359
| ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης από Πρέβεζα: Διπλασιάζονται τα κονδύλια του «Τουρισμός για όλους»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2022, 14:50

Μητσοτάκης από Πρέβεζα: Διπλασιάζονται τα κονδύλια του «Τουρισμός για όλους»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2022, 14:50

Διπλασιάζονται τα κονδύλια του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Πρέβεζα, κατά διάρκεια της περιοδείας του σε Αιτωλοακαρνανία, Πρέβεζα και Θεσπρωτία.

Οπως έκανε γνωστό ο κ. Μητσοτακης, θα δοθούν επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ και έτσι «ακόμη 200 χιλιάδες συμπολίτες μας θα μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος για να κάνουν τις διακοπές τους».

«Κάθε φορά που μιλάω για τουρισμό έχω απόλυτη ενσυναίσθηση ότι υπάρχουν σήμερα συμπολίτες μας που έχουν δυσκολία να μπορέσουν να περάσουν έστω και λίγες μέρες διακοπές. Για αυτό και πήρα την απόφαση και θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες, επίσημα, εντός της ημέρας, να διπλασιάσουμε το κονδύλι για το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”. Θα δώσουμε ακόμη 30 εκατομμύρια ευρώ, ακόμη 200.000 συμπολίτες μας θα μπορούν να κάνουν χρήση αυτών των κονδυλίων ώστε να μας βοηθήσουν να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο πέρα του Σεπτεμβρίου.

»Για να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα σήμερα να κάνουν έστω και λίγες μέρες διακοπές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με πολίτες.

«Αυτό αποτυπώνει συνολικά τις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης η οποία στρέφει πάντα το βλέμμα της στους πιο αδύναμους», τόνισε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας παράλληλα αναφορά στην πολύ καλή πορεία του τουρισμού:

«Εχουμε φέτος, και χαίρομαι που το διαπιστώνω και εδώ στη δυτική Ελλάδα, στη Λευκάδα, εδώ στην Πρέβεζα, μια πάρα πολύ καλή τουριστική περίοδο. Χαίρομαι που η Ελλάδα είναι τόπος τον οποίο προτιμούν οι ξένοι επισκέπτες. Πιστεύω ότι όταν θα κάνουμε τον απολογισμό θα μιλάμε για μια εξαιρετικά θετική τουριστική χρονιά».

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022» λειτουργεί για τους δικαιούχους μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας για την επιδότηση δαπανών σε ξενοδοχεία και καταλύματα ανά την Ελλάδα.

Η κάρτα έχει αξία 150 ευρώ για κάθε δικαιούχο και 200 ευρώ για ΑΜΕΑ με αναπηρία άνω του 67%, έναντι οριζόντιας επιδότησης 120 ευρώ που προβλεπόταν πέρυσι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως τα τέλη Ιουνίου του 2023, είτε εφάπαξ σε έναν προορισμό είτε σε πολλά διαφορετικά σημεία.

Ο Πρωθυπουργός περιηγήθηκε στο κέντρο της Πρέβεζας και συνομίλησε με πολίτες. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, όπου τον υποδέχτηκε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και τον ενημέρωσε για την πορεία των έργων αποκατάστασης και αναστήλωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News