211
Το κεντρικό κτίριο του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου | Alexandros Michailidis / SOOC

Κοινό πτυχίο θα προσφέρουν το Μετσόβιο Πολυτεχνείο με το Κολούμπια!

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2018, 08:55
Το κεντρικό κτίριο του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου
|Alexandros Michailidis / SOOC

Κοινό πτυχίο θα προσφέρουν το Μετσόβιο Πολυτεχνείο με το Κολούμπια!

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2018, 08:55

Προπτυχιακό τίτλο σπουδών σε συνεργασία με το φημισμένο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κολούμπια θα προσφέρει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σε μια σύμπραξη η οποία θα λειτουργήσει πιλοτικά για τη συνεργασία του και με άλλα ιδρύματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μάρνυς Παπαματθαίου στα «Νέα» την Τετάρτη, το πτυχίο θα είναι κοινό (joint degree) και θα έχει στη σφραγίδα και των δύο ιδρυμάτων.

Πρόκειται για μια συμφωνία στην οποία κατάληξε ο πρύτανης του ΕΜΠ Γιάννης Γκόλιας με τις αρχές του αμερικανικού ιδρύματος.

Η φοίτηση θα διαρκεί τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα και ένα στις ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σε 12 μήνες και θα αφορά φοιτητές που θα επιλεγούν με κριτήρια αριστείας. Το ΕΜΠ έχει εξασφαλίσει μειωμένο κόστος σπουδών για τους έλληνες φοιτητές στις ΗΠΑ, το οποίο μάλιστα δεν θα επιβαρύνει τους ίδιους γιατί θα καλύπτεται είτε από δωρεές του ιδρύματος είτε με υποτροφίες.

Επιπλέον θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την παροχή από ΕΜΠ και Κολούμπια κοινού master με δυνατότητα στους φοιτητές του ενός πανεπιστημίου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του πέμπτου έτους για το νέο δίπλωμα σε μία σειρά ειδικότητες Μηχανικού στο άλλο πανεπιστήμιο.

Παράλληλα, θα προωθηθούν διαδικασίες για την παροχή νέου πτυχίου με τη δυνατότητα οι φοιτητές κάθε πανεπιστημίου να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του δεύτερου έτους για επιλεγμένα υπάρχοντα προγράμματα μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών στο άλλο πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...