243
«Ποια άρση ασυλίας;» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ενώπιον της Επιτροπής | INTIMEnews

Ο Πολάκης δεν δέχθηκε να αρθεί η ασυλία του για τη μήνυση Γεωργιάδη – κρύφτηκε ξανά και ο Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 13:28
«Ποια άρση ασυλίας;» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ενώπιον της Επιτροπής
|INTIMEnews

Ο Πολάκης δεν δέχθηκε να αρθεί η ασυλία του για τη μήνυση Γεωργιάδη – κρύφτηκε ξανά και ο Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 13:28

Ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής εμφανίστηκε την Πέμπτη ο Παύλος Πολάκης για το αίτημα άρσης της ασυλίας του κατόπιν μήνυσης που έχει καταθέσει σε βάρος του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η μήνυση υποβλήθηκε για μία από τις γνωστές «πύρινες» αναρτήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, με στόχο τον κ. Γεωργιάδη.

Κατά τη διαδικασία ακρόασής του στην επιτροπή, ωστόσο, ο κ. Πολάκης είπε ότι δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία του, καθώς η μήνυση αφορά την περίοδο άσκησης υπουργικών καθηκόντων και, άρα, πρέπει να κινηθεί διαδικασία συλλογής υπογραφών και συγκρότηση ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, δηλαδή, να κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος και όχι η διαδικασία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε τη μήνυση Γεωργιάδη «φθηνό αντιπερισπασμό».

«Εγώ έπιασα τον κλέφτη και εκείνος μου κάνει μήνυση γιατί του μίλησα άσχημα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξερχόμενος της Επιτροπής Δεοντολογίας, κάτι που όπως είπε, επανέλαβε και κατά την ακρόασή του στην επιτροπή.

Πίσω από νόμο περί ευθύνης υπουργών κρύφτηκε, για ακόμη μία φορά, και ο Πάνος Καμμένος (σ.σ. είχε ζητηθεί η άρση της ασυλίας του μετά από μήνυση του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση/ δείτε την αντίδρασή του στο tweet κάτω).

Οπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρώην υπουργός Αμυνας ζήτησε δια υπομνήματος από τα μέλη της επιτροπής να αποπέμψει την υπόθεσή του, λόγω αναρμοδιότητας καθώς την περίοδο τέλεσης του φερόμενου αδικήματος ήταν υπουργός και άρα πρέπει να εφαρμοστούν οι πρόνοιες  του άρθρου 86.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...