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης
|ΣΚΑΪ

Ανδρουλάκης: Γι’ αυτό με παρακολουθούσαν – Προσφεύγω στο ΕΔΑΔ

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2022, 12:32

Σκοπός της παρακολούθησής μου ήταν ο εκβιασμός ενόψει εκλογών, ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, επαναλαμβάνοντας ότι ουδέποτε κλήθηκε από οιαδήποτε αρμόδια υπηρεσία να ενημερωθεί επισήμως για τους λόγους της παρακολούθησής του από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Στην συνέντευξή του στον Παύλο Τσίμα, ο κ. Ανδρουλάκης κατήγγειλε απόπειρα εκβιασμού του από την κυβέρνηση μέσω της παγίδευσης του κινητού του, ισχυριζόμενος ότι η ΕΥΠ δεν ήθελε μόνο να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές συνομιλίες του, αλλά και την προσωπική του ζωή, καθώς, όπως υποστήριξε, κακόβουλα λογισμικά, όπως το Predator, μπορούν να παίρνουν όλα τα αρχεία, ακόμα και όταν είναι κλειστό το κινητό, αλλά και να βιντεοσκοπούν και να ηχογραφούν.

«Μιλάμε για λογισμικά που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Αν κυριαρχήσουν κράτη που κάνουν χρήση τέτοιων λογισμικών, η φιλελεύθερη δημοκρατία και η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων θα πάνε περίπατο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η ενοχή της κυβέρνησης αποδεικνύεται από τον βομβαρδισμό παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού, παρατήρησε και καταλόγισε προσωπικά στον Πρωθυπουργό αυταρχική αντίληψη, αφού παρουσίασε το θύμα ως θύτη.

Οσο για τα περί άρνησής του να ενημερωθεί αρμοδίως, επανέλαβε ότι «ουδέποτε, καμία αρμόδια υπηρεσία έχει ζητήσει να με ενημερώσει επισήμως». «Το μόνο που έγινε είναι να λάβω ένα μήνυμα στο κινητό μου από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη και λίγο πριν παραπεμφθεί ο αρχηγός της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, να επικοινωνήσω μαζί του. Τότε πήρα τους δικηγόρους μου και είπα ότι θα δεχτώ να ενημερωθώ μόνο επίσημα. Και χθες ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι δε γνωρίζει τίποτα. Πώς θα με ενημέρωνε, αφού όπως ισχυρίζεται, δεν γνωρίζει;» διερωτήθηκε με νόημα.

Οπως είπε, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, είναι να ενημερωθεί η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και με τη σειρά της να πάει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να ενημερώσει επίσημα τη Βουλή.

Στο σημείο αυτό, γνωστοποίησε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα πράξει τα νόμιμα για το απελθόντα διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Στο ερώτημα, τέλος, γιατί τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ, απάντησε: «Η αλήθεια είναι απλή. Μιλούν τα γεγονότα. Δήλωσα υποψηφιότητα στις 17 Ιουλίου. Στις αρχές Σεπτεμβρίου βγήκαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που έδειχναν για το πού πάει το πράγμα. Μέσα Σεπτεμβρίου αρχίζει η παρακολούθησή μου από την ΕΥΠ και μετά από πέντε ημέρες μού στέλνουν το Predator. Δηλαδή, δεν ήμουν επί οκτώ χρόνια εθνικός κίνδυνος και ξαφνικά γίνομαι εθνικός κίνδυνος και με το που εκλέγομαι, παύω να είμαι εθνικός κίνδυνος;».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε και στις βολές Μητσοτάκη περί «απόλυτης συμπόρευσης» ΠΑΣΟΚ –  ΣΥΡΙΖΑ και «κοινού μετώπου» κατά της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του Κινήματος είπε ότι είναι λάθος αυτό η προσέγγιση, επισημαίνοντας ότι «οι πρακτικές Τσίπρα – Καμμένου είναι ίδιες με τις πρακτικές του Μητσοτάκη» και στρέφοντας τα πυρά του και προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγόρησε ότι «αξιοποιεί» την υπόθεση των παρακολουθήσεων «για να ξεπλύνει τις ευθύνες της δικής του καταστροφικής διακυβέρνησης».

Απάντηση ΝΔ

Ταυτιζόμενος απόλυτα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει ότι ψηφίζοντας Ανδρουλάκη προκύπτει Τσίπρας, σχολίασε η Νέα Δημοκρατία για τη συνέντευξη Ανδρουλάκη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πειραιώς:

Κάποια στιγμή θα πρέπει ο κ. Ανδρουλάκης να κατανοήσει πως η υπόθεση που τον αφορά έχει πάρει τον δρόμο της δικαστικής και κοινοβουλευτικής διερεύνησης και ότι στις Δημοκρατίες αυτά τα ζητήματα αντιμετωπίζονται θεσμικά, όπως κινήθηκε από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση, μέσω των προβλεπόμενων κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Με το να επιμένει μονοθεματικά να μιλά για το θέμα αυτό ταυτιζόμενος απόλυτα με τον ΣΥΡΙΖΑ, απλά επιβεβαιώνει αυτό που ολοένα και περισσότεροι πολίτες σκέφτονται: ότι ψηφίζοντας Ανδρουλάκη προκύπτει Τσίπρας.

Απάντηση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Eίναι εμφανής η αγωνιώδης προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να βρει σωσίβιο στην ανάδειξη του κ. Τσίπρα ως της μόνης εναλλακτικής επιλογής, δημιουργώντας ένα δίπολο στα μέτρα του», αναφέρει στο σχόλιο της η Χαριλάου Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο σχόλιό του επισημαίνει ότι η διερεύνηση της υπόθεσης της παράνομης παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και της χρήσης του λογισμικού Predator στην Ελλάδα γίνεται με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος μας, τόσο σε δικαστικό, όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

«Αν δεν υπήρχε η ειδική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου και η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), τίποτα δεν θα είχε γίνει γνωστό.

Απαντήστε στα ερωτήματα, που έχουν τεθεί στο δημόσιο διάλογο και εγκαταλείψτε τις κινήσεις πανικού όπως η χθεσινοβραδινή «επιστράτευση» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προκειμένου να καθυστερήσει η ακρόαση του Νίκου Ανδρουλάκη στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την χρήση του Predator στην Ελλάδα», σημειώνει και καταλήγει:

«Ακόμη και η μόνη προπαγανδιστική σας γραμμή ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι απρόθυμος να ενημερωθεί από την Κυβέρνηση», κατέρρευσε μέσα από τα λεγόμενα του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, που κατά τα άλλα τον αναζητούσε για να τον ενημερώσει, χωρίς όμως να ξέρει τίποτα, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε δημόσια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...