525
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, Στο βήμα ο Ανδρέας Λοβέρδος | INTIMEnews

Λοβέρδος: Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω τη σκευωρία της Novartis

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 11:27
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, Στο βήμα ο Ανδρέας Λοβέρδος
|INTIMEnews

Λοβέρδος: Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω τη σκευωρία της Novartis

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 11:27

Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας τη Βουλής για την άρση ασυλίας των βουλευτών Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis, Μάριου Σαλμά για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις και Αριστείδη Φωκά για συκοφαντική δυσφήμιση.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είχε εισηγηθεί κατά πλειοψηφία την άρση ασυλίας των τριών βουλευτών.

Σε αντίθεση με τους τρεις, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και ο πρώην υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος κρύφτηκαν, για μία ακόμη φορά, πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν τις μηνύσεις των Αδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Κουρτάκη αντίστοιχα (περισσότερα ΕΔΩ).

Πρώτος  τον λόγο πήρε  ο Αριστείδης Φωκάς, ο οποίος κάλεσε τους βουλευτές να άρουν την ασυλία του, ώστε να αποδείξει στο δικαστήριο ότι είναι αθώος, όπως έχει ήδη πράξει η σύζυγός του.

Με τη σειρά του ο Μάριος Σαλμάς, αφού σημείωσε ότι στα 20 χρόνια που εκλέγεται βουλευτής, είναι η πρώτη φορά που ζητείται άρση της ασυλίας του, επανέλαβε σε σχέση με το αίτημα άρσης της ασυλίας του, ότι όλα έγιναν νόμιμα.

Στο βήμα ανέβηκε αμέσως μετά ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος υπογράμμισε πως θα συντρίψει «πρόσωπο με πρόσωπο τη σκευωρία» της Novartis.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ επανέλαβε ότι  ζητά την άρση της ασυλίας του προκειμένου «να καθίσουν όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της σκευωρίας στο σκαμνί».

«Θέλω οπωσδήποτε» – τόνισε- «να μην υπάρχει ούτε σε έναν πολίτη η εύλογη αμφιβολία για το τί ακριβώς έχει συμβεί στο πεδίο της Υγείας επί κυβερνήσεως του κόμματός μου, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, αλλά και μετά που το κόμμα μας συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά».

Απευθυνόμενος εξάλλου στους βουλευτές της συμπολίτευσης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης:

«Παραβιάσατε πέρσι εσείς της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το Σύνταγμα, στην περίπτωση των 10 πολιτικών και σήμερα στη δική μου. Παραβιάσατε το Σύνταγμα με την ψευδοθεωρία της διαφοράς ανάμεσα σε υπουργικά αδικήματα κατά την άσκηση κυβερνητικών καθηκόντων αφενός και αφετέρου σε υπουργικά αδικήματα που ασκούνται “με ευκαιρία” την άσκηση των καθηκόντων».

«Δεν διστάσατε να παραβιάσετε, ακόμη και την ίδια σας την ψευδοθεωρία, και το κάνετε και σήμερα, εδώ, για τους δικούς σας Υπουργούς. Η ψευδής καταμήνυση, η συκοφαντική δυσφήμιση, η υποκλοπή συνδιασκέψεων είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων των τπουργών», παρατήρησε ο κύριος Λοβέρδος αναφερόμενος στους κ.κ. Πολάκη και Καμμένο που «κρύφτηκαν» πίσω από την υπουργική τους ασυλία.

«Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω την σκευωρία. Και ενώπιος ενωπίοις θα αποκαλύψω τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός για να προσθέσει:

«Επί ενάμιση χρόνο ταλαιπωρούνται και δυσφημούνται βάναυσα δέκα Έλληνες πολίτες, που συμβαίνει να είναι και αντιπολιτευόμενα της κυβερνητικής παράταξης, πολιτικά πρόσωπα! Σχοινοτενείς και παρατεταμένες διαδικασίες, αντί για τις γρήγορες και σταθερές διαδικασίες του Συντάγματος. Αρνηθήκατε ως πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτή τη συνταγματική διαδικασία και επιλέξατε τις διαδικασίες των εκκρεμοτήτων. Επί ενάμιση χρόνο τώρα διατηρούνται εκκρεμότητες που αφορούν τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Δηλαδή επιλέξατε σκοπίμως την πολιτική σπίλωση και κατασυκοφάντηση. Κι έρχεται μία υπόθεση στη Βουλή τώρα, σε προεκλογικό χρόνο και με προαναγγελίες από μέρος του φιλοκυβερνητικού τύπου, που έχει άμεση και απευθείας ενημέρωση από συγκεκριμένες δικαστικές αρχές, όπως φαίνεται».

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση ΕΔΩ .

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...