303
Αν εγκριθούν το σχέδια, η κατασκευή του νέου ουρανοξύστη μπορεί να ξεκινήσει το 2020 και να ολοκληρωθεί το 2025 | Fosters + Partners

Μια εντυπωσιακή «Τουλίπα» θα υψωθεί στην καρδιά του Λονδίνου

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2018, 11:15
Αν εγκριθούν το σχέδια, η κατασκευή του νέου ουρανοξύστη μπορεί να ξεκινήσει το 2020 και να ολοκληρωθεί το 2025
|Fosters + Partners

Μια εντυπωσιακή «Τουλίπα» θα υψωθεί στην καρδιά του Λονδίνου

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2018, 11:15

Το νέο, φιλόδοξο σχέδιο του παρουσίασε σήμερα το γραφείο του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ, έναν… ουρανομήκη ουρανοξύστη που εφόσον κατασκευαστεί θα είναι ο υψηλότερος στο λονδρέζικο Σίτι και ο δεύτερος υψηλότερος στη Βρετανία αφού θα υψώνεται στα 305 μέτρα (1.000 πόδια) από το έδαφος.

Ο ουρανοξύστης έχει το όνομα «The Tulip» (Η Τουλίπα), καθώς το σχήμα του είναι εμπνευσμένο από το συγκεκριμένο λουλούδι και η διαφορά με τους υπόλοιπους ουρανοξύστες που βρίσκονται στο χρηματοοικονομικό κέντρο της Βρετανίας είναι ότι η Τουλίπα δεν θα έχει χώρους γραφείων αλλά θα αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο με εστιατόριο και μπαρ.

Εντυπωσιακοί ανελκυστήρες θα οδηγούν στην κορυφή της «Τουλίπας»

Οι επισκέπτες θα ανεβαίνουν στον ουρανοξύστη μέσω γυάλινων ανελκυστήρων σε μορφή κάψουλας και από εκεί θα μπορούν να θαυμάζουν την πανοραμική, 360 μοιρών, θέα σε όλη τη βρετανική πρωτεύουσα από ειδικά καταστρώματα πλάτους έως 34.5 μέτρων.

Η «Τουλίπα» θα ανεγερθεί κοντά στο σημείο όπου υψώνεται και ο έτερος ουρανοξύστης του Φόστερ, το Gherkin και η κατασκευή της θα χρηματοδοτηθεί από μια ιδιωτική επενδυτική εταιρεία, την J. Safra Group.

Ένα γυάλινο κατάστρωμα θα προσφέρει πανοραμική θέα στους επισκέπτες

«Η “Τουλίπα” συμβολίζει το πνεύμα του Λονδίνου, ως μια προοδευτική πόλη με το βλέμμα στο μέλλον», είπε ο ίδιος ο Φόστερ κατά την διάρκεια των αποκαλυπτηρίων των σχεδίων.

Η Τουλίπα θα ανεγερθεί δίπλα στο Gherkin

«Θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στους Λονδρέζους αλλά και τους επισκέπτες ως ένα κοινωνικό και πολιτιστικό αξιοθέατο για τις επόμενες γενιές», πρόσθεσε.

Οι ανελκυστήρες θα έχουν μορφή κάψουλας

Αν εγκριθούν τα σχέδια η κατασκευή του νέου ουρανοξύστη μπορεί να ξεκινήσει το 2020 και να ολοκληρωθεί το 2025.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...